הימור לעומת מסטרנוס: ההבדל בין מסטרנודות לבין הוכחת המימוש
Masternodes and Staking: בקריפטוגרפיה שניהם מערכת הידועה כמספקת הכנסה פסיבית. אבל האם זהו זה; פשוט לשלם ריבית או שיש בזה עוד? מה ההבדל ביניהם, איך הם עובדים ובאילו דרכים הם מועילים לרשת? לפני שנראה את היתרונות והחסרונות של Staking לעומת Masternodes הנה מה שאנחנו צריכים לדעת על טכנולוגיית Blockchain.
מנגנון קונצנזוס של בלוקצ’יין: PoW / PoS / PoSe
טכנולוגיית הבלוקצ’יין היא עמוד השדרה של ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים רבים אחרים. ההיבט העיקרי של טכנולוגיה זו הוא אחזקת ספר ספרים דיגיטלי שמופץ ומבוזר. הסיבה שזה נקרא מבוזרת היא מכיוון שאין מיקום מרכזי או שרת בסיס נתונים שמתעד את כל העסקאות. במקום זאת רשומות העסקאות מופצות באופן ציבורי לרשת ברחבי העולם. האם אי פעם תהיתם כיצד כל העסקאות הללו נרשמות בפנקס הציבורי? אופן הפעולה שלו, מי מאמת את כל העסקאות הללו ומה מבטיח שלא יצורפו נתונים לא חוקיים לבלוקצ’יין?
כעת, זהו תפקידו של מנגנון הקונצנזוס. הרשת כולה נמצאת בקונצנזוס המאמת שהמידע המוקלט לתאריך הציבורי תקף. כל מטבעות קריפטוגרפיים משתמשים באלגוריתם של קונצנזוס וישנם סוגים רבים ושונים של מנגנוני קונצנזוס, כגון: הוכחת עבודה (PoW), הוכחת הימור (PoS), הוכחת הימור המוקצה (DPoS), הוכחת שירות (PoSe), ישיר מחזורי ישיר תרשים (DAG), סובלנות תקלות ביזנטית מעשית (PBFT) וכו ‘. לכל אחד ממנגנוני הקונצנזוס הללו היתרונות והחסרונות שלו וכאן אנחנו לא הולכים לדון בכל אלה. במקום זאת נסביר רק את ההבדל בין הוכחת הימור לבין הוכחת השירות (Masternodes).
הוכחת הימור (PoS) והוכחת השירות (PoSe) – ההבדל
על מנת להבין טוב יותר את הוכחת ההימור (PoS) ואת הוכחת השירות (PoSe) הבה נבחן בקצרה את הוכחת העבודה (PoW).
Proof of Work (PoW) הוא האלגוריתם הקונצנזוס הראשון ברשת הבלוקצ’יין המשמש את ביטקוין. ב- PoW הבלוקים נוצרים על ידי כורים. כל בלוק בבלוקצ’יין מכיל קבוצה של נתוני עסקאות ועל יצירת כל בלוק חדש יקבל הכורה תגמול.
ב- PoW; על מנת שהמשתתף יוסיף את הבלוק הבא בבלוקצ’יין הם צריכים למצוא פיתרון לבעיה מתמטית מסובכת. כדי לפתור בעיה זו נדרש כוח חישובי. מי שיש לו הכי הרבה כוח מחשוב יהיה לו הסיכוי הגבוה ביותר למצוא פיתרון. תהליך זה הוא תחרותי ומי שמייצר את הוכחת העבודה המקובלת זוכה בחסימה הבאה. כל התהליך הזה של מציאת בלוקים חדשים נקרא כרייה.
הוכחת עבודה היא האלגוריתם הקונצנזוס הפופולרי ביותר וכמה מהדוגמאות הטובות ביותר למטבעות המשתמשים ב- PoW הן ביטקוין, את’ריום, ליטקוין ומונרו. בהוכחת עבודה הרשת הוכחה כבטוחה אך החיסרון הגדול ביותר היא שהיא צורכת אנרגיה רבה. כעת התשובה לעלות הכרייה הגבוהה הזו היא הוכחת ההימור.
הוכחת יתרה
הוכחת ההימור דומה להוכחת העבודה. תפקידם זהה; אשר מאמת עסקאות, יוצר בלוקים חדשים והפצת מטבעות חדשים.
Peercoin הוא המטבע הראשון של המטבע המיישם Proof of Stake אשר בנוסף ל- PoS משתמש גם ב- PoW. תוכלו להיתקל במטבעות PoW / PoS היברידיים רבים כאשר ה- PoW משמש ליצירת מטבעות חדשים ו- PoS משמש לאימות ושמירה על אבטחת הרשת. מצד שני יש גם מטבעות הוכחה טהורה של סטייק כמו NXT, Blackcoin ו- Neblio. ביניהן יש לבלקקוין ונבליו אינפלציה של מטבעות. אבל ב- NXT ההיצע המקסימלי של מיליארד NXT הגיע ולא ייווצרו מטבעות חדשים. במטבעות כאלה לא יהיו תגמולי חסימות; במקום זאת הזוכה בגוש הבא מקבל דמי עסקה כפרס. אז איך נקבעים המנצחים בהוכחת ההימור?
איך זה עובד?
בדיוק כמו PoW; מעין הגרלה מעורבת גם בהוכחת ההימור, אך התהליך שונה לגמרי. במערכת Proof of Stake אין חידה מתמטית מורכבת ולכן אין כוח חישובי או שריפת אנרגיה מעורבים. כאן יוצר הבלוק הבא נבחר באופן דטרמיניסטי על סמך נתח העושר שלהם.
הוכחת כריית ההימור היא תהליך של אחזקת מטבעות בארנק נעול והשאירם מחוברים לרשת 24/7. היוצר של הבלוק הבא יקבל תגמולי יתד וזוכה זה נבחר על סמך מניות המטבע שלהם. על מנת להשתתף בהימור אין צורך בסכום מינימלי. עם זאת יותר את המטבעות שאתה מהמר ויותר זמן אתה מהמר אותם; יותר הסיכוי שתזכה בפרסי יתד. עכשיו בואו נראה איך המוחיות שונות בהשוואה ל- Proof of Stake ואילו יתרונות הם מציעים לרשת ולמשתמשים שלה.
הוכחת שירות – Masternodes
דבר אחד משותף למסטרינות ולוכחת הימור; הם נחשבים כאמצעי להכנסה פסיבית בקריפטוספירה. גם שניהם עובדים קצת דומים, כלומר אתה מחזיק כמות מסוימת של מטבעות ושהאחזקות ייצרו לך תגמולים מעת לעת. בשל מודל תמריץ זה מתחילים נוטים לחשוב שגם הוכחת ההימור וגם המסטרנודים זהים.
לא הם לא! קודם כל העבודה של מסטרנודס אינה זהה ל- PoW ו- PoS.
Dash הוא מטבע הקריפטו הראשון שהציג את Masternodes. התחשבו במערכת המוח כמערכת אבטחה משנית עבור הרשת. בניגוד ל- PoW ו- PoS; masternodes אינם האחראים הבלעדיים ליצירת בלוק חדש. זו הסיבה שלעולם לא תתקלו במטבעות המשתמשים רק במסטרנודס. תוכלו למצוא masternodes יחד עם PoW (דוגמה: Dash). תוכלו למצוא מאסטרנודים יחד עם PoS (דוגמה: PIVX) או שתמצאו מאסטרנודים יחד עם שניהם PoW & PoS (דוגמה: LuxCoin). הם אמנם לא יוצרים חסימות חדשות אך בכוחם לדחות חסימות מכיוון שאפילו הם מאבטחים את הרשת ומאמתים עסקאות. עבור אבטחה נוספת של הרשת חלק מתגמול חסימות משותף גם לבעלי Masternode. אז איך זה שונה בהשוואה להוכחת יתד?
ב- Masternodes אתה לא אוגר מטבעות ומאבטח את הרשת בדיוק כמו ב- Proof of Stake. במקום זאת masternodes מספק שירות נוסף לרשת. איזה סוג שירות? שירות כגון אירוח ותחזוקה של כל הבלוקצ’יין ומאפשר את התכונות הבאות: עסקאות מיידיות (InstantSend), עסקאות פרטיות (PrivateSend), ממשל וזכויות הצבעה. כך שבעצם מחזיקי masternode אינם מתוגמלים רק על אבטחת הרשת אלא על הפעלת שירותים נוספים אלה בבלוקצ’יין. לפיכך זה מגיע תחת הוכחת שירות או הוכחת התחייבות ולא הוכחת יתד.
איך זה עובד?
Masternodes הם צמתים מלאים ברשת המשרתים מטרה מיוחדת בבלוקצ’יין. בשונה מ- Proof of Stake; על מנת להשתתף במסטרנודס יש צורך לנעול כמות מסוימת של מטבעות. כמו כן, לא ניתן להחזיק מטבעות אלה בארנק המקומי שלך. זה צריך להיות מקוון 24 x 7 כדי לאבטח את הרשת. אז כדי להפעיל masternodes בצורה חלקה ללא הפרעות, נדרש VPS (שרת וירטואלי פרטי). תגמולי Masternode מבוססים גם על לוח זמנים דטרמיניסטי, אך בהשוואה ל- Proof of Stake הרווחים ב- masternodes צפויים יותר.
בְּסֵדֶר! עכשיו כשאתה מודע לחלוטין להבדל בין הוכחת הימור לבין מסטרנודס בוא נראה את היתרונות והחסרונות שלה.
Staking לעומת Masternodes – יתרונות וחסרונות
יש מספר רב של מטבעות הוכחה על ההימור והמסטרונודה. כאן אנחנו לא מתכוונים לרשום את כולם. במקום זאת פשוט נחלוק את היתרונות והחסרונות של הפעלת מסטרונודה והימור. באופן כללי הנקודות הבאות חלות על כל המטבעות וזה אמור לעזור לך להחליט מתי למטבע שאתה מעוניין יש גם מאסטרן וגם מאפיין הימור..
הימור – PoS
- אין צורך בכמות מינימלית או ספציפית של מטבעות כדי להתחיל בהימור. עם זאת יותר המטבעות שאתה מהמר; יותר הסיכוי שיהיה לך לזכות בתגמולי יתד.
- הגדרת ההימור היא מאוד פשוטה. כל שעליך לעשות הוא לפתוח את הארנק ולהשאירו פתוח 24 x 7. למידע נוסף עיין במדריך ההימור הזה.
- פחות קנס על היותך לא מקוון: הארנק שלך צריך להיות מקוון בכדי לזכות בתגמולי יתד. אבל זה לא נושא גדול אם הוא יוצא לא מקוון מכיוון שהורדת הארנק במצב לא מקוון לא תשפיע על גיל המטבעות שלך או על המשקל שלך.
- ההימור אינו רק ידידותי למשתמש אלא גם חסכוני. מלבד ארנק הליבה והמטבעות שתוקד, אינך זקוק למשאבים אחרים.
- הימור דורש ארנק חם וארנק זה צריך להישאר נעול. אמנם זה נעול רק למטרת הימור, אך ישנם סיכונים פוטנציאליים הכרוכים בכך.
- בגלל מספר גדול של הסטייקים מעת לעת תקבל בלוקים יתומים. אבל כמו שאמרנו זה לא ישפיע על אחזקותיך.
- בהימור התגמולים בדרך כלל נמוכים. גם בגלל תחרות גבוהה ברשת החיזוי לרווחיות או תדירות התשלום הוא קושי למדי.
Masternodes
- בהשוואה להימור תקבלו סכומי תגמול רבים וגדולים יותר במודריות.
- התגמולים ותדירות התשלומים צפויים יותר.
- אתה יכול לנעול את המטבעות ולקחת את הארנק החם שלך במצב לא מקוון וזה לא יגרום להשפעה מכיוון שבדרך כלל מאסטרודות מתארחות בסביבה חמה / קרה.
- Masternodes דורשים סכום קבוע כבטוחה. הסכום הקבוע הזה בדרך כלל גדול וזה תלוי ממטבע למטבע. לא כולם יכולים להרשות לעצמם סכום כה גדול.
- בהשוואה להימור הקמת המוחנים הם די קשים. לא רק קשה להתקנה אלא נדרש ידע טכני על מנת לשמור.
- כמו כן יש קנס אם Masternode שלך לא מחובר והקנס הוא עיכוב בתשלומים אשר יביא להשפיע על החזר ה- ROI שלך..
- בשל דרישות השרת יש עלות הפעלה הכרוכה בהפעלת masternode.
מקווה שמדריך זה יעזור לך להבין גם את ההימור וגם את המוח. יש לך שאלות הקשורות לנושא זה? אנא שחרר את הערותיך למטה. גם אם מצאתם מדריך זה מועיל, אנא שתפו אותו ברשתות חברתיות.