מה המשמעות של נעילת זמן בעסקת ביטקוין: נעילת זמן: גובה חסום, תאריך?

עם בניית עסקת ביטקוין בארנק ביטקוין אלקטרומי וליבה תמצאו אפשרות זו הנקראת נעילת זמן.

בארנק הליבה זה נותן אפשרות לבחור יעד זמן אישור לעסקה שלך. בעוד שבאלקטרום תוכלו לציין את זמן החסימה והתאריך.

זמן נעילה של ביטקוין

ברוב העסקאות אינך צריך להשתמש בתכונת נעילה זו. אם אתה רוצה שהעסקה שלך תהיה סופית, פשוט השאר את השדה הזה להגדרת ברירת המחדל. בהתאם לתעבורת המימול והעמלות שלך העסקה תתאשר בכמה חסימות.

חלק מהמתחילים מבלי לדעת מהי הפונקציה הזו הם נועלים בטעות את העסקה שלהם במשך ימים ואפילו חודשים.

לאחרונה אחד מהמשתמשים שלנו היה תקוע במשך שבועות. לאחר בדיקת העסקה במחקר הבלוקים היה שדה שנקרא נעילת זמן המציין חסום זמן נעילה: 664777. זה פשוט אומר שעסקה מסוימת זו תקפה רק בגובה החסימה הנתון. לא ניתן לכלול את העסקה בבלוק עד לגוש את הבלוק 664777.

אז מה המשמעות של זמן נעילה בעסקת ביטקוין? מה המטרה של תכונה זו ומתי עליך להגדיר זמן נעילה לעסקה שלך?

מהו זמן נעילה בעסקת ביטקוין?

זמן הנעילה בעסקת ביטקוין מוגדר על ידי המשתמש. זה הזמן שבו ניתן להוסיף עסקה מסוימת לבלוקצ’יין.

Locktime הוא השדה האחרון בנתוני עסקאות המשמשים לאחר היכרויות. זה מגדיר את המועד המוקדם ביותר או את החסימה המוקדמת ביותר שהכורים יכולים לבחור בעסקה ולצרף אותה לחסימה האחרונה בבלוקצ’יין.

כאשר השולח מציין זמן נעילה העסקה פשוט תישאר נעולה עד לגובה או לשעה שצוינו.

לדוגמא אם משתמש ציין גובה חסימות זמן נעילה @ 664777 ואם גובה החסימה הנוכחי הוא 664700 אז המשתמש צריך להמתין עד שיגיע לבלוק 664777. רק לאחר גוש 664777, כורים ינסו לכלול את העסקה שלהם בבלוק. בביטקוין זמן החסימה הוא 10 דקות, כך שהמשתמש צריך פחות או יותר להמתין 770 שעות (קרוב לחודש) לביצוע העסקה כדי לקבל אישור..

מדוע להשתמש בפונקציה זו?

ראשית כל עסקת הביטקוין אינה מצריכה פונקציה זו ואינם משתמשים בזמן נעילה מוגדר. אז לכל עסקאות שאינן משתמשות בתכונה זו מוגדר זמן נעילה ל- 0x00000000.

אם אינך מעוניין שהטרנזאקציה שלך תינעל עד גובה או זמן ספציפי של בלוק, תוכל פשוט להגדיר את זמן הנעילה לפחות מגובה החסימה הנוכחי או משעה UNIX. פעולה זו תגדיר את שדה נעילה ל- 0x00000000. בדרך זו העסקה שלך תעשה סופית. אז מתי בדיוק אנחנו צריכים את הפונקציה הזו?

בפונקציית LockTime פשוטה משמש לנעילת עסקה עד לגובה או נקודת זמן ספציפיים. הגדרת זמן נעילה פירושה שהעסקה תאושר רק כאשר התקיים הזמן הנדרש או גובה החסימה. העסקה לא תהיה תקפה עד למילוי הפונקציה שצוינה.

צמתים מאמתים כל עסקה ואם עסקה מכילה סקריפט נעילה הם פשוט ידחו אותה. העסקה שצוינה זמן הנעילה תתווסף לבלוקצ’יין רק לאחר הזמן שנקבע או גובה החסימה שעבר ולא לפניה.

חשבו על תכונה זו כצ’ק של תאריך שנכתב עם תאריך עתידי. הבדיקה לא תימחק לפני תאריך זה. באופן דומה בזמן נעילה לא ניתן לבזבז את המטבעות עד לזמן מוגדר או עד שעבר גובה בלוק מסוים. זה פשוט יינעל את ה- UTXO למשך זמן קבוע מראש.

כיצד ניתן להשתמש בתכונת נעילת הביטקוין?

למשל נניח שאתה רוצה לשלוח ביטקוין למישהו עכשיו אבל אתה רוצה שיקבל אותו רק בתאריך העתידי. או נניח שברצונך לשלוח כסף לחשבון החיסכון של ילדיך שהם אינם יכולים להוציא עד לפקיעת המנעול. עם זמן הנעילה אתה בעצם חותם על עסקה מראש שלא תקבל אישור עד שתוקף המנעול.

ניתן להגדיר את LockTime בשתי דרכים. זה יכול להיות הזמן בפועל או שזה יכול להיות מוגדר בגובה הבלוק. ליבת הביטקוין, אלקטרום ורוב ארנקי הביטקוין האחרים מוגדרים לנעילת זמן כברירת מחדל לגובה החסימה הנוכחי. יהיה עליך לציין את התאריך או את מספר החסימה רק אם ברצונך לנעול את העסקה שלך.

תכונה זו מציינת תנאים מבוססי זמן בהם העסקה הופכת לתוקפה. זהו כלי רב עוצמה והוא פונקציה אופציונאלית לחלוטין. אם אינך בטוח לגבי תכונה זו, פשוט השאר את שדה נעילה להגדרות ברירת המחדל. בדרך זו העברת העסקה שלך תועבר באופן מיידי לרשת.

אל תסבך את הדברים ואל תנעל בטעות את המטבעות שלך במשך שנים.

מקווה שזה יתבהר.