פסגת פינטק בנגאלור 30-31 במאי

מטבע הקריפטו זכה לבולטות יותר מתמיד בהודו. היום הראשון של פסגת פינטק בבנגלור הציע תערובת אקלקטית של מנהיגים עסקיים מרקעים שונים, שהגיבו על נושאים החל מטכנולוגיה משפטית, מטבע דיגיטלי, מטבעות קריפטוגרפיים, תקנות, סטארט-אפים, דיגיטליזציה, גלובליזציה ויחסי הגומלין שלהם.

אריפה חאן

אריפה חאן, מייסדת פינטק סטורם ומנכ”לית בורסת ההימלאיה הון החלה את הפסגה בפתח פתיחה על עתיד פינטק, שנגע להתכנסות של פלטפורמות טכנולוגיה, פינטק ודיגיטל בכל רחבי העולם, ערמת הודו שמאפשרת חידוש גדול בבנקאות & תחום השירותים הפיננסיים וכיצד הודו עומדת לנקוט עמדת מנהיגות בתחום הפינטק העולמי בגלל הדמוגרפיה הייחודית בשוק שלה, התיאבון העצום למימון צרכנים ועסקים קטנים ובינוניים, ודולרי ההשקעות הזרים הגדלים שהסקטור הזה החל למשוך מאז 2014..

מר ראול בהאסין עקב אחריו מפגש מרהיב על עידן הבינה המלאכותית, וסיפק דוגמאות מרתקות לאופן שבו AI הופך באופן בלתי מבוטל לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו..

שארו טומולורי

סארו טומולורי, מנכ”ל מעבדות חוסלה, ציין בדיון פאנל כי הודו רואה עלייה בסטארטאפים בגלל עידן ההתחלה החדש של מרחבי עבודה משותפים, והסטודנטים גם מחפשים עבודה אצל סטארטאפים וצומחים איתם, ומכאן הכישרונות שלהם עוזרים לסטארט-אפים להפוך לחד-קרן, מסכימים לנקודה שלה, אנקיט רטן, סיגי, מבטאת צמיחה בשוק והסטארט-אפים צומחים במקביל זה לזה ולא מסונכרנים, וזו הסיבה שסטארטאפים לא מתרחבים במהירות, והעובדים לא יוצאים עשירים בסטארטאפ בהודו, למעט כמה מקרים.

ראול בהאסין

מר ראול בהאסין, Barings Pvt Equity India, דיבר על החשיבות של עסקים שיישארו קשורים לצרכנים שלהם. הוא הביא את תשומת ליבנו מדוע חברות סטארט-אפ עשויות להשתנות במהירות, אך לפתע נקלעו למבוי סתום, והסיבה היא שכחברות הן מגדלות את המוקד. בהיותו בעל מחלקות רבות יותר מאשר על צרכי הלקוחות, החברות שקיבלו קנה מידה השקיעו רבות במחקרי שוק, הוא תמך בכך והצביע כי נטפליקס, שהיא שחקנית גדולה בתחום הבידור, עוקבת כל הזמן אחר מה שצרכניה צופים בו, ו צפה מחדש באמצעות אלגוריתמים, הם מבטיחים שהצרכנים יישארו מעורבים באפליקציה וימשיכו לשלם מנוי.

הוא מוסיף ואמר כי יתכן כי חברות עלולות להתחיל ולהבין כי צרכניהן דורשים פתרונות שונים ממה שהחברות מציעות, ואם הם רוצים לשרוד הם חייבים לשנות את סדר היום של החברה שלהם כדי לפגוש את הלקוחות, זה היה המקרה. של OYO, חברה זו החלה להיות Airbnb של הודו, אך הבינה שלאנשים אין חדר שינה פנוי, והשתנתה כך שתתאים לשוק. מר ראול בהאסין מייעץ לחברות להגיב במהירות לצרכנים, על ידי הצגת הדוגמה לכך שבריטיש איירווייס מעכבת את תגובתם בארבעה ימים, מה שגורם ללקוחות להחריף בחברת התעופה..

B C Thiruvengadam

התקנות ודרישות הציות גדלו, אך ההשקעה בטכנולוגיה משפטית לא. מר B C ת’ירובנגדאם, ת’ירו ות’ירו, אומר כי חברות משקיעות פחות מ -0.2% בטכנולוגיה משפטית, בגלל הסטריאוטיפים שקיימים סביבן. בנושא החם בנושא החלפת בינה מלאכותית של עורכי דין, הוא אומר, כן גדול כן קטן. כדי להוסיף על כך, מר ג’יידפ רדי, מציין כיצד עורכי דין כבר אינם נתפסים כשומרי סף לחוק, והחוק הפך לנגיש לכולם מכיוון שהכל זמין באינטרנט, אך הוא אינו תחליף לקבלת עורך דין מכיוון שתיקונים. התקנות הן הפכפכות, ואנשי עסקים אין את הזמן והאנרגיה לעמוד בקצב.

גוקול אלכס

במהלך דיון בפאנל, מר גוקול אלכס, PWC ומר Vikram Venkateshwarsam, Deloitte, עוסקים בנושאים חשובים כיצד בתמיכת הממשלה עוברים עסקים במהירות לעידן הדיגיטליזציה, כדי להבטיח צמיחה בריאה של מוסד ממשלתי ריכוזי. כדי לעזור בהדרכת עסקים יש צורך. הבנקים שלנו, מר וויקרם וונקאטשוארסאם, דלויט, אומרים כי הם תואמים את העולם מכיוון ש- RBI מדריך אותם ומבטיח שהם לא יישארו מאחור. הדיון נע לקראת ההצלחה של Paytm והם מזכים אותה במאמציה של החברה להיות מסוגלת לתת מענה לצורך מהותי, כלומר עם עידן הדיגיטליזציה הצרכנים רוצים ללכת ללא מזומן, ורוצים גם נוחות מוגברת בעסקאות..

וונקאט רג’ו

בהמשך היה לנו מר וונקאט ראג’ו, גלובל קונטקט, נותן לנו תובנות לגבי האופן שבו המנטליות שלנו עשויה לסנוור אותנו. הוא ממשיך לחלוק על כך שבנקי השקעות נתפסים כ”נבלים “וחברות כמו Uber ו- Airbnb שלמעשה מחפשות כסף. מתווכים נתפסים באופן אירוני כ”גיבורים “; היזהר אמר, הגיבורים של היום יכולים להפוך לנבלים של מחר. לאחר מכן הוא מצביע על הצביעות של מנכ”ל ג’יי.פי מורגן, ג’יימי דימון, בספטמבר 2017 כינה במקור את ביטקוין “הונאה”, ומגלגל כעת את מטבע הקריפטו הראשון בגיבוי הבנק האמריקני ששינה את עסק התשלומים, הוא כינה זאת בחוכמה רבה פיתיון ומתג. מקרה.

הדוברת האחרונה שלנו הייתה גב ‘אריפה חאן, מייסדת פינטק סטורם והמנכ”לית Himalaya Capital Exchange, היא הרגיעה אותנו בביטחון שאנחנו כבר לא בשלב הספקן בשוק הקריפטו, עכשיו אנחנו נמצאים בשלב הקבלה. מוסדות פיננסיים חובבי סיכונים מאמצים בגלוי את הטכנולוגיה הזו ונראים רבים אחרים עוקבים אחריהם. ההשקעה והצמיחה נמצאים במגמת עלייה ונחזה כי מטבע הקריפטוגרפיה יכבוש את השוק בסערה.

מחשבות אחרונות

בסך הכל, על ידי השתתפות באירוע הפינטק הזה, הרגשתי שלמרות שתעשיית הפינטק מתלהבת מבלוקצ’יין, ייתכן שלטכנולוגיה ייקח עוד כמה שנים להפוך למודל פיננסי רגיל. כמו כל טכנולוגיה מתעוררת אחרת – Blockchain מציב אתגרים מסוימים שיש לטפל בהם בכדי לנצל באופן מלא את הפוטנציאל הטמון בתעשיית השירותים הפיננסיים..

למרות שטכנולוגיית הבלוקצ’יין עדיין נמצאת בשלב הפיתוח, האפשרויות עדיין נבדקות. חשוב לחקור ולהמשיך להתקדם עם החידושים החדשים כדי לנצל את המיטב עם הטכנולוגיה הזו ולשנות באופן מלא את התהליכים הפיננסיים שלנו בחיי היום יום שלנו..

לפיכך, הודו זקוקה לפיתרון יעיל לפתור נושאים מרכזיים, כולל התערבות מתווכים, הפרות נתונים, שחיתות וסיכול בפנקסים פיננסיים. עם זאת, נראה כי בלוקצ’יין כמעצמת-על מתפתחת הוא הפיתרון האמין ביותר. ההתפתחויות הטריות בטכנולוגיית הבלוקצ’יין ותצפית המנהיגים והממשלה בנוגע לבלוקצ’יין הם בעד שהודו תרוויח את הטכנולוגיה.