פירוט עיקרי השימוע בסנאט על מאזניים: יום 1

לאחרונה, ענקית המדיה החברתית, פייסבוק הודיעה על תוכניותיה להכניס מטבע קריפטו חדש, מאזניים. עם זאת, החברה לא דנה כיצד יכול שינוי מטבע הקריפטו החדש הזה וההשפעה שלו על הממסד הבנקאי והפיננסי. כתוצאה מכך, פוליטיקאים היו ערניים אט אט לסכנה זו ודרשו, מנהלי פייסבוק נפגשים עם הקונגרס. הדיונים בקונגרס נקבעו ל -16 וב -17 ביולי.

ב- 16 ביולי, יום שלישי, פייסבוק נמצאה תחת אש מהקונגרס. ראש קליברה, דיוויד מרקוס אמר לוועדת הבנקאות בסנאט כי, פייסבוק תבנה רק ארנק קריפטוגרפי משלה ב- Calibra במסנג’ר ובוואטסאפ, ותסרב להטמיע ארנקים מתחרים.

בינתיים, ש&מושב בין ועדת הבנקאות של הסנאט למנהל דייוויד מרקוס בפייסבוק.

נקודות עיקריות משמיעת מאזניים

בתחילה, כשנשאל מדוע פייסבוק משיקה את מאזניים? מרקוס הצהיר כי טכנולוגיית הבלוקצ’יין היא בלתי נמנעת, ואם ארה”ב לא תוביל בבנייה ובהסדרה שלה, הטכנולוגיה תגיע ממקומות “מחוץ להישג ידם של מנגנון הביטחון הלאומי שלנו”, ויעלה את רוח הרפאים של סין..

קתרין קורטס מסטו, דמוקרטה בנוואדה, שאלה כיצד החברה תגן מפני הלבנת הון ותבטיח למחבלים לא להשתמש במאזניים למימון פעילותם. מרקוס הגיב ואמר כי: עסקאות דיגיטליות עם מטבע מאזניים יהיו טובות יותר מאשר מזומנים בשמירה מפני פעילויות פליליות.

הוא המשיך ואמר כי עסקאות במזומן הן המקום בו רוב הפשע קורה. מרקוס ציין כי יהיה עדיף אם הרבה עסקאות יעברו לדיגיטל. הוא טען כי אנשים המשתמשים במאזניים דרך ארנק הקליברה הקרוב של פייסבוק יצטרכו להעלות תעודת זהות ממשלתית לצורך אימות.

יתר על כן, הסנאטור שרוד בראון מאוהיו, הדמוקרט הבכיר בוועדת הבנקאות של הסנאט, הצהיר כי:

“פייסבוק מסוכן !,” קשה לסמוך על פייסבוק אחרי סדרה של פרשיות פרטיות. “צריך כמות עוצרת נשימה של יהירות” כדי לחשוב שהוא יכול לנהל בנק משלו.

שרוד בראון ביקש ממרקוס שהתוכנית לא תסכן את הפרטיות של מיליארדי המשתמשים שלה. מרקוס הבטיח כי פייסבוק יקח את הזמן להשיג זאת, ומברך על סקירה מקיפה של הרגולטורים הפדרליים.

מאוחר יותר, שאל בראון את מרכוס, האם הוא וצוותו יקבלו את משכורתם במאזניים. מרקוס הסביר כי מאזניים לא נועדו להתחרות בחשבונות בנק, אך הוא אמר “כן, הייתי סומך על כל הנכסים שלי במאזניים.”

יו”ר הוועדה מייק קראפו, רפובליקאי באיידהו, הטיל ספק מדוע פייסבוק רוצה לבסס את הפרויקט בשוויץ. מרקוס ענה ואמר, זה לא ניסיון להימנע מפיקוח אלא ששווייץ היא מרכז פיננסים בינלאומי מוכר. מרקוס אומר שאם ארה”ב לא מצליחה לפעול, מטבעות דיגיטליים יכולים להיות נשלטים על ידי אחרים עם ערכים שונים באופן דרמטי.

הסנאטורית הרפובליקנית מרתה מקסאלי מאריזונה אמרה:

“נושא הליבה כאן הוא אמון.” משתמשים לעולם לא יבחרו לספק את הנתונים האישיים שלהם בעת הצטרפותם לארנק הדיגיטלי החדש עבור מאזניים. היא הוסיפה עוד כי “הסיכוי שהאריזונים ינוכלו יותר” באמצעות המטבע.

מרקוס הצהיר שוב ושוב כי פייסבוק לא מתכוונת לשלב נתונים על הפעילות החברתית של המשתמש עם מידע על אופן השימוש שלהם במערכת התשלומים. “כדי להרוויח אמון של אנשים יהיו לנו הסטנדרטים הגבוהים ביותר לפרטיות, הדרך שבנינו זאת היא להפריד נתונים חברתיים ופיננסיים. “

מצד שני, לפייסבוק היו גם המגנים החזקים שלה על הפרויקט. כמה סנאטורים הדגישו את היתרונות העיקריים של התוכנית של פייסבוק. הם הצביעו על כך שההשקה של מאזניים נועדה להביא כסף שעוסק בעסקאות בעלות נמוכה למיליארדי משתמשים ברחבי העולם שאין להם חשבונות בנק..

מחשבות אחרונות

אמנם, היו כמה שאלות שלא נענו כמה פייסבוק השקיעה בפרויקט מאזניים ואילו נתונים היא תאסוף מעסקאות דרך הרשת החברתית שלה. דייויד מרקוס השתדל מאוד להעלות את הקונגרס לצדו. הוא גם הבטיח כי פייסבוק לא תתחיל להציע את מאזניים עד שתטפל בסוגיות הרגולטוריות העיקריות.

בסך הכל, בהתחשב בכל הדברים, הפגישה הייתה הגיונית באופן מפתיע. סנאטורים רבים הראו ידע בסיסי חזק בנוגע לאופן העבודה של מאזניים ושאלו שאלות תקפות.