Νόμισμα εναντίον κουπονιού – Η διαφορά μεταξύ νομισμάτων και κουπονιών κρυπτογράφησης

Στον τομέα της κρυπτογράφησης, οι όροι “Coin” και “Token” πετιούνται πολύ και συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν «μάρκες» ως «νομίσματα» και κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη «διακριτικό» σε αυτό που άλλοι αναφέρονται ως «κέρμα» Πολλοί πιστεύουν ότι είναι οι ίδιοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες.

Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ νομισμάτων και μαρκών θα σας δώσει καλύτερη κατανόηση των αγορών κρυπτογράφησης. Εδώ λοιπόν σε αυτήν την ανάρτηση αποφασίσαμε να καλύψουμε ένα απλό αλλά συχνά λάθος θέμα που μπερδεύει τους νέους χρήστες – Coin vs Token.

Νομίσματα και μάρκες σε Cryptocurrency

Η είσοδος στο χώρο κρυπτογράφησης μπορεί να είναι μια περίπλοκη εργασία για αρχάριους. Ξεκινούν με το Bitcoin και όταν ανακαλύπτουν άλλες χιλιάδες νομίσματα και μάρκες που όλα θεωρούνται ως κρυπτονομίσματα, τα πράγματα μπερδεύουν. Ενώ όλοι ταξινομούνται ως κρυπτονομίσματα, υπάρχει μια τεχνική διαφορά μεταξύ νομισμάτων και μαρκών.

Σύμφωνα με τον ορισμό, ένα νόμισμα είναι ένα αποθεματικό αξίας, μια μονάδα λογαριασμού και είναι ένα μέσο ανταλλαγής. Υπάρχουν χιλιάδες νομίσματα και μάρκες κρυπτογράφησης. Τόσο τα νομίσματα όσο και τα κουπόνια μπορούν να κρατήσουν και να ανταλλάξουν αξία. Ως εκ τούτου, γιατί θεωρούνται κρυπτογράφηση. Ωστόσο, δεν έχουν σχεδιαστεί ούτε προορίζονται να λειτουργήσουν ως νόμισμα.

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ νομισμάτων και μαρκών και πώς δημιουργούνται. Εδώ θα σας δώσουμε εξήγηση για το τι νομίσματα και μάρκες μαζί με ορισμένα παραδείγματα.

Τώρα προτού εξετάσουμε τις διαφορές, ας δούμε πρώτα τι κοινό έχουν.

Ομοιότητες: Κουπόνια / Νομίσματα

Οι κύριες ομοιότητες μεταξύ tokens και νομισμάτων είναι ότι και οι δύο λειτουργούν με τεχνολογία blockchain και διαπραγματεύονται και οι δύο με τον ίδιο τρόπο. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα που συναντάτε βασίζονται στην τεχνολογία blockchain.

Εν ολίγοις, το Blockchain είναι ένα ψηφιακό, δημόσιο, διανεμημένο και αποκεντρωμένο καθολικό που ενισχύεται από δίκτυο υπολογιστών. Κάθε μπλοκ στο blockchain είναι μια χρονική περίοδος που αποτελείται από συγκεκριμένο σύνολο συναλλαγών.

Ένα ενδιαφέρον πράγμα για το blockchain είναι ότι οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να καταγραφεί σε αυτά. Όχι μόνο μεταφορές νομισμάτων, αλλά πληροφορίες όπως ιδιοκτησία αντικειμένων και πόρων κ.λπ. Τώρα εδώ έρχεται η διαφορά.

Ενώ τα νομίσματα λειτουργούν σαν ψηφιακά μετρητά που προορίζονται να διευκολύνουν τις πληρωμές. Τα διακριτικά από την άλλη πλευρά έχουν μια εντελώς διαφορετική θήκη χρήσης.

Τι είναι τα νομίσματα?

Τα νομίσματα είναι κρυπτονομίσματα που δημιουργούνται στο δικό τους εγγενές δίκτυο και λειτουργούν σε δικά τους ανεξάρτητα blockchain.

Το Bitcoin (BTC) για παράδειγμα είναι ένα νόμισμα που λειτουργεί και λειτουργεί με το δικό του blockchain. Ομοίως, το Ether (ETH) λειτουργεί στο Ethereum blockchain. Το Litecoin (LTC) χρησιμοποιείται στο blockchain Litecoin και το Monero (XMR) υπάρχει στο blockchain του Monero. Όλα τα νομίσματα έχουν ένα συγκεκριμένο μοναδικό blockchain και δικό τους σύνολο ανθρακωρύχων για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές τους.

Περίπτωση χρήσης νομισμάτων:

Νομίσματα – Όπως υποδηλώνει το όνομα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα νομίσματα πραγματικής ζωής και η κύρια λειτουργία τους είναι να διευκολύνουν τις πληρωμές. μεταφορά αξίας.

Τα νομίσματα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παραδοσιακά χρήματά σας. Είναι εύκαμπτα, φορητά, διασπώμενα και ανθεκτικά. Εκτός από τα νομίσματα κρυπτογράφησης που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τεχνικές κρυπτογράφησης και τα περισσότερα από αυτά έχουν περιορισμένη προσφορά.

Βασικά τα νομίσματα κρυπτογράφησης είναι ψηφιακά μετρητά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως φυσικά μετρητά για να πληρώσετε για πράγματα και υπηρεσίες.

Παραδείγματα νομισμάτων:

Το Bitcoin είναι το καλύτερο παράδειγμα νομίσματος κρυπτογράφησης. Λειτουργεί ως ανθεκτική στη λογοκρισία αποθήκη αξίας και ως μέσο ανταλλαγής. Επιπλέον, έχει μια σταθερή νομισματική πολιτική. Το Bitcoin είναι το πιο ρευστό νόμισμα και έχει το υψηλότερο όριο αγοράς στον χώρο κρυπτογράφησης.

νομίσματα κρυπτονομισμάτων

Ethereum, XRP, Polkadot, Litecoin, Binance Coin, EOS, Tezos, Monero, NEM, ZCash, Dash, Dogecoin κ.λπ. είναι μερικά από τα παραδείγματα νομισμάτων. Εκτός από αυτά υπάρχουν 1000 δευτερόλεπτα άλλων νομισμάτων στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης και συνήθως αναφέρονται ως Altcoins.

Μάθε περισσότερα: Τι είναι τα νομίσματα και τα μη μεταλλεύσιμα νομίσματα?

Τι είναι τα διακριτικά?

Ενώ ένα κέρμα έχει το δικό του blockchain, το Token είναι το αντίθετο. Πρόκειται για κρυπτογράφηση που δεν έχει το δικό της blockchain. Αντ ‘αυτού λειτουργεί σε άλλο blockchain. Λοιπόν, σε ποιο blockchain τρέχουν?

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν συγκεκριμένες πλατφόρμες blockchain που επιτρέπουν σε άλλα έργα να δημιουργούν εφαρμογές πάνω από το πρωτόκολλό τους. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι το Ethereum που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να εκδίδουν και να διαχειρίζονται μάρκες.

Λόγω των έξυπνων χαρακτηριστικών τους, το Ethereum έχει γίνει η πιο κοινή πλατφόρμα για τη δημιουργία και την έκδοση διακριτικών. Τα πιο δημοφιλή διακριτικά που βρίσκετε σήμερα είναι τα διακριτικά ERC-20 που δημιουργούνται πάνω από το Ethereum blockchain και χρησιμοποιούν το δίκτυο Ethereum για μεταφορές.

Περιμένετε λοιπόν !? Είναι Ethereum ένα νόμισμα ή ένα σύμβολο?

Είναι Ethereum ένα νόμισμα ή ένα κουπόνι?

Το Ethereum δεν είναι ούτε νόμισμα ούτε σύμβολο. Είναι μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων για τη δημιουργία αποκεντρωμένων προγραμμάτων υπολογιστών γενικής χρήσης. Το Ether (ETH) είναι το φυσικό νόμισμα της πλατφόρμας έξυπνων συμβάσεων.

Το Ether (ETH) χρησιμοποιείται για τη διαχείριση, αποστολή / λήψη περιουσιακών στοιχείων, πληρωμή τελών συναλλαγής και αλληλεπίδραση με DApps (Αποκεντρωμένες Εφαρμογές) στο δίκτυο Ethereum.

Ενώ τα νομίσματα χρησιμοποιούν τα εγγενή νομίσματά τους ως αμοιβές. Οι μεταφορές διακριτικών απαιτούν την πληρωμή τελών με κέρματα στο δίκτυο στο οποίο λειτουργούν. Για παράδειγμα, οι μεταφορές διακριτικών ERC-20 απαιτούν χρεώσεις στον Ether, δεδομένου ότι βασίζονται στο δίκτυο Ethereum.

Εκτός από το Ethereum υπάρχουν και άλλες πλατφόρμες στις οποίες μπορούν να δημιουργηθούν μάρκες, όπως Binance chain, TRON, NEO, Omni, Waves, Qtum κ.λπ..

Τα κουπόνια χρησιμοποιούν κουτιά

Ακριβώς σαν νόμισμα. ένα διακριτικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ανταλλαγής. Αλλά εκτός από το να χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο πληρωμής. Τα tokens προσφέρουν επίσης ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. Οι περιπτώσεις χρήσης τους είναι σχεδόν απεριόριστες.

Το διακριτικό είναι ένα ψηφιακό στοιχείο που εκδίδεται από το έργο για να χρησιμοποιηθεί ως πληρωμή στο οικοσύστημα των έργων. Εκτός από αυτό, ένα διακριτικό δίνει δικαιώματα στους κατόχους να συμμετέχουν στο δίκτυο. Μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε προϊόντα ή υπηρεσίες. Ένα διακριτικό μπορεί να αντιπροσωπεύει το μερίδιο μιας εταιρείας. Μπορεί να λειτουργήσει ως ψηφιακή αναπαράσταση ενός φυσικού περιουσιακού στοιχείου και υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις χρήσης σε αυτό.

Επί του παρόντος, τα περισσότερα διακριτικά βάσει blockchain που βρίσκετε σήμερα εμπίπτουν σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες κατηγορίες:

Διακριτικά βοηθητικών προγραμμάτων, Διακριτικά ασφαλείας, Διακριτικά περιουσιακών στοιχείων, Σταθεροί κωδικοί, Διακριτικά πληρωμών, Διακριτικά μετοχών και Διακριτικά (NFT).

Παραδείγματα κουπονιών

Tether (USDT), Chainlink (LINK), Crypto.com coin (CRO), USD Coin (USDC), Huobi Token, UMA, Yearn.Finance (YFI), Aave (LEND), Maker, DAI, Compound και Basic Attention Token (BAT) είναι μερικά από τα παραδείγματα των κουπονιών. Όλα αυτά τα tokes βασίζονται στο Ethereum και όλα αυτά τα token δημιουργούνται με γνώμονα τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης.

διακριτικά κρυπτονομισμάτων

Για παράδειγμα, το Tether (USDT) είναι ένα σταθερό νόμισμα που προορίζεται να αντικατοπτρίζει την αξία του δολαρίου ΗΠΑ. Ομοίως, το USDC είναι ένα άλλο πλήρως εξασφαλισμένο σταθεροποιημένο δολάριο ΗΠΑ.

Το Compound είναι ένα σύμβολο που ενισχύει την κοινοτική διακυβέρνηση του σύνθετου πρωτοκόλλου.

Το Basic Attention Token είναι ένα διακριτικό πληρωμής που χρησιμοποιείται στο οικοσύστημα του Brave browser.

Σύντομα, σε ένα ξεχωριστό άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι τα Διακριτικά βοηθητικών προγραμμάτων, τα Διακριτικά ασφαλείας, τα Σταθερά νομίσματα και τα μη-Fungible Tokens (NFTs)?

Coin vs Token: Η διαφορά

Αυτές είναι η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των κερμάτων και των νομισμάτων κρυπτογράφησης.

Νομίσματα

Διακριτικά

1. Τα κέρματα λειτουργούν ανεξάρτητα στο δικό τους blockchain Τα κουπόνια τρέχουν πάνω από ένα άλλο blockchain που δεν ελέγχουν.
2. Η πλειονότητα των κερμάτων χρησιμοποιείται κυρίως ως μέθοδος πληρωμής. Τα κουπόνια εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό. Η ποικιλία των προσφορών και η περίπτωση χρήσης τους είναι συγκεκριμένα για το οικοσύστημα των έργων.
3. Τα κέρματα δημιουργούνται συνήθως μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται εξόρυξη ή στοίβαγμα. Τα κουπόνια συνήθως δημιουργούνται και διανέμονται στο ευρύ κοινό μέσω ICO (Αρχικές προσφορές νομισμάτων).

Αναγνώριση νομισμάτων / κουπονιών

Εάν κοιτάζετε ένα κρυπτογράφηση και δεν είστε σίγουροι αν είναι ένα νόμισμα ή ένα διακριτικό, τότε μπορείτε να τα αναγνωρίσετε.

Μεταβείτε στο CoinMarketCap.com ή CoinGecko.com και βρείτε το ψηφιακό στοιχείο που εξετάζετε. Τώρα ελέγξτε για τις ετικέτες. Εάν είναι νόμισμα, τότε θα πρέπει να δηλώνει το νόμισμα. Εάν είναι διακριτικό, τότε θα πρέπει να δηλώνει το διακριτικό.

αναγνώριση νομισμάτων

Επιπρόσθετα, ελέγξτε το έργο explorer block. Εάν χρησιμοποιεί εγγενή εξερευνητή τότε είναι ένα νόμισμα. Εάν δείτε εξερευνητές όπως το Ethercan ή το Ethplorer τότε είναι ένα διακριτικό που λειτουργεί στο Ethereum.

αναγνώριση διακριτικών

Ελπίζω ότι αυτό θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε εάν ένα ψηφιακό στοιχείο είναι ένα νόμισμα ή ένα διακριτικό. Ελπίζουμε τώρα να καταλάβετε πλήρως τι είναι τα κέρματα και τα κουπόνια και τις διαφορές τους.

Εάν βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο, παρακαλούμε μοιραστείτε τον που μας παρακινεί πραγματικά να δημιουργήσουμε περισσότερους οδηγούς κρυπτογράφησης.