Staking vs Masternodes: Διαφορά μεταξύ Masternodes & Απόδειξη του στοιχήματος

Masternodes και Staking: Στην κρυπτογράφηση είναι και οι δύο ένα σύστημα που είναι γνωστό ότι παρέχει παθητικό εισόδημα. Αλλά είναι αυτό; απλώς πληρώνουν τόκους ή υπάρχουν περισσότερα; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους, πώς λειτουργούν και με ποιους τρόπους ωφελούν το δίκτυο; Προτού δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Staking vs Masternodes εδώ είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για την τεχνολογία Blockchain.

Μηχανισμός συναίνεσης Blockchain: PoW / PoS / PoSe

Η τεχνολογία Blockchain είναι η ραχοκοκαλιά του Bitcoin και πολλών άλλων κρυπτονομισμάτων. Η κύρια πτυχή αυτής της τεχνολογίας είναι η διατήρηση ενός ψηφιακού καθολικού που διανέμεται και αποκεντρώνεται. Ο λόγος που ονομάζεται αποκεντρωμένη είναι επειδή δεν υπάρχει κεντρική τοποθεσία ή διακομιστής βάσης δεδομένων που να καταγράφει όλες τις συναλλαγές. Αντ ‘αυτού, τα αρχεία συναλλαγών διανέμονται δημόσια στο δίκτυο σε όλο τον κόσμο. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς καταγράφονται όλες αυτές οι συναλλαγές στο δημόσιο καθολικό; Πώς λειτουργεί, ποιος επαληθεύει όλες αυτές τις συναλλαγές και τι διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν μη έγκυρα δεδομένα προσαρτημένα στο blockchain?

PoS & amp; Η συναίνεση PoSe

Τώρα, αυτή είναι η δουλειά του μηχανισμού συναίνεσης. Όλο το δίκτυο είναι σε συναίνεση που επιβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες που καταγράφονται στο δημόσιο καθολικό είναι έγκυρες. Κάθε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιεί αλγόριθμο συναίνεσης και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μηχανισμών συναίνεσης που χρησιμοποιούνται όπως: Απόδειξη εργασίας (PoW), Απόδειξη Stake (PoS), Delegated Proof of Stake (DPoS), Proof of Service (PoSe), Direct Acyclic Διάγραμμα (DAG), Πρακτική Βυζαντινή Ανοχή Σφαλμάτων (PBFT) κ.λπ. Κάθε ένας από αυτούς τους μηχανισμούς συναίνεσης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και εδώ δεν πρόκειται να συζητήσουμε όλα αυτά. Αντ ‘αυτού, θα εξηγήσουμε απλώς τη διαφορά μεταξύ του Proof of Stake και του Proof of Service (Masternodes).

Απόδειξη στοιχήματος (PoS) και Απόδειξη υπηρεσίας (PoSe) – Η διαφορά

Προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα το Proof of Stake (PoS) και το Proof of Service (PoSe) ας ρίξουμε πρώτα μια σύντομη ματιά στο Proof of Work (PoW).

Ανθρακωρύχοι PoWΤο Proof of Work (PoW) είναι ο πρώτος αλγόριθμος συναίνεσης στο δίκτυο Blockchain που χρησιμοποιείται από το Bitcoin. Στο PoW τα μπλοκ δημιουργούνται από ανθρακωρύχους. Κάθε μπλοκ στο blockchain περιέχει ένα σύνολο δεδομένων συναλλαγών και για τη δημιουργία κάθε νέου μπλοκ, ο ανθρακωρύχος θα επιβραβεύεται.

Σε PoW; για να μπορέσει ο συμμετέχων να προσθέσει το επόμενο μπλοκ στο blockchain πρέπει να βρει μια λύση για ένα περίπλοκο μαθηματικό πρόβλημα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος απαιτείται υπολογιστική ισχύς. Όποιος έχει την περισσότερη υπολογιστική ισχύ θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρει μια λύση. Αυτή η διαδικασία είναι ανταγωνιστική και όποιος δημιουργήσει την αποδεκτή απόδειξη εργασίας κερδίζει πρώτα το επόμενο μπλοκ. Αυτή η όλη διαδικασία εύρεσης νέων μπλοκ ονομάζεται εξόρυξη.

Το Proof of Work είναι ο πιο δημοφιλής αλγόριθμος συναίνεσης και μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα νομισμάτων που χρησιμοποιούν PoW είναι τα Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Monero. Στο Proof of Work το δίκτυο έχει αποδειχθεί ασφαλές, αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι καταναλώνει πολύ ενέργεια. Τώρα η απάντηση σε αυτό το υψηλό κόστος εξόρυξης είναι το Proof of Stake.

Απόδειξη πονταρίσματος

Απόδειξη στοίβας πορτοφολιούΤο Proof of Stake είναι παρόμοιο με το Proof of Work. Η δουλειά τους είναι ίδια. που επικυρώνει συναλλαγές, δημιουργεί νέα μπλοκ και διανέμει νέα νομίσματα.

Το Peercoin είναι το πρώτο κρυπτογράφηση που εφαρμόζει το Proof of Stake το οποίο εκτός από το PoS χρησιμοποιεί επίσης το PoW. Θα συναντήσετε πολλά υβριδικά νομίσματα PoW / PoS όπου το PoW χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων νομισμάτων και το PoS χρησιμοποιείται για την επικύρωση και τη διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης Pure Proof of Stake νομίσματα όπως NXT, Blackcoin και Neblio. Μεταξύ αυτών το Blackcoin και το Neblio έχουν πληθωρισμό νομισμάτων. Αλλά στο NXT η μέγιστη προσφορά 1 δισεκατομμυρίου NXT έχει φτάσει και δεν θα δημιουργηθούν νέα νομίσματα. Σε νομίσματα όπως αυτό δεν θα υπάρξουν μπλοκ ανταμοιβές. Αντ ‘αυτού, ο νικητής του επόμενου μπλοκ λαμβάνει τέλη συναλλαγής ως ανταμοιβή. Πώς καθορίζονται λοιπόν οι νικητές στο Proof of Stake?

Πως δουλεύει?

Όπως το PoW. ένα είδος λοταρίας εμπλέκεται επίσης στο Proof of Stake, αλλά η διαδικασία είναι πολύ διαφορετική. Στο σύστημα Proof of Stake δεν υπάρχει πολύπλοκος μαθηματικός παζλ και επομένως δεν υπάρχει υπολογιστική ισχύς ή καύση ενέργειας. Εδώ ο δημιουργός του επόμενου μπλοκ επιλέγεται αποφασιστικά με βάση τον πλούτο τους και το μερίδιο.

Το Proof of Stake mining είναι μια διαδικασία κράτησης νομισμάτων στο πορτοφόλι ξεκλείδωτων και αφήνοντάς τα συνδεδεμένα στο δίκτυο 24 / 7. Ο δημιουργός του επόμενου μπλοκ θα λάβει ανταμοιβές πονταρίσματος και αυτός ο νικητής επιλέγεται με βάση τις μετοχές των κερμάτων τους. Για να συμμετάσχετε στο στοίχημα δεν απαιτείται ελάχιστο ποσό. Όσο περισσότερο τα νομίσματα που ποντάρετε και όσο περισσότερο τα ποντάρετε. περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να κερδίσετε ανταμοιβές πονταρίσματος. Τώρα ας δούμε πώς τα masternodes είναι διαφορετικά σε σύγκριση με το Proof of Stake και ποια οφέλη προσφέρουν στο δίκτυο και στους χρήστες του.

Απόδειξη υπηρεσίας – Masternodes

Το Masternodes και το Proof of Stake έχουν ένα κοινό κοινό. Θεωρούνται ως μέσο παθητικού εισοδήματος στην κρυπτοσφαίρα. Επίσης, και οι δύο λειτουργούν κάπως παρόμοια, δηλαδή κρατάτε ένα ορισμένο ποσό νομισμάτων και ότι τα κέρδη θα σας αποφέρουν ανταμοιβές από καιρό σε καιρό. Λόγω αυτού του μοντέλου κινήτρων οι αρχάριοι τείνουν να πιστεύουν ότι τόσο το Proof of Stake όσο και το Masternodes είναι ίδια.

Οχι δεν είναι! Πρώτα απ ‘όλα, η δουλειά του Masternodes δεν είναι ίδια με τα PoW και PoS.

Υπηρεσία MasternodeΤο Dash είναι το πρώτο νόμισμα κρυπτογράφησης που εισήγαγε το Masternodes. Σκεφτείτε το masternodes ως δευτερεύον σύστημα ασφαλείας για το δίκτυο. Σε αντίθεση με τα PoW και PoS. Οι masternodes δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη δημιουργία νέου μπλοκ. Γι ‘αυτό δεν θα συναντήσετε ποτέ νομίσματα που χρησιμοποιούν μόνο το Masternodes. Θα βρείτε masternodes μαζί με το PoW (παράδειγμα: Dash). Θα βρείτε masternodes μαζί με PoS (παράδειγμα: PIVX) ή θα βρείτε masternodes μαζί με και τα δύο PoW & PoS (παράδειγμα: LuxCoin). Αν και δεν δημιουργούν νέα μπλοκ, έχουν τη δύναμη να απορρίπτουν μπλοκ, καθώς ακόμη και ασφαλίζουν το δίκτυο και επαληθεύουν τις συναλλαγές. Για την επιπλέον ασφάλεια του δικτύου, ένα μέρος της ανταμοιβής μπλοκ κοινοποιείται επίσης στους κατόχους Masternode. Λοιπόν, πώς είναι διαφορετικό σε σύγκριση με την απόδειξη πονταρίσματος?

Στο Masternodes δεν ποντάρετε νομίσματα και δεν ασφαλίζετε το δίκτυο όπως στο Proof of Stake. Αντίθετα, το masternodes παρέχει επιπλέον υπηρεσία στο δίκτυο. Τι είδους υπηρεσία; Υπηρεσία όπως η φιλοξενία και η συντήρηση ολόκληρου του blockchain και η ενεργοποίηση των ακόλουθων δυνατοτήτων: Άμεσες συναλλαγές (InstantSend), Ιδιωτικές συναλλαγές (PrivateSend), δικαιώματα διακυβέρνησης και ψήφου. Επομένως βασικά οι κάτοχοι masternode δεν ανταμείβονται μόνο για την ασφάλεια του δικτύου αλλά για την ενεργοποίηση αυτών των επιπλέον υπηρεσιών στο blockchain. Ως εκ τούτου, εμπίπτει στην απόδειξη της υπηρεσίας ή στην απόδειξη της δέσμευσης και όχι στην απόδειξη του στοιχήματος.

Πως δουλεύει?

Το Masternodes είναι πλήρεις κόμβοι στο δίκτυο που εξυπηρετεί ειδικό σκοπό στο blockchain. Σε αντίθεση με το Proof of Stake. Για να συμμετάσχετε στο Masternodes χρειάζεται να κλειδώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό νομισμάτων. Επίσης, αυτά τα νομίσματα δεν μπορούν να κρατηθούν στο τοπικό πορτοφόλι σας. Πρέπει να είναι online 24 x 7 για να ασφαλίσει το δίκτυο. Επομένως, για την ομαλή εκτέλεση ενός masternodes χωρίς διακοπές απαιτείται VPS (Virtual Private Server). Οι ανταμοιβές Masternode βασίζονται επίσης στο ντετερμινιστικό πρόγραμμα, αλλά σε σύγκριση με το Proof of Stake, τα κέρδη στο masternodes είναι πιο προβλέψιμα.

Καλώς! Τώρα, καθώς γνωρίζετε πλήρως τη διαφορά μεταξύ Proof of Stake και Masternodes, ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Staking vs Masternodes – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχει μεγάλος αριθμός κερμάτων Proof of Stake και Masternode. Εδώ δεν πρόκειται να απαριθμήσουμε όλα αυτά. Αντ ‘αυτού, θα μοιραστούμε απλώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εκτέλεσης ενός masternode και του staking. Σε γενικές γραμμές, τα ακόλουθα σημεία ισχύουν για όλα τα νομίσματα και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε ένα κέρμα που σας ενδιαφέρει έχει τη δυνατότητα masternode και στοιχήματος.

Ποντάρισμα – PoS

  • Δεν απαιτείται ελάχιστη ή ειδική ποσότητα νομισμάτων για να ξεκινήσει το στοίχημα. Όσο περισσότερα νομίσματα στοιχηματίζετε. περισσότερες πιθανότητες θα έχετε να κερδίσετε ανταμοιβές στοιχήματος.
  • Η ρύθμιση του στοιχήματος είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκλειδώσετε το πορτοφόλι και να το αφήσετε ανοιχτό 24 x 7. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό στοιχήματος.
  • Λιγότερη ποινή για σύνδεση εκτός σύνδεσης: Το πορτοφόλι σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο για να κερδίσει ανταμοιβές στοιχήματος. Αλλά δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αν είναι εκτός σύνδεσης, επειδή η σύνδεση του πορτοφολιού σας δεν θα επηρεάσει την ηλικία ή το βάρος των κερμάτων σας.
  • Το στοίχημα δεν είναι μόνο φιλικό προς τον χρήστη, αλλά είναι επίσης οικονομικό. Εκτός από το βασικό πορτοφόλι και τα κέρματα για να ποντάρετε, δεν χρειάζεστε άλλους πόρους.
  • Το στοίχημα απαιτεί ζεστό πορτοφόλι και αυτό το πορτοφόλι πρέπει να παραμείνει ξεκλείδωτο. Ενώ ξεκλειδώνει μόνο για στοιχηματισμό, υπάρχουν μερικοί πιθανοί κίνδυνοι.
  • Λόγω του μεγάλου αριθμού των στοιχημάτων από καιρό σε καιρό θα λάβετε ορφανά μπλοκ. Αλλά όπως είπαμε, δεν θα επηρεάσει τις συμμετοχές σας.
  • Στο στοίχημα, οι ανταμοιβές είναι συνήθως χαμηλές. Επίσης, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού στο δίκτυο, η πρόβλεψη κερδοφορίας ή συχνότητας πληρωμής είναι αρκετά δύσκολη.

Masternodes

  • Σε σύγκριση με το στοίχημα, θα λάβετε περισσότερα και μεγαλύτερα ποσά ανταμοιβής σε masternodes.
  • Οι ανταμοιβές και η συχνότητα των πληρωμών είναι πιο προβλέψιμες.
  • Μπορείτε να κλειδώσετε τα νομίσματά σας και να πάρετε το ζεστό πορτοφόλι σας εκτός σύνδεσης και δεν θα έχει καμία επίπτωση, καθώς οι masternodes συνήθως φιλοξενούνται σε ζεστό / κρύο περιβάλλον.
  • Το Masternodes απαιτεί ένα σταθερό ποσό ως εγγύηση. Αυτό το σταθερό ποσό είναι συνήθως μεγάλο και εξαρτάται από νόμισμα σε κέρμα. Δεν μπορούν όλοι να αντέξουν εύκολα τόσο μεγάλο ποσό.
  • Σε σύγκριση με το staking η ρύθμιση των masternodes είναι αρκετά δύσκολη. Δεν είναι μόνο δύσκολο να ρυθμιστεί, αλλά απαιτούνται ορισμένες τεχνικές γνώσεις για τη συντήρηση.
  • Επίσης, υπάρχει ποινή εάν το Masternode σας είναι εκτός σύνδεσης και η ποινή είναι καθυστέρηση στις πληρωμές που θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσει την απόδοση επένδυσής σας.
  • Λόγω των απαιτήσεων του διακομιστή υπάρχει ένα λειτουργικό κόστος για την εκτέλεση ενός masternode.

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τόσο το staking όσο και το masternodes Έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα; Παρακαλώ ρίξτε τα σχόλιά σας παρακάτω. Επίσης, εάν βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο, παρακαλούμε να το μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα.