אלגוריתם Hashing SHA-256 – רשימת מטבעות המבוססת על אלגו SHA256 של ביטקוין

כאשר אלטקוינים היו במגמה נהגנו לרשום מטבעות על בסיס אלגוריתם הגיבוב שלהם, במיוחד עבור כורים. זה עוזר לקבוצת כורים ספציפית לבחור ולכרות מטבע מסוים על בסיס הרווחיות שלו. כעת כריית אלטקוין נראית נחלת העבר. במיוחד מכיוון שהם אינם רווחיים יותר עבור כורי תחביבים ואנשים פרטיים המפעילים מעט אסדות כרייה.

בכל מקרה, עכשיו כשמחזור חדש הופיע הכרייה מתחילה להתעדכן לאט. אם כבר בבעלותך אסדת כרייה, בצע מחקר, עבור אל מחשב כרייה או מחשב כרייה אחר ובחר את המטבע שלדעתך יעלה על ביצועיו במחזור זה. בדוק גם את רשימות האלגוריתמים שלנו שם כמעט כיסינו את כל אלגוריתמי הכרייה של PoW (Proof of Work) ואת מטבעותיהם, למעט מעט ASIC כמו למשל SHA-256.

אם אתה הבעלים של אנטמינר של Bitmain או כל כורה של Bitcoin ASIC ומחפש לכרות מטבעות שאינם ביטקוין, ההודעה הבאה היא בשבילך.

הביטקוין אינו המטבע היחיד המשתמש באלגוריתם SHA256. ישנם מאות מטבעות SHA256 שתוכלו לכרות באמצעות כורה הביטקוין שלכם. כאן בפוסט זה נפרט כמה מטבעות פופולריות המבוססות על SHA 256.

אבל ראשית בואו נסתכל במהירות על אלגוריתם הגיבוב של SHA-256. מה זה SHA256 ואיך זה קשור לביטקוין?

אלגוריתם SHA-256

SHA מייצג אלגוריתם Secure Hash. זהו אחד ממספר פונקציות ה- Hash הצפנה. SHA-256 הוא בן למשפחת SHA-2 (Secure Hash Algorithm 2).

SHA 2 הוא קבוצה של פונקציית hash קריפטוגרפית שהיא היורשת של SHA-1. הוא תוכנן על ידי ארצות הברית NSA (הסוכנות לביטחון לאומי) ופורסם לראשונה על ידי המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה (NIST) כסטנדרט פדרלי של ארה”ב (FIPS)..

SHA256, או אלגוריתם Hash מאובטח 256 הוא אלגוריתם hashing. בדיוק כמו כל פונקציות חשיש קריפטוגרפיות אחרות, SHA256 משמש להמרת כל קלט בגודל אקראי למחרוזת בגודל קבוע. כלומר זה לוקח כל קלט ומייצר פלט (hash) באורך קבוע. לא משנה אם הקלט הוא אות אחת, מילה, משפט או ספר שלם. הפלט של אלגוריתם הגיבוב של SHA256 תמיד יהיה באותו אורך.

יציאות SHA-256 הן hash של 256 ביט (32 בתים) המוצגות כ- 64 תווים אלפאנומריים. חשיש שנוצר עם 256 סיביות הוא כמעט ייחודי. כמו כן, מדובר בפונקציית חשיש חד כיוונית שלא ניתן לפענח בחזרה למקור שלה. כלומר, ניתן ליצור את החשיש מכל פיסת נתונים. אך לא ניתן לאחזר את הנתונים מהאש. זה הופך את SHA-256 לאחד מאלגוריתמי הגיבוב החזקים ביותר שיש.

מאפיין חשוב נוסף של SHA 256 הוא שהוא דטרמיניסטי. כלומר פלט החשיש שנוצר תמיד יהיה זהה כאשר הקלט הנתון זהה. תכונה זו הופכת את SHA256 לאידיאלי ליישום במסגרת פרוטוקול הביטקוין.

SHA256 שימושים:

אלגוריתם hash של SHA256 מייצר hash בגודל 256 סיביות ייחודי בגודל קבוע. פונקציה זו הופכת אותו למתאים לבדיקת תקינות הנתונים. משתמשים בו ביישומים שונים כמו למשל חתימות דיגיטליות, אימות סיסמאות, אימות חשיש אתגרי, אנטי טמפר ובלוקצ’יין.

באמצעות אלגוריתם זה ניתן לקבוע את תקינות הנתונים. כלומר המשתמש יכול להבטיח שהנתונים שהורדו לא ישונו והם במצב המקורי שלהם.

לדוגמה:

נניח שהורדת ארנק ביטקוין. אתה רוצה לבדוק את מקוריותו. לשם כך תוכלו פשוט להשוות את חשיפת הארנק שלכם עם המקור שמספק היזם. למד כיצד לאמת את סכום הבדיקה של ארנק SHA-256.

האלגוריתם מיושם גם בכמה יישומי אבטחה פופולריים ופרוטוקולי הצפנה. יישום נפוץ אחד הוא אישורי TLS ו- SSL לאתר. מלבד זאת הוא משמש ב- SSH, PGP, IPsec ו- S / MIME.

SHA-256 בביטקוין

הביטקוין הוא מטבע הקריפטו הראשון שהכניס את SHA-256 לטכנולוגיית הבלוקצ’יין. אלגוריתם זה הוא חלק בלתי נפרד מפרוטוקול הביטקוין.

ביטקוין משתמש באלגוריתם הגיבוב של SHA-256 בעיקר לאימות עסקאות באמצעות מנגנון ההסכמה של הוכחת עבודה. מלבד זאת הוא משמש ליצירת כתובות ביטקוין.

כעת ישנם מספר מטבעות קריפטוגרפיים ופרויקטים של בלוקצ’יין שאימצו את האלגוריתם הזה. שלושה מטבעות פופולריים ביותר המשתמשים ב- SHA-256 הם Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ו- Bitcoin Satoshi Vision (BSV). כל המטבעות הללו משתמשים ב- SHA-256 כאלגוריתם Proof of Work שלהם לכרייה.

כריית SHA-256 אלגוריתם

הביטקוין משתמש ב- SHA-256 כאלגוריתם הכרייה Proof of Work מאז השקתו בשנת 2009. בתחילה נכרה האלגוריתם רק באמצעות מעבדים ו- GPU. אך לאט לאט התפתחו חומרת הכרייה והפכו את המעבדים וה- GPUs לפחות כדאיים לכריית ביטקוין. כיום רק כורי ASIC (מעגל משולב יישום ספציפי ליישום) שולטים ברשת הביטקוין.

יש הרבה מכונות ASIC שמכרות אלגוריתם SHA-256, אך רובן מיושנות וכבר אינן רווחיות. כל דור חדש של מכונות ASIC מסוגלים לייצר כוח חשיש גבוה יותר ולהפוך את הקודמים למיושנים. זו הסיבה שנבון להשקיע במטבע ישירות ואז לקנות מכונות ASIC אלה.

נכון לעכשיו יש רק מעטים פופולריים ולפי Asicminervalue.com אלה הכורים היחידים שרווחים בכריית מטבעות ביטקוין ו- SHA256.

Bitmain Antminer S19 Pro (110Th), S19, S17 +, S17 Pro, Bitmain T19, MicroBT Whatsminer M30S ++, כנען AvalonMiner 1246 ו- Innosilicon T3 + 52T.

אם יש לך מכונות אלה, הצטרף לכל מאגר כריית ביטקוין והתחל לכרות ביטקוין. אתה יכול גם לכוון את כורי SHA256 שלך לכיוון NiceHash. הוא כורה את המטבע הרווחי ביותר בזמן הנוכחי ומשלם לך ב- BTC. אתה יכול גם להשתמש בשירותים כמו השכרת אסדות כרייה להשכרת מכונת ASIC שלך או לרכישת כוח חשיש SHA-256. הם ישלמו לך גם ב- BTC. לחלופין, תוכל לכרות ישירות את ה- SHA256 altcoins המפורטים להלן. הבחירה בידיים שלך.

רשימת כל מטבעות SHA-256

ביטקוין (BTC), ביטקוין מזומן (BCH) וביטקוין SV (BSV) הם שלושה מטבעות ידועים המשתמשים באלגוריתם hash של SHA-256.

פרט לכך יש 100 אלטקוינים שתוכלו לכרות עם כורה הביטקוין שלך או כורה SHA256 ASIC. עם זאת שימו לב שרוב הפרויקטים נטושים.

כריית מטבעות כאלה חסרת טעם לחלוטין. מכיוון שקשה למכור אותם מכיוון שהם ממעטים להיסחר בבורסות. לכן החלטנו לרשום רק את המטבעות הידועים ואת אלה שיש להם נפח מסחר סביר.

הרווחיות תהיה זהה בכל המטבעות. אנו מציעים לך להשתמש במחשבי כרייה כדי לברר איזה מהם משתלם יותר כרגע.

מטבעות SHA256

להלן רשימת המטבעות הקריפטוגרפיים הניתנים למימוש של SHA256 פופולריים. דירגנו אותם על סמך הפופולריות שלו וההיסטוריה של הרשת.

#

שֵׁם

אתר אינטרנט

בריכת כרייה

1 ביטקוין (BTC) https://bitcoin.org/ pool.btc.com

slushpool.com

F2Pool

ViaBTC

mining.bitcoin.com

AntPool

2 מזומן ביטקוין (BCH) https://www.bitcoincash.org/ BTC.com

F2Pool

ViaBTC

Bitcoin.com

AntPool

3 Bitcoin SV (BSV) https://bitcoinsv.io/ svpool.com
4 DigiByte (DGB) https://digibyte.io/ F2Pool

zpool.ca

5 Syscoin (SYS) https://syscoin.org mining-dutch.nl

multipool.us

6 Namecoin (NMC) https://www.namecoin.org/ namecoin.org/get-started/
7 Peercoin (PPC) https://www.peercoin.net/ zpool.ca

מטבעות אחרים המבוססים על SHA-256:

פתק: המטבעות שלהלן הם בעלי נפח נמוך מאוד של 24 שעות. לעתים רחוקות זה נסחר בבורסות וקשה למכור.

  • ליטקוין מזומן (LCC)
  • Bitcoin Classic (BXC)
  • אלסטוס (ELA)
  • Auroracoin (AUR)
  • כספת ביטקוין (BTCV)
  • סופר ביטקוין (SBTC)
  • Pyrk (PYRK)
  • EmerCoin (EMC)
  • HTMLCOIN (HTML)
  • טרקוין (TRC)
  • Myriad (XMY) – Multi Algo.

מידע נוסף על SHA-256: