אלגוריתם Qubit – כורים (ASIC) ורשימת מטבעות עם אלגוריתם Qubit PoW
כורי מטבעות קריפטוגרפיים השתמשו בסוגים שונים של חומרה כדי לכרות בלוקים. בתחילה אנשים השתמשו בכוח המעבד של המחשב שלהם כדי לכרות בלוקים של ביטקוין. ואז כדי לשפר את משתמשי ה- hashrate הוסיפו חומרה גרפית שהביאה בצורה דרסטית את כריית המעבדים. ואז לאט לאט תוכניות ASIC ייעודיות (מעגל משולב יישום ספציפי) תוכננו לכריית ביטקוין. נכון לעכשיו רק משתמשים שבבעלותם מכונות כרייה מיוחדות אלה יכולים לכרות ביטקוין ושאר מטבעות קריפטוגרפיים המבוססים על אלגוריתם hash של SHA-256. Qubit הוא אלגוריתם hashing נוסף המשמש בכריית הוכחת עבודה וגם לו יש סיפור דומה.
אלגוריתם קוביט
מספר אלטקוינים (מטבעות קריפטוגרפיים חלופיים) שהושקו עוד בשנת 2013 & שנת 2014 התחילה כ- Cryptocurrency מבוסס מעבד. כל אותם מטבעות השתמשו ב- Qubit שהוא אלגוריתם hash מהיר ומאובטח במיוחד. בתחילה אלגוריתם זה היה מתאים רק לכריית מעבדים. מאוחר יותר כורי GPU הופיעו והפכו את כריית המעבדים לרווחית. ואז ASICs הפכו לזמינים והפכו את כריית GPU לאפקטיבית פחות. כל המטבעות הקריפטוגרפיים שצוינו כמבוססים על מעבד ו- GPU עדיין משתמשים באלגוריתם Qubit. כיום, אינך יכול לכרות אף אחד מאותם מטבעות באמצעות אסדת הכרייה שלך במחשב או ב- GPU בגלל הזמינות של חומרת כרייה מתקדמת המספקת כמות גדולה של חשיש. אז מהי רשימת המטבעות המבוססת על אלגוריתם Qubit PoW? לפני שנראה את הרשימה בואו נסתכל על הכורה החזק ביותר של Qubit ASIC.
כורה של ASIC
לא בטוח לגבי גרפי GPU של RTX. אבל NVIDIA GTX 1080TI יחיד יכול לייצר עד 30 מגה-שעה לשנייה באלגוריתם Qubit. עכשיו השווה את כוח החשיש הזה עם ציוד כרייה שיכול לחשיש עד 28 GH / s. האם אתה חושב שכרייה באמצעות ה- GPU שלך תהיה רווחית? DigiByte (DGB) הוא אחד המטבעות הפופולאריים המשתמשים באלגוריתם Qubit. עבור אל מחשבון הכרייה ותדע שבחישוב הרשת הנוכחי GTX 1080 TI אינו מסוגל אפילו לייצר מטבע DGB אחד ליום. גם אם קיבלתם חשמל בחינם; אסדות הכרייה שלך ב- GPU לא יוכלו לשלם עבור עצמן.
ישנם מספר כורי ASIC זמינים עבור Qubit כגון Pascal A1, Baikal BK-X וכו ‘. אבל המהדורה האחרונה מבייקל; Bk – G28 הוא הכורה המהיר ביותר ב- Qubit כיום. מודל מסוים זה יכול לייצר 28 Gh / s @ 850 וואט בלבד. יחד עם Qubit יש לו תמיכה בכמה אלגוריתמים אחרים כגון: גרוסטל, Myriad-Groestl, X11, X11Gost, Nist5, Quark ו- Skein. בגלל מאפיינים כאלה וחיסכון בחשמל כאלה כריית מטבעות Qubit באמצעות GPU היא חסרת טעם לחלוטין.
מטבעות של קוביט
Qubit הוא אחד האלגוריתמים הוותיקים ביותר של PoW ומכיוון שהוא כבר לא עמיד ב- ASIC, אף אחד מהמטבעות החדשים מבוססי ה- GPU לא יישם אלגוריתם זה. גם אלה המשתמשים ב- Qubit הם מטבע רב אלגוריתם או שעברו ל- PoS או שהם אינם פעילים לחלוטין. לכן בשלב זה אפילו רכישת ASIC עבור קוביט אינה מועילה. אם אתה תוהה, להלן רשימת המטבעות הקריפטוגרפיים עם אלגוריתם Qubit PoW
- Digibyte – אלגוריתם רב
- מטבע אורורה – אלגוריתם רב
- גיאוקוין – שלב כריית הוכחת העבודה
- QubitCoin – נפח נמוך, פחות פעיל
- ליטקרד – נפח נמוך, פחות פעיל
- סייפר – לא פעיל
- ZLiteQubit – לא פעיל
- האמונה – לא פעיל
- מטבע אסיין – לא פעיל
- מטבע תהילה – לא פעיל
- מטבע סמסרה – לא פעיל
כפי שאתה יכול לראות, רוב המטבעות המופעלים על ידי אלגוריתם Qubit כבר מתים. יש לך רק DigiByte, מטבע אורורה וגיאוקוין. ביניהם Blockchain Geocoin PoW ננטש והוא עבר לחלוטין לרשת Ubiq. אתה לא יכול לכרות את Geocoin יותר אז זה משאיר לך שני מטבעות.
הן DigiByte והן מטבע אורורה הם מטבעות רב-אלגוריתמים. להפצת כרייה הוגנת יותר ולביזור רשת גבוה מטבעות אלה יישמו 5 אלגוריתמים שונים: Sha256, Scrypt, Skein, Groestl & קוביט. אתה יכול לכרות מטבע DigiByte או Aurora באמצעות כל אחד מחמש האלגוריתמים הללו ולכל אלגוריתם יש קושי עצמאי משלו. עם זאת הבעיה היא ש- ASIC קיימים לכל 5 האלגוריתמים של PoW אלה. בשל כרייה זו DigiByte או מטבעות Qubit כלשהם המשתמשים ב- GPU אינם רווחיים. גם ה- ASIC החזקים שקיימים כיום יתיישנו בשלב מסוים של זמן ולכן זה לא שווה את זה באמת. בנוסף המטבעות כל כך זולים כרגע אז במקום להשקיע בכרייה עדיף לקנות מטבעות ישירות.
כריית DigiByte Qubit
החלטנו לשתף מידע זה מכיוון שאחד המשתמשים שלנו שאל אותנו לאחרונה “האם אוכל לכרות את DigiByte באמצעות GPU?” כולם יודעים ש- SHA256 & ASIC של Scrypt זמינים הרבה לפני כן. שלושה אלגוריתמים שנותרו לכורי GPU הושפעו לאחרונה גם מ- ASIC. אז אתה לא יכול לכרות את DigiByte באמצעות GPUs כרגע.
עם זאת צוות DigiByte הודיע כי בקרוב הוא יהפוך עמיד ל- ASIC. הצוות עובד על הדור הבא של אלגוריתם כריית PoW המשחזר את עצמו כל כמה ימים. הרעיון שעומד מאחורי התפתחות זו הוא לבוז את הרשת ולהתנגד ל- ASIC. ברגע שמשהו כזה יושם כורי GPU יוכלו לכרות את DigiByte שוב.