מה הם מטבעות / אסימוני מטבעות גדולים, אמצע מכסה ומקלות קטנות בקריפטוגרפי?
מכסה הוא מונח לא פורמלי לשווי שוק. שווי שוק הוא מדד המשמש למדידת שווי השוק האמיתי של מטבע קריפטוגרפי ומסווג בדרך כלל לשלושה סוגים כגון: שווי גדול, שווי אמצעי ושווי קטן. כל המטבעות והאסימונים שתמצאו באתר CoinMarketCap נכללים באחת משלוש הקטגוריות הללו. זה האינדיקטור שמראה את הדומיננטיות והפופולריות של מטבע מטבע.
כדי להבין טוב יותר את המכסה הגדולה, אמצע הכובע והקטנה הקטנה, אנו מציעים לך קודם לקרוא את הפוסט המסביר את שווי השוק, ההיצע והנפח. דעו גם מה ההבדל בין מחזור, אספקה כוללת ומקסימלית של מטבע קריפטוגרפי המתייחס גם לפוסט זה.
אם אינך מוצא שווי שוק של מטבע או תוהה כיצד מחושב שווי שוק, תוכל פשוט להשתמש בכלי מחשבון שווי השוק שלנו המסביר הכל בפירוט..
בְּסֵדֶר! עכשיו בואו להבין את ההבדל בין מכסה גדולה לעומת אמצע כובע לעומת כובע קטן. כאן לא נרשום מטבעות או אסימונים ואינו סוג של ייעוץ השקעות. במקום זאת פוסט זה ייתן לך מושג מה הם מטבעות גדולים, אמצע מכסה ומטבעות קטנים והסיכון / תגמולים שלהם.
מה הפירוש של כובע גדול, כובע בינוני ומכסה קטנה בתשחץ?
שווי שוק גבוה, שווי שוק בינוני ושווי שוק קטן הוא לא רק מדד המשמש לסיווג מטבעות קריפטוגרפיים. אך זהו גם מונח נפוץ שנמצא בשימוש נרחב בשוקי המניות.
בשוק המניות ההבדל בין מכסה גדולה למכירה קטנה הוא כמו השוואה בין מניות אפל, מיקרוסופט, טסלה למניות אגורה. כמו כן בקריפטו זה כמו להשוות ביטקוין לכמה אלטקוין שהושק לאחרונה.
אז איך מחלקים מטבעות כמטבע של כיפה גדולה, מטבע אמצע כובע ומטבע של כיפה קטנה?
כובע גדול
מטבעות קריפטוגרפיים בשווי גדול הם מטבעות עם שווי שוק של יותר מ -10 מיליארד דולר. לפי הערכה זו אם נסתכל על השוק הנוכחי יש לנו רק ארבעה מטבעות המסווגים כבעלי ערך גדול. נכון לכתיבת מאמר זה יש לנו רק ביטקוין, את’ריום, USDT (מטבע יציב) ו- XRP. לפרויקטים אלה יש רקורד מוכח לטווח ארוך, אבטחה חזקה והם השחקנים העיקריים במרחב הקריפטו.
אמצע הכובע
מטבעות ואסימונים בשווי אמצע שווי יש בדרך כלל שווי שוק בין $ 1 מיליארד דולר ל -10 מיליארד דולר. פרויקטים אלה מבוססים היטב, מתרחבים וייתכן וצפויים לחוות צמיחה מהירה בעתיד הקרוב. חלק מהמטבעות והאסימונים הפופולאריים הנמצאים בקטגוריה זו הם Chain Link, Cardano, Litecoin, Tezos, Monero and Binance Coin.
כיפה קטנה
מטבעות ואסימונים בעלי שווי שוק של פחות ממיליארד דולר ויותר מ -100 מיליון דולר מסווגים לכפות קטנות. לפרויקטים אלה אין רקורד רב ואין להם הרבה משאבים בהשוואה לפרויקטים מובילים. בשל גילם וגודלם הם נושאים סיכון גבוה יותר ממטבעות גדולים ואמצעיים. רוב המטבעות בעלות שווי נמוך נוטים להיכשל, אך יחד עם זאת אם נחקרים כראוי תוכלו למצוא פנינה עם פוטנציאל צמיחה גדול.
מכסה מיקרו
ואחריו מכסה קטנה יש לנו גם מטבעות מיקרו מכסה שהם יותר מסוכנים ממטבעות קטנות. התחשב בזה כמלאי אגורה. מטבע או אסימון שהושק על ידי קבוצה או אדם אנונימי כלשהו ושווי השווי שלהם נמוך מ- 50 מיליון דולר.
אז מה פירוש כולן?
כובעים גבוהים לעומת כובעי אמצע מול כובעים קטנים
על ידי דירוג מטבעות על פי שווי שוק אנו מסווגים בעצם פרויקטים של קריפטו על פי פופולריות וגורם סיכון. זה מראה כמה סיכון אנחנו בעצם מתמודדים עם השקעה בקריפטו. הגורם הבסיסי המעורב בכך הוא חוזק הפרויקטים, ערכי הליבה, התנודתיות, הנזילות והיענות.
אז איזו משלוש הקטגוריות מסוכנת יותר, איזו מהן מאוד תנודתיות, איזו חסרת נזילות ואילו מהן מגיבות יותר?
מכסים גדולים: נזילות גבוהה, פחות תנודתי וסיכון נמוך
קודם כל קריפטו באופן כללי הוא סוג נכס ספקולטיבי ולכן מסתכנים רק במה שאתה יכול להרשות לעצמך להפסיד. עם זאת, מטבעות קריפטוגרפיים גדולים הם הפחות מסוכנים משלוש הקטגוריות.
השקעה במכסים גדולים לא תניב לך עליות משמעותיות מהירות אך צמיחה שמרנית איטית.
מטבעות שיש להם מכסים גדולים הם בעלי נזילות גבוהה. המשמעות היא שתוכלו למצוא את המטבעות הללו כמעט בכל חילופי מטבעות קריפטוגרפיים ויש להם נפח מסחר גבוה. עם נזילות גבוהה קל למשקיע להיכנס ולצאת. אפשר לבצע הזמנת קנייה או מכירה גדולה ולקבל את ההזמנה באופן מיידי.
מכסים גדולים הם פחות תנודתיים כלומר קשה להזיז את המחיר לשני הכיוונים בהשוואה למכסים נמוכים ואמצעיים. אך עדיין הם תנודיים יותר בהשוואה לנכסים מסורתיים כמו מניות.
אמצע מכסים: סיכון בינוני, נזילות טובה ופוטנציאל צמיחה גדול
מטבעות קריפטו של אמצע כובע הם תנודתיים יותר ונושאים סיכון גבוה יותר ממכסים גדולים. מטבעות אלה אינם מבוססים כמו מכסים גדולים. המטבעות בכובעי אמצע עדיין נמצאים בשלב הגדלת השירות שלהם ורבים מהם עדיין לא מיצו את מלוא הפוטנציאל. בשל כך יש להם פוטנציאל צמיחה גבוה יותר בהשוואה למטבעות גדולים.
באופן כללי מטבעות קריפטוגרפיים אמצעיים נוטים לבצע ביצועים טובים בטווח הארוך והיותם בתיק שלך הוא מדד גיוון טוב. עם זאת זכרו שלא לכל המטבעות יש פוטנציאל להפוך לכובעים גדולים.
מכסים נמוכים: – סיכון גבוה, תנודתיות גבוהה וחסר נזילות
תנודתיות של מטבע קריפטוגרפי היא אחד הגורמים העיקריים שקובעים את הסיכון. עם זאת, מטבע עם שווי שוק קטן עשוי לחוות תנודתיות רבה יותר מאשר מטבע עם שווי שוק גבוה יותר. הסיבה לכך היא ששווי השוק הקטן רגיש יותר לתנודות במחירים. הזמנת קנייה או מכירה גדולה אחת יכולה להזיז את המחיר במהירות. עקב עליית וירידת מחירים בצורה חדה בפרק זמן קצר ההשקעה שלך במכשיר זה מסוכנת ביותר.
מכסים קטנים רגישים יותר לרגשות השוק. מכיוון שמטבעות אלה הם לרוב חדשים ואין להם הרבה היסטוריה, הערה חיובית או שלילית אחת בתקשורת יכולה ליצור או לשבור את המטבע בקלות.
בעיה נוספת עם מכסים נמוכים היא שהם פחות נוזליים. כלומר בדרך כלל לא ניתן למצוא את המטבעות הללו בבורסות מרכזיות. בגלל היעדר בורסה ונפח מסחר קשה לקנות או לחסל כמויות עצומות של מטבעות נמוכים.
שווי שוק: סיכום
היוון גדול: עם קריפטו של מכסה גדול, ההשקעה שלך תחווה צמיחה מינימלית. אך מטבעות בקטגוריה זו בטוחים יותר מהאחרים.
אמצע רישיות: מטבעות ואסימונים באמצע הכובע הם די מעניינים. מגזר זה מציע הזדמנויות גדולות לצמיחה עם סיכון מבוקר.
אותיות רישיות קטנות: לפרויקטים של מכסים קטנים פוטנציאל להתפוצץ באמת ולתת לך רווחים אדירים. אך זה חל רק על פחות מ -1% מכל המטבעות בקטגוריה זו.
אז באיזה מכסה כדאי להשקיע?
גוון את תיק ההצפנה שלך
כל המטבעות והאסימונים אינם זהים. לכל פרויקט תכונות שונות ורובן נועדו לפתור מקרי שימוש ספציפיים. כמו כן, כל שלוש שיעורי שווי השוק הללו אינם חווים קצב צמיחה זהה וגם יחס תגמול הסיכון שלהם שונה מאוד. לכן כשמשקיעים עדיף לגוון את הפורטפוליו שלך ולערוך שילוב נכון של כל שלושת הכיתות.
היתרון העיקרי של גיוון הוא 1. הפחתת סיכון ו- 2. קטיף הטוב ביותר מהמערכת האקולוגית של קריפטוגרפי.
אבל אם אתה מתייחס לקריפטו ברצינות, מומלץ להחזיק יותר מ- 70% מההשקעה שלך בכמוסות גדולות. זה מה שרוב המשקיעים הבטוחים מעדיפים.
התחל עם מטבעות כגון Bitcoin ו- Ethereum. למדו את המרחב הזה, קראו הרבה, עשו עוד מחקר ואז עברו לכובעי אמצע מבטיחים כמו Chain Chain, Tezos וכו ‘.
גודל הכובע אינו המדד החיוני היחיד
כאשר משקיעים במטבעות קריפטוגרפיים לקטוף מטבעות על פי גודל המכסה לא צריך להיות בראש סדר העדיפויות שלך. שווי שוק הוא מדד נהדר להערכת הפופולריות והדומיננטיות של מטבע מטבע. אבל זה לא המדד היחיד. ישנם גורמים נוספים שכדאי לקחת בחשבון בעת בחירת מטבע קריפטוגרפי כגון: צוות הליבה של הפרויקטים, היסודות, הצעות טכניות והצעת ערך.
ואז יש גם משהו שנקרא אספקת מטבע / אסימון שמשפיע מאוד על שווי השוק. לרוב הפרויקטים הריכוזיים יש את הכוח לשרוף מטבעות ולתפעל את מפרטי אספקת המטבעות כדי לטפס cmc דירוגים.
כמשקיע עליכם לחקור היטב את הפרויקט לפני רכישת הצפנה. בדוק את רישום הפרויקטים. כמו כן, בדוק את היקף הנסחר היומי מכיוון שרוב המטבעות במחירי הביניים והקטנות מנופלים מאוד.
לבסוף אם נתקלת פעם בסרטון YouTube או בפרופיל טוויטר המקדם מטבעות עם הבטחות ירח ירח לא נופלים על זה. כל זה הוא סוג נכס ספקולטיבי, אז קבל את החלטות ההשקעה שלך והשקיע על אחריותך בלבד.