מהו Kyber Network Coin (KNC)? מדריך למתחילים

רשת קיבר

תוכן העניינים

רשת קיבר

KyberNetwork פועלת ברשת את’ריום. זהו פרוטוקול בשרשרת המאפשר החלפה מיידית והמרה של נכסים דיגיטליים (למשל אסימוני קריפטו) ומטבעות קריפטוגרפיים (כגון אתר, ביטקוין, ZCash) עם נזילות גבוהה. רשת קיבר תהיה המערכת הראשונה שמיישמת כמה מאפייני הפעלה אידיאליים של בורסה, כולל ביצוע חסר אמון, מבוזר, סחר מיידי ונזילות גבוהה. מלבד שירות הבורסה, רשת קיבר מספקת גם ממשקי API לתשלום שיאפשרו לחשבונות Ethereum לקבל תשלומים בקלות מכל אסימני הצפנה. כדוגמה, כל סוחר יכול כעת להשתמש בממשקי API של KyberNetwork כדי לאפשר למשתמשים לשלם באסימני קריפטו כלשהם, אך הסוחר יקבל תשלומים ב- Ether (ETH) או באסימונים מועדפים אחרים..

חשבונות Ethereum יוכלו לקבל בבטחה תשלום מביטקוין, ZCash ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים באמצעות ממשקי ה- API שלנו לתשלום, באמצעות שירות תשלומים חסר אמון זה. נגזרים יוכנסו כדי למתן את החשיפה לסיכון של תנודתיות עבור המשתמשים בקריסטלים של רשת קיבר (KNC) ומטבעות קריפטוגרפיים נבחרים. זה יאפשר למשתמשים להשתתף בתנועות המחירים באופן סינטטי.

רשת קיבר

לאחרונה, מרכזיות מרכזיות נתונות לביקורת מתמדת על סיכוני האבטחה שלהן, כמו הונאה פנימית ופריצה חיצונית וזמן עיבוד ארוך. במקרים מסוימים משיכת הכספים שלך מההחלפה עשויה לארוך מספר ימים. מהצד השני, לבורסות מבוזרות פופולריות יש בעיות במתן מסחר פעיל בגלל הנזילות הנמוכה. בנוסף, העלויות לשינוי עסק עשויות להיות מוגזמות כאשר ספר ההזמנות נמצא ברשת.

כפי שצוין, ברשת קיבר יש חילופי רשת אך פנקס ההזמנות בוטל. זה מאפשר לפלטפורמה להחליף באופן מאובטח את המטבע הדיגיטלי שלך בעלות נמוכה.

מדריך רשת קיבר יכסה:

– זרימת העבודה של רשת קיבר

– אסימון קריסטל של רשת קיבר (KNC)

– צוות מאחורי רשת קיבר

– מסחר

– קניית KNC

– אחסון KNC

– מחשבות אחרונות

– מידע נוסף על רשת קיבר

חזרה לתפריט ↑

זרימת העבודה של רשת קיבר

משתמשי רשת קיבר יכולים גם לשלוח את האסימון A הקיים שלהם, על ידי המרה לסימון אחר של אסימון B ושליחתו למשתמש אחר, שמקבל תשלום רק ב- B, הכל בעסקה אחת. באופן מעניין יותר, רשת קיבר מציגה ארנק חוזים סטנדרטי חדש שיאפשר לחוזים קיימים, המקבלים רק מעט אסימונים, לקבל תשלומים מכל אסימונים עתידיים כל שינוי בקוד החוזה. זה מאפשר לחוזים או לסוחרים לגשת למחלקה רחבה יותר של משתמשים, לקבל תשלומים ותרומות בכל אסימונים שרשת קיבר תומכת בה..

דוגמא

בואו נניח שג’ון חייב לשלם שכר דירה דמי רכב. סוכנות השכרת רכב מקבלת ETH בלבד וג’ון מחזיק רק ב- REP. במקרה זה הם ישתמשו בפרוטוקול קיבר לסיום ההעברה.

ג’ון יבדוק בפלטפורמת רשת קיבר כי שער החליפין של העסקה הוא 1 ETH = 16 REP. הוא יכניס הזמנה לפלטפורמת קיבר להמיר REP בשווי 0,01 ETH ולהעביר אותו לסוכנות השכרת רכב.

רשת קיבר מחזיקה מחסן מילואים המחזיק בכמות מתאימה של אסימני קריפטו לצורך שמירה על נזילות החליפין. העתודה נשלטת ישירות על ידי חוזה קיבר, ולחוזה יש שער המרה לכל זוג אסימונים להחלפה על ידי אחזור מכל העתודות. התעריפים מתעדכנים לעתים קרובות על ידי מנהלי המילואים, וחוזה קיבר יבחר את התעריף הטוב ביותר עבור המשתמשים. כאשר מגיעה בקשה להמרה מסימן A לאסימון B, חוזה קיבר בודק אם הסכום הנכון של אסימון A זוכה לחוזה, ואז שולח את הסכום המתאים של אסימון B לכתובת שצוינה של השולח. סכום האסימון A, לאחר העמלות, נזקף לזכות העתודה המספקת את האסימון B.

3 המטבעות המובילים להחזר ROI ענק בשנת 2021?

אם היית מהמר על המטבעות הנכונים בשנה שעברה היית יכול בקלות להכפיל את ההון שלך פי 10 …

יכולת אפילו להרוויח כמו 100x מה שאומר שהיית יכול להסתובב $ 100 עד 10k.

מומחים מאמינים שזה יקרה שוב בשנת 2021, השאלה היחידה היא על איזה מטבע אתה מהמר?

ידידי ומומחה הקריפטוגרפים דירק מהמר באופן אישי על 3 מטבעות קריפטוגרפיים מתחת לרדאר עבור החזר ROI ענק בשנת 2021.

לחץ כאן כדי ללמוד מהם המטבעות הללו (צפה עד סוף המצגת).

לאחר שחוזה קיבר בודק שג’ון הזין REP נדרש בחוזה להמרה, החוזה שולח את ה- REP בשווי 0,01 ETH ומעביר אותו לשכירות של כתובת רכב. כספים שהתקבלו מג’ון יופיעו ביתרת הסוכנות כאילו הכספים הגיעו ישירות מכתובתו של ג’ון. ה- REP של ג’ון בתשלום קטן מזוכה בשמורה המספקת את ה- ETH.

שחקנים ב- KyberNetwork

ישנם 5 תפקידים לשחקנים ברשת:

  1. משתמשים ששולחים ומקבלים אסימונים לרשת וממנה. משתמשים ב- KyberNetwork כוללים משתמשים בודדים, חשבונות חוזים חכמים וסוחרים.
  2. ישות מילואים (ים) מספק נזילות לפלטפורמה. זו יכולה להיות עתודה של קיבר או עתודות צד שלישי אחרות שנרשמות על ידי מקבלי שוק אחרים. ניתן לסווג עתודות גם לעתודות ציבוריות ופרטיות שעושות ואינן לוקחות תרומות מהציבור.
  3. תורמי מילואים המספקים הון לגוף המילואים וחולקים את רווח הפלטפורמה. שחקן זה קיים רק בשמורות ציבוריות המקבלות תרומות מהציבור לבניית השמורה.
  4. מנהל מילואים השומר על העתודה, קובע שערי חליפין ומזין את השערים לרשת קיבר.
  5. מפעילת רשת קיבר מי אחראי להוסיף ולהסיר ישויות מילואים, לרשום / למחוק זוגות אסימונים ברשת. בתחילה צוות קיבר ישמש כמפעילי רשת קיבר לאתחול הפלטפורמה בשלבים המוקדמים. בהמשך תוקם ממשל מבוזר תקין שייקח על עצמו את המשימה.

כל אחד מהשחקנים מתקשר עם החוזה החכם באופן עצמאי באופן אחר. המשתמשים שולחים ומקבלים אסימונים במסגרת עסקה אחת, מבלי להמתין לתגובה כלשהי מהמילואים או ממפעילת רשת קיבר. מפעילת רשת קיבר אחראית על הוספה והסרה של עתודות, ואילו מנהל המילואים קובע ומזין את שערי החליפין לחוזה לתקופה קבועה (מספר שניות). החוזה העיקרי נשען על גוף הרזרבה כדי להבטיח נזילות גבוהה.

מפעילת רשת קיבר

בריכת שמורות דינמית

רשת קיבר מבטיחה נזילות גבוהה באמצעות מאגר הרזרבות הדינמי על ידי מינוף הרזרבות הקיימות ברשת. כל גופי המילואים במערכת כלולים בבריכה. רשת קיבר מאפשרת להתקיים מספר עתודות כדי לאפשר מחירים טובים יותר (על ידי ביטול מונופול של עתודה), מבטיחה נזילות טובה יותר (על ידי שימוש במקורות אחרים).

כאשר מגיעה בקשת סחר / המרה, רשת קיבר תביא את שיעורי ההמרה מכל העתודות שיכולות לעבד את הבקשה. רשת קיבר בוחרת אז את התעריפים הטובים ביותר ומבצעת את הבקשה. רשת קיבר מבטיחה שהמילואים והמשתמשים יהיו בטוחים, כלומר קיבר אינה מחזיקה בכספי אף צד וכל העסקאות הן אטומיות..

רשת קיבר מונעת ריכוזיות ומאפשרת רישום אסימונים בנפח נמוך על ידי מתן גופי מילואים חיצוניים. קיימת אפשרות גדולה יותר כי עתודות חיצוניות עשויות לקבל אחסון אסימונים פחות פופולריים שאינם רשומים ברזרבות קיבר.

אבטחת המילואים הופכת לדאגה מרכזית ברשת קיבר, במיוחד עבור עתודות ציבוריות שלוקחות תרומות מחברים אחרים ברשת. אחד החששות העיקריים הוא שמנהל עתודה גרוע / לא מוסרי עשוי לצטט ולסחור לו מחירים גרועים כדי לנקז את כל המטבעות מהשמורה. עתודות ציבוריות נתונות לחשיפה גדולה יותר לסיכון בשל אופיה הפתוח. כדי להקל על הסיכונים הביטחוניים של עתודות ציבוריות, קייבר תשתמש במודל ניהול קרנות שקוף, למשל MelonFund (שפותחה על ידי MelonPort), כך שתורמי העתודה יוכלו לעקוב אחר כל פעילויות המסחר שנעשו על ידי מנהלי המילואים. קיבר גם מתכננת להכניס מגבלות להגנה על עתודות פתוחות. לדוגמא, את כספי הרזרבות ניתן להעביר רק לכתובות שהוגדרו מראש בחוזים, כגון חוזה העתודה עצמו, ובורסות אחרות שהעתודות מתקשרות איתן. מכאן, הסיכון להוצאת כספים מחוץ למערכת מוצדק. כמו כן, כדי למנוע ממנהלי מילואים לקבוע בכוונה שערי חליפין שקריים ולא סבירים, למשל. מיליון אסימון רשת גולם (GNT) לאתר כאשר שיעור הספוט הוא רק חמש מאות GNT לאתר אחד, רק כדי שהמנהל יוכל לקנות GNT במחיר זול, קיבר מפעילה את שני המנגנונים ברשת (למשל, למנוע שינויים בלתי סבירים ב מחיר ללא אישור מיוחד) ובמנגנונים מחוץ לרשת. לדוגמא, צג רקע שיעצור עסקאות כאשר המערכת מזהה פעילויות מפוקפקות הפוגעות בשלמות הרשת יכול לצפות ולסמן התנהגויות חשודות של כל מנהל מילואים ברשת..

חזרה לתפריט ↑

אסימון קריסטל של רשת קיבר (KNC)

עתודות רשת קיבר צריכות לרכוש מראש ולאחסן אסימוני KNC. בכל עסקאות, חלק קטן (המספרים המדויקים הם TBD) מהיקף הסחר ישולם על ידי העתודה לפלטפורמת רשת קיבר ב- KNC. עמלה קטנה זו מייצגת את תשלום המילואים בתמורה לזכות להיות מסוגלת לפעול ולהרוויח רווחים מפעילות מסחר ברשת קיבר. אסימני ה- KNC שנאספו מהעמלות, לאחר תשלום עבור הוצאות התפעול ולשותפים התומכים, יישרפו, כלומר יוצאו ממחזורם. שריפת אסימונים עשויה להגדיל את הערכתם של שאר אסימוני ה- KNC ככל שההיצע הכולל במחזור מצטמצם.

אסימונים של KNC

סכום מקסימלי של 226,000,000 אסימוני קריסטל ברשת קיבר (KNC) יוטבע. חלוקת האסימונים תוצג להלן:

– 19.47% לחברה

– 19.47% למייסדים, יועצים ומשקיעי זרעים

– לא יותר מ- 61.06% לציבור ממכירתנו הפרטית והמכירה הציבורית שלנו. האסימונים שלא נמכרו יישרפו.

רשת קיבר מתכוונת להשתמש בתמורה ממכירת האסימונים באופן הבא:

  • 50% לרזרבה שתנוהל על ידי רשת קיבר כמפעילת מילואים.
  • 30% לפיתוח ותחזוקת שירות הפלטפורמה.
  • 10% עבור תפעול ועלויות אחרות הקשורות לתחזוקת רשת קיבר.
  • 10% בגין עלויות שיווק ומשפט.

חיוני עבור קיבר להחזיק רזרבה משלה, שכן היא מבטיחה את נזילות הפלטפורמה לפני השתתפות עתודות צד ג ‘. קיבר מתכננת לתמוך תחילה באסימונים הפופולריים כמו OMG, GNT, GNO ו- REP ועוד כמה אחרים. בשלב מאוחר יותר כאשר פרוטוקולי הצלב שרשרת יתבססו יותר, קיבר יסמל מטבעות קריפטוגרפיים אחרים (למשל ביטקוין, Zcash וכו ‘) ב- Ethereum כדי לאפשר עסקאות בין אסימוני ERC20 ומטבעות שונים. כדי להיות מסוגל לבצע רכיב זה, נדרש הון התחלתי גדול בכדי לספק נזילות וסחר נפח סבירים. מכאן הצורך ברזרבה של 100,000 ETH.

שימוש בכספים

חזרה לתפריט ↑

צוות מאחורי רשת קיבר

רשת קיבר הוקמה על ידי לואי לו (מנכ”ל ומייסד משותף), ירון ולנר (CTO ומייסד משותף) וויקטור טראן (מהנדס מוביל ומייסד משותף). Loi Luu הוא חוקר העובד על מטבעות קריפטוגרפיים, אבטחת חוזים חכמים ואלגוריתמי קונצנזוס מבוזרים. פרסומי המחקר שלו זמינים באופן מקוון, והוא דובר מוזמן קבוע בסדנאות ביטקוין ואת’ריום כמו DevCon2, EdCon, Scaling Bitcoin.

ירון ולנר הוא חוקר ומייסד שותף של פרויקט SmartPool. מחקריו התמקדו בהיבטים של תמריצי תורת המשחקים בפרוטוקולים של בלוקצ’יין ואימות רשמי של חוזים חכמים. הוא בעל תואר דוקטור במדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב. בעבודת הדוקטורט שלו הוא חקר יישומים של טכניקות תורת המשחקים לאימות פורמלי של תוכנות ומערכות מחשב.

ויקטור טראן הוא מהנדס backend בכיר ומנהל מערכת לינוקס. יש לו ניסיון בפיתוח ובניית תשתיות למספר פלטפורמות שיווק חברתי ורשתות פרסום. הוא מעוניין לבנות יישומים מרובי פלטפורמות עם ביצועים גבוהים. ויקטור ייסד והיה CTO של כמה חברות סטארט-אפ בתחום השיווק החברתי. הוא בנה ותחזק פלטפורמות שטיפלו במיליוני משתמשים פעילים מדי חודש. ויקטור הוא כיום המהנדס המוביל בפרויקט SmartPool.

צוות מאחורי רשת קיבר

בנוגע לחבר המייעץ החבר המרשים ביותר הוא ויטליק בוטרין. ויטליק הוא המייסד והמדען הראשי של את’ריום. הוא גם המייסד וגם הכותב של מגזין הביטקוין, מיזם שסימן את תחילת הקריירה שלו בקריפטו בשנת 2011. הוא מעוניין ליצור מערכות מאובטחות, יעילות ואמינות ומייעץ למספר פרויקטים במרחב הקריפטו..

מַפַּת דְרָכִים

מפת הדרכים של KyberNetwork כוללת מספר שלבים.

  1. שלב 0: פריסת Testnet. פיתחו גרסת MVP לפלטפורמת קיבר, כולל ארנק רשת קיבר, החוזה הראשי של רשת קיבר ולוח המחוונים המילואים. מטרת שלב זה היא ליצור גרסה בסיסית ופונקציונלית של רשת קיבר עם כל הפונקציות והיישומים העיקריים. ה- MVP ישוחרר בפומבי, והחוזים הנלווים ייפרסו ונבדקו ברשת המבחנים של Ethereum.
  2. שלב 1: פריסת בסיס בסיסית. הצוות יפרוס את הגרסה הראשונה של רשת קיבר על רשת הדואר. הם יתחילו בתמיכה עסקית ותשלומי פרוקסי בין אסימונים לאתרים וממנו. האסימונים שקייבר תומך בהם יהיו האסימונים הפופולאריים שיש להם ביקוש גבוה ונפחי מסחר גבוהים בשוק. קיבר תשתף פעולה גם עם ספקי ארנקים כמו MyEtherWallet, Status, Jaxx ואחרים כדי ליישם את תכונות הליבה של רשת Kyber..
  3. שלב 2: תמיכה בזוגות אסימונים שרירותיים. הצוות מצפה שיהיו יותר עתודות (כלומר מקבלי שוק) שיצטרפו לרשת קיבר. מספר האסימונים התומכים יגדל ככל שקייבר תוכל להשיג רזרבות רבות יותר בפלטפורמה שלה. רשת קיבר תעבוד גם עם שותפים אסטרטגיים אחרים לבניית ממשקי API שיאפשרו למשתמשים בפלטפורמות שלהם למשוך ביעילות אסימונים / עמלות משותפות באסימונים מועדפים. לדוגמא, פלטפורמות רבות, פרויקטים מפעילים את מודל חלוקת העמלות בו מחזיקים מחזיקי האסימון בכל דמי הפלטפורמה הנגבים ממשתמשי הפלטפורמה. מחזיקי אסימונים בפלטפורמות אלה עשויים לקבל את העמלות המשותפות שלהם למשל ב- ETH בצורה חלקה באמצעות רשת קיבר אם פלטפורמות אלה משתמשות בממשקי ה- API הקשורים של קיבר..
  4. שלב 3: סחר במכשירים פיננסיים מתקדמים. בשלב זה קיבר מצפה לתמוך במסחר במכשירים פיננסיים מתקדמים. התוכנית היא לעבוד עם פלטפורמות קרנות גידור מבוזרות (למשל המסופקות על ידי מלונפורט) המאפשרות לאנשים להשקיע בקרן גידור חסרת אמון ולקבל את חלק הרווח מניהול קרנות יעיל..
  5. שלב 4: תמיכה בעסקאות חוצה שרשראות. הפריסה בשלב זה מאפשרת למשתמשים לסחור בין אתר / אסימונים לביטקוין, ZCash, ETC וכן הלאה. ישנן שתי דרכים להפעלת מטרה זו: שימוש בממסרי שרשרת (למשל BTCRelay ו- ZecRelay) או שימוש בפרוטוקולי תקשורת בין-שרשרתיים (למשל Cosmos, Polkadot).

מפת הדרכים של KyberNetwork

חזרה לתפריט ↑

מִסְחָר

הנפקת המטבע הראשונית הייתה בספטמבר 2017 ומאז מחיר קיבר היה סביב $ 1 (ירידה בערך BTC) עד דצמבר. כמו אלטקוינים רבים אחרים, אסימון קיבר עקב אחר אותה מגמה בכך שעלה במחיר בדצמבר ואיבד מערכו בתחילת ינואר 2018..

אסימון קיבר

לאחר השקת ה- Mainnet השנה, KNC עשויה לעלות במחיר. הסיבה לעליית המחירים יכולה להגיע גם ממספר השותפים המשתמשים ברשת קיבר.

בנוסף, עליית המחיר יכולה לנבוע משריפת אסימונים, שהוזכרה קודם לכן, שכן לאסימון יש היצע מוגבל.

קונה KNC

אתה יכול לקנות KNC ב- Binance וב- OKEx כצמד מסחר עם ביטקוין. אפשר גם להשתמש ב- Ethereum כדי לקנות KNC אך יש לו נזילות נמוכה יותר.

אינך מסוגל לרכוש KNC במטבע “פיאט”, כך שתצטרך לרכוש תחילה מטבע אחר – הקלות ביותר הן ביטקוין או את’ריום שתוכל לעשות ב- Coinbase באמצעות העברה בנקאית או רכישת כרטיס חיוב / אשראי ואז להחליף עבור KNC בבורסה כמו Binance.

אחסון KNC

KNC הוא אסימון ERC20, מה שאומר שאתה יכול לאחסן אותו בכל ארנק התומך ב- ERC20. האפשרות המקוונת הפופולרית ביותר לאחסון אסימוני ERC20 היא MyEtherWallet. אתה יכול גם להשתמש ב- MetaMask.

אם אתה רוצה הגנה נוספת, עליך להשתמש בארנק חומרה כגון Trezor או Ledger Nano S. שני ארנקי החומרה מספקים תמיכה באסימון KNC..

גרסת הבטא של ארנק Testen של Ropsen הוצגה על ידי רשת קיבר.

חזרה לתפריט ↑

מחשבות אחרונות

רשת קיבר היא פרוטוקול מבוזר המאפשר להמיר ולהחליף אסימונים בצורה מאובטחת ומיידית. המאפשר יתרות אחרות זה מבטיח נזילות גבוהה ושיעורים הוגנים למשתמשים. זה גם מאפשר תשלומי פרוקסי, נגזרים ותשלומים רוחביים.

מידע נוסף אודות רשת קיבר

–       טוויטר

–       גיתוב

–       רדיט

–       רָפוּי

–       מִברָק