מטבע לעומת אסימון – ההבדל בין מטבעות מטבעות ואסימונים

בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים המונח “מטבע” ו”אסימון “נזרקים הרבה ולעתים קרובות משתמשים בהם לסירוגין. יש אנשים שקוראים “אסימונים” כ”מטבעות “ויש המשתמשים במילה” אסימון “למה שאחרים מכנים” מטבע “רבים חושבים שהם זהים אך למעשה הם שני מושגים שונים לחלוטין.

הבנת ההבדל בין מטבעות ואסימונים תעניק לך אחיזה טובה יותר בשווקי המטבעות הקריפטוגרפיים. אז הנה בפוסט הזה החלטנו לכסות נושא פשוט אך טועה לעיתים קרובות שמבלבל משתמשים חדשים – Coin vs Token.

מטבעות ואסימונים במטבעות קריפטוגרפיים

כניסה למרחב המטבע הקריפטוגרפי יכולה להיות משימה מסובכת למתחילים. הם מתחילים בביטקוין וכאשר הם מגלים אלפי מטבעות ואסימונים אחרים הנחשבים כמטבעות קריפטוגרפיים הדברים מבלבלים. למרות שכולם מסווגים כמטבעות קריפטוגרפיים, יש הבדל טכני בין מטבעות ואסימונים.

על פי ההגדרה מטבע הוא מאגר ערך, יחידת חשבון והוא אמצעי חליפין. ישנם אלפי מטבעות קריפטו ואסימונים. גם מטבעות וגם אסימונים יכולים להחזיק ולהעביר ערך. מכאן מדוע הם נחשבים כקריפטוגרפיים. עם זאת, כולם לא נועדו או נועדו לתפקד כמטבע.

אז מה בדיוק ההבדל בין מטבעות לאסימונים וכיצד הם נוצרים. כאן אנו נותנים לך הסבר מה הם מטבעות ואסימונים יחד עם כמה דוגמאות.

עכשיו לפני שנבדוק את ההבדלים בואו נראה תחילה מה משותף לשניהם.

קווי דמיון: אסימונים / מטבעות

הדמיון העיקרי בין אסימונים ומטבעות הוא ששניהם פועלים בטכנולוגיית בלוקצ’יין ושניהם נסחרים באותה צורה. למעשה רוב המטבעות הקריפטוגרפיים שאתה נתקל בהם מבוססים על טכנולוגיית בלוקצ’יין.

בקיצור Blockchain הוא ספר ספרות דיגיטלי, ציבורי, מבוזר ומבוזר שנאכף על ידי רשת מחשבים. כל בלוק בבלוקצ’יין הוא פרק זמן המורכב ממערכת עסקאות ספציפית.

דבר מעניין בבלוקצ’יין הוא שניתן לרשום עליהם כל מידע. לא רק העברות מטבע, אלא מידע כמו בעלות על אובייקטים ומשאבים וכו ‘. כאן נכנס ההבדל.

בעוד מטבעות מתפקדים כמו מזומן דיגיטלי שנועד להקל על התשלומים; לאסימונים לעומת זאת יש מקרה שימוש אחר לגמרי.

מה הם מטבעות?

מטבעות הם מטבעות קריפטוגרפיים שנוצרו ברשת מקומית משלהם והם פועלים על גבי רשתות חסימות עצמאיות משלהם.

ביטקוין (BTC) למשל הוא מטבע הפועל ומתפקד על בלוקצ’יין משלו. כמו כן Ether (ETH) מתפקד ב- Ethereum blockchain. Litecoin (LTC) משמש בתוך בלוקצ’יין Litecoin ומונרו (XMR) קיים בבלוקצ’יין מונרו. לכל המטבעות יש בלוקצ’יין ייחודי ספציפי וקבוצת כורים משלהם כדי לאמת את העסקאות שלהם.

שימוש במקרה של מטבעות:

מטבעות – כפי שהשם מרמז הם עובדים באותה צורה כמו מטבעות חיים אמיתיים ותפקידם העיקרי הוא להקל על התשלומים; העברת ערך.

למטבעות יש מאפיינים זהים לכסף המסורתי שלך. הם פטריים, ניידים, מתחלקים ועמידים. למעט מטבעות קריפטו נוצרים בטכניקות הצפנה ולרובם יש היצע מוגבל.

בעיקרון מטבעות מטבעות קריפטוגרפיים הם מזומנים דיגיטליים שבהם תוכלו להשתמש כמו מזומן פיזי כדי לשלם עבור דברים ושירותים.

דוגמאות למטבעות:

ביטקוין הוא הדוגמה הטובה ביותר למטבע קריפטוגרפי. הוא משמש כמאגר ערך עמיד לצנזורה ומדיום חילופי. בנוסף יש לה מדיניות מוניטרית קבועה. הביטקוין הוא המטבע הנזיל ביותר והוא בעל שווי השוק הגבוה ביותר במרחב הצפנה.

מטבעות מטבעות קריפטוגרפיים

Ethereum, XRP, Polkadot, Litecoin, Binance Coin, EOS, Tezos, Monero, NEM, ZCash, Dash, Dogecoin וכו ‘הם כמה מהדוגמאות למטבעות. מלבד אלה ישנם אלפי מטבעות אחרים במערכת האקולוגית של מטבעות קריפטוגרפיים והם מכונים בדרך כלל Altcoins.

למד עוד: מהם מטבעות מוקשים ולא מוקשים?

מהם אסימונים?

בעוד שלמטבע יש בלוקצ’יין משלו, אסימון הוא ההפך. זהו מטבע קריפטוגרפי שאין לו בלוקצ’יין משלו. במקום זאת היא פועלת על בלוקצ’יין אחר. אז על איזה בלוקצ’יין הם פועלים?

כידוע ישנן פלטפורמות בלוקצ’יין מסוימות המאפשרות לפרויקטים אחרים לבנות יישומים על גבי הפרוטוקול שלהם. הדוגמה הידועה ביותר היא Ethereum המאפשרת למשתמשים ליצור, להנפיק ולנהל אסימונים.

בשל תכונות החוזה החכם שלהם, Ethereum הפך לפלטפורמה הנפוצה ביותר ליצירת אסימונים ולהנפקתם. האסימונים הפופולריים ביותר שתמצאו כיום הם אסימונים של ERC-20 שנוצרו על גבי בלוקצ’יין את’ריום והם משתמשים ברשת את’ריום להעברות.

אז תחכה!? האם את’ריום הוא מטבע או אסימון?

האם את’ריום הוא מטבע או אסימון?

את’ריום אינו מטבע או אסימון. זוהי פלטפורמת חוזים חכמה ליצירת תוכניות מחשב למטרות כלליות מבוזרות. Ether (ETH) הוא המטבע המקורי של פלטפורמת החוזים החכמים.

Ether (ETH) משמש לניהול, שליחה / קבלת נכסים, תשלום דמי עסקה ואינטראקציה עם DApps (יישומים מבוזרים) ברשת את’ריום.

בעוד מטבעות משתמשים במטבעות המקוריים שלהם כעמלות; העברות סמליות דורשות תשלום עמלות באמצעות מטבעות ברשת בהן הם פועלים. לדוגמא העברות אסימון של ERC-20 דורשות עמלות באת’ר מכיוון שהן מסתמכות על רשת את’ריום.

מלבד אתריום ישנן פלטפורמות אחרות שעליהן ניתן לבנות אסימונים כמו רשת Binance, TRON, NEO, Omni, Waves, Qtum וכו ‘..

אסימונים משתמשים במקרים

ממש כמו מטבע; אסימון יכול לשמש גם אמצעי החלפה. אך מלבד השימוש רק כאמצעי תשלום; אסימונים מציעים גם מגוון רחב של פונקציות. מקרי השימוש בהם הם כמעט בלתי מוגבלים.

אסימון הוא נכס דיגיטלי המונפק על ידי הפרויקט כדי לשמש כתשלום בתוך המערכת האקולוגית של הפרויקטים. מלבד זאת אסימון נותן זכויות למחזיקים להשתתף ברשת. זה יכול לתת גישה למוצרים או שירותים. אסימון יכול לייצג את חלקה של החברה. זה יכול לשמש ייצוג דיגיטלי של נכס פיזי ויש לכך הרבה יותר מקרי שימוש.

נכון לעכשיו רוב האסימונים המבוססים על בלוקצ’יין שאתה מוצא כיום נכללים באחת מהקטגוריות הבאות:

אסימוני שירות, אסימוני אבטחה, אסימונים לנכסים, מטבעות מטבעות, אסימוני תשלום, אסימוני הון ואסימונים שאינם פטרייתיים (NFT).

דוגמאות לאסימונים

קשירה (USDT), Chainlink (LINK), מטבע Crypto.com (CRO), מטבע דולר (USDC), טופס Huobi, UMA, Yearn.Finance (YFI), Aave (LEND), Maker, DAI, מתחם ואסימון תשומת לב בסיסי (BAT) הם כמה מהדוגמאות של אסימונים. כל האסימונים הללו נבנים על Ethereum וכל האסימונים הללו נבנים תוך התחשבות במקרה ספציפי.

אסימונים מטבעות קריפטו

לדוגמא Tether (USDT) הוא מטבע יציב שנועד לשקף את ערך הדולר האמריקאי. כמו כן, USDC הוא עוד מטבע יציב של דולר אמריקאי.

מתחם הוא אסימון שמאפשר שליטה בקהילה בפרוטוקול המתחם.

אסימון תשומת לב בסיסי הוא אסימון תשלום המשמש במערכת האקולוגית של הדפדפן האמיץ.

בקרוב במאמר נפרד נסביר מהם אסימונים של שירות, אסימוני אבטחה, מטבעות מטבעות ואסימונים שאינם פועלים (NFT)?

מטבע מול אסימון: ההבדל

זהו ההבדל המכריע בין מטבעות קריפטוגרפיים לטוקנים.

מטבעות

אסימונים

1. מטבעות פועלים באופן עצמאי על בלוקצ’יין משלהם אסימונים רצים על גבי בלוקצ’יין אחר שהם לא שולטים בו.
2. רוב המטבעות משמשים בעיקר כאמצעי תשלום. אסימונים משרתים מטרה אחרת. מגוון הפונקציות המציע ומצב השימוש בהם ספציפי למערכת האקולוגית של הפרויקטים.
3. מטבעות נוצרים בדרך כלל בתהליך שנקרא כרייה או הימור. אסימונים בדרך כלל נוצרים ומופצים לקהל הרחב באמצעות ICOs (הצעות מטבע ראשוניות).

זיהוי מטבעות / אסימונים

אם אתה מסתכל על מטבע קריפטוגרפי ואינך בטוח אם מדובר במטבע או באסימון, כך תוכל לזהות אותם.

עבור אל CoinMarketCap.com או CoinGecko.com ומצא את הנכס הדיגיטלי שאתה מסתכל עליו. עכשיו חפש את התגים. אם זה מטבע אז עליו לציין מטבע. אם זה אסימון אז זה צריך לציין אסימון.

זיהוי מטבעות

בנוסף בדוק את סייר החסימה של הפרויקטים. אם הוא משתמש בסייר מקומי אז זה מטבע. אם אתה רואה חוקרים כמו את’רסקאן או את’פלורר, זה אסימון שפועל באת’ריום.

זיהוי אסימונים

מקווה שזה יעזור לך לזהות אם נכס דיגיטלי הוא מטבע או אסימון. אנו מקווים שעכשיו תוכלו להבין היטב מהם מטבעות ואסימונים וההבדלים ביניהם.

אם מצאת מדריך זה מועיל, אנא שתף ​​אותו, מה שמניע אותנו ליצור מדריכי מטבעות נוספים.