האם מטבעות קריפטוגרפיים סוף סוף עוברים למיינסטרים?

במשך כמעט עשור, למבקרי קריפטוגרפיה היה טיעון אחרון אחרון כנגד צורת הכסף הלא קשה: זה לא מקובל כאמצעי תשלום סטנדרטי אלא בכמה שווקי נישה. כעת, כאשר כמה מאתרי התשלום הגדולים בעולם, בנקים, חנויות קמעונאיות וגופי מסחר אלקטרוני מקבלים ביטקוין (BTC) וכמה קריפטוסים אחרים, ביקורת זו בטלה ומבוטלת..

ההחלטה של ​​פייפאל לקבל את ה- BTC כאמצעי תשלום באוקטובר האחרון הייתה אירוע במחזור החיים של המטבע הקריפטוגרפי הגדול והידוע בעולם. לא רק ש- PayPal עוברת ידידותית להצפנה, אלא גם ביצעה השקעות ענק ב- BTC, קונה כמויות אדירות ממנה ועודד את הלקוחות שלה להשתמש בה..

מדוע מטבע קריפטוגרפי אמור לעבור למיינסטרים בשנים הקרובות? להלן כמה מהסיבות העיקריות מאחורי הפיכתו המיוחלת של מטבע הסייבר לצורת כסף רגילה.

עוד משתמשים בשיטות תשלום שאינן במזומן

לקח פחות מעשור עד שהצרכנים נכנסו ל- All-in לעסקאות שאינן במזומן. כרטיסי אשראי קיימים כבר שנים, ולכן הרעיון של קנייה ומכירה ללא מזומן לא היה חדש לחלוטין. מה שחדש הוא קבלה נרחבת של כל אמצעי התשלום שאינם במזומן בסביבה הקמעונאית של ימינו.

בנוסף לכרטיסי אשראי מפלסטיק, ישנם חיוב, מתנה, תגמול, EBT וסוגים שונים אחרים של כרטיסים בהם משתמשים הצרכנים בנקודת התשלום. ובמהלך עסקאות מקוונות, מספר חשבון פשוט יכול לבצע את העבודה. חלק מהסיבה שתחילת שנות ה -20 של המאה העשרים תהיה ככל הנראה העידן שבו הקריפטו נכנס למיינסטרים היא זאת הצרכנים מוכנים.

כולנו בדיאטה שאינה במזומן יותר מ -10 שנים ולא רואים בכל אמצעי תשלום חדש דרך מוזרה ולא בטוחה לעשות עסקים.

PayPal היא שחקנית מרכזית בכלכלה המקוונת

אם PayPal מקבל את המטבע שלך קרוב כמעט להצלחה המסורתית כפי שמטבע יכול להגיע. הסיבה לכך היא שהפלטפורמה משרתת מיליוני צרכנים מדי יום ומבצעת מיליארדי עסקאות בכל חודש. בימיה הראשונים היו להם בעיות משלהם בקבלה חברתית וכלכלית, כך שבעלי החברה יודעים דבר או שניים על הנושא, והם למדו זאת מניסיון ישיר וקשה.

אך ככל שחלפו השנים היא הפכה לדרך מקובלת להעביר כספים מנקודה A לנקודה B, הפלטפורמה זכתה במקומה כשחקנית מרכזית בקהילה המוניטרית העולמית. הפרק האחרון בסיפור התרחש באוקטובר 2020 כשהחלו להציע שירותי מטבעות קריפטוגרפיים לכמעט 350 מיליון משתמשים ברחבי העולם.

Crypto משרת מטרות מרובות

בניגוד לדולרים, ין או יורו, BTC ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים משרתים מטרה כפולה למחזיקים בה. זו לא רק דרך תשלום אלא נכס השקעה. כל צורת כספי קריפטו עברה שינויים במחירים הפכפכים מאז הקמתם. ספקולנטים שיכלו להתמודד עם העליות והירידות המהירות חיפשו לרוב הזדמנויות רווח בתנודות הפראיות. חלקם הפסידו סכומי עתק בעוד אחרים הופכים למיליונרים בסדר קצר.

אך מכיוון שצורת הכסף החדשה תופסת את מקומה לצד המטבעות המסורתיים, היא עדיין נושאת את המאפיינים הייחודיים שלה כמכשיר השקעה. בעלי חשבונות PayPal, למשל, שיש להם חצי יחידה של BTC בספרים שלהם, יכלו לראות את כוח הקנייה עולה או יורד משעה לשעה הבאה. למעשה, כל חשבון הנקוב בביטקוין או צורת כסף דומה כפוף למחירי השוק המשתנים של הנכס המסוים. העובדה נותרה כך סחר בביטקוין למטרות רווח היא מטרה פופולרית עבור רבים.

ידע הוא קבלה

משקיעים עוקבים באופן פעיל אחר שינויי המחירים היומיים של כל מטבעות הסייבר כבר קרוב לעשור. BTC הופיע במקום ב 2009, וכחצי תריסר אחרים הגיעו באמצע העשור הבא. אבל בעולם הפיננסים הגלובלי, שום דבר לא מאיית קבלה כמו ידע נרחב. עד למחצית השנייה של שנות העשרים, מעטים מחוץ לשירותים הפיננסיים ולענפי ההשקעות היו מודעים למה הם קריפטוסים.

ואז, מתישהו בחמש השנים האחרונות, סיקור החדשות הגיע למסה קריטית והצרכנים היומיומיים החלו להתעניין. ראוי לציין כי האטרקציה הגדולה עבור רוב הקוראים הייתה ההזדמנות להרוויח הון מחיר תנודות בשוקי מטבעות הסייבר.

צורות כסף מסורתיות פחות יציבות

הדולר האמריקני היה פעם צורת הכסף הדומיננטית על פני כדור הארץ. קשה להשמיע את הוויכוח היום, עם משברים פוליטיים עולמיים הגורמים לסכסוכים בין מדינות שהיו בעבר בתנאים ידידותיים.

לדוגמא, המצב האחרון של הברקזיט בבריטניה כבר גרם לכאוס באירופה. והמתחים בין ארה”ב לסין החלו לערער את יציבותם של שני מטבעות עיקריים אחרים. מכיוון שצורות הכסף המסורתיות מאבדות קרקע, חלופות קריפטו אינן יכולות שלא להיות מושכות יותר לאנשים בכל רחבי העולם.