Οι συμβουλές για το ετήσιο διάγραμμα Bitcoin 2021 θα μπορούσαν να είναι μια τεράστια χρονιά για το Bitcoin
Το Bitcoin κυκλοφόρησε το 2009 από έναν ψευδώνυμο εφευρέτη Satoshi Nakamoto. Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτογράφηση που καταγράφει επιτυχώς συναλλαγές σε ένα ασφαλές δίκτυο βασισμένο σε blockchain.
Κατά τα αρχικά στάδια δεν υπήρχε τιμή για το Bitcoin, καθώς κανείς δεν το αγόραζε πραγματικά και δεν υπήρχαν ανταλλαγές όπως έχουμε σήμερα. Οι χρήστες ήταν κυρίως οπαδοί της κρυπτογραφίας που μετέφεραν το Bitcoin ως χόμπι για πολύ λίγη ή καθόλου αξία.
Η πρώτη φορά που το Bitcoin απέκτησε κάποια αξία ήταν στις 12 Οκτωβρίου 2009, όπου ένας φινλανδός προγραμματιστής Martti Malmi πούλησε 5050 Bitcoin για 5,02 $.
Αυτό έδωσε στο Bitcoin αξία 0,0009 $ ανά BTC.
Ένας άλλος χρήστης με το όνομα “SmokeTooMuch” στο φόρουμ του Bitcointalk δημοπράτησε 10000 BTC για 50 $, αλλά δεν βρέθηκε αγοραστής.
Στη συνέχεια ήρθε η πρώτη ανταλλαγή «New Liberty Standard», η οποία βασίστηκε στον τύπο κόστους που προήλθε από την τιμή κατακερματισμού του Bitcoin. Στη συνέχεια, οι ανταλλαγές όπως η αγορά Bitcoin και το MtGox μπήκαν στη σκηνή.
Σιγά-σιγά το Bitcoin κέρδισε έλξη και από λιγότερο από 0,01 $ USD ανέβηκε στα ύψη σε 1 $ το χρόνο.
Πηγή: https://twitter.com/fnietom/status/1329149781541875713/photo/1
Πέρασε πάνω από μια δεκαετία και σήμερα το Bitcoin διαπραγματεύεται 24 × 7 σε 100 χρηματιστήρια παγκοσμίως και η τιμή του είναι περίπου 18000 δολάρια ΗΠΑ. Ήταν και είναι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με ανώτατο όριο αγοράς.
Είναι κοντά στην παραβίαση του προηγούμενου ATH (όλων των εποχών) των 20000 $ που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2017.
Θα δημιουργήσει ένα νέο υψηλό όλων των εποχών και από πού πηγαίνει από εδώ; Κανείς δεν ξέρει σίγουρα. Αλλά κοιτάζοντας τα ετήσια κεριά του Bitcoin και τους προηγούμενους κύκλους μισού, φαίνεται ότι το Bitcoin είναι έτοιμο να εκτυπώσει ένα τεράστιο πράσινο κερί έως το 2021.
Ετήσιο διάγραμμα Bitcoin – Διάγραμμα μισού
Ξέρετε ότι το μισό είναι ένα συμβάν που έχει προγραμματιστεί στον κώδικα του Bitcoin. Εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια όπου οι ανταμοιβές μπλοκ κόβονται στα μισά.
Το πρώτο μισό συνέβη το 2012 όπου η επιβράβευση του ορυχείου μειώθηκε από 50 BTC σε 25 BTC. Το 2016 έλαβε χώρα ένα άλλο μισό γεγονός που μείωσε τις ανταμοιβές από 25 BTC σε 12,5 BTC. Και πάλι το 2020 η προσφορά μειώθηκε στο μισό. Τώρα η επιβράβευση του μπλοκ είναι 6,25 νομίσματα ανά μπλοκ. Θα μειωθεί σε 3.125 νομίσματα έως το 2024, καθιστώντας το ακόμη πιο σπάνιο.
Ενώ το συμβάν μισού συνέβη σε διαφορετικούς χρόνους κάθε 4 χρόνια, αυτό που φαίνεται προφανές είναι ότι το Bitcoin τείνει να κάνει πολύ καλά μετά το μισό έτος. Όπως μπορείτε να δείτε φαίνεται να υπάρχει ένα μοτίβο που εμφανίζεται στο ετήσιο γράφημα. Με τρία χρόνια ανοδικής ακολουθούμενης από ένα έτος παρακμής. Ειδικά το τελευταίο κερί είναι πολύ μεγαλύτερο από τα δύο προηγούμενα κεριά. Αυτά τα μεγάλα πράσινα κεριά ετησίως θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα της μείωσης του μισού.
Με αυτό, το Bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα νέο πλεονέκτημα και μόνο για μια δεκαετία. Μόνο από την παρακολούθηση δύο κύκλων 4 ετών δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Ωστόσο, εάν αυτό το μοτίβο ισχύει και αν η ιστορία επαναληφθεί, τότε το Bitcoin θα δει μια τεράστια ανάπτυξη το 2021.
Πώς να προβάλετε τα διαγράμματα κηροπηγίων Bitcoin Ετήσια?
Είτε είστε έμπορος είτε επενδυτής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαβάσετε διαγράμματα τιμών. Τα γραφήματα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις ενός περιουσιακού στοιχείου και σας βοηθά να αποφασίσετε πότε θα αγοράσετε ή πουλήσετε. Για να μάθετε πώς η τιμή του Bitcoin έχει μετακινηθεί με την πάροδο του χρόνου, ρίξτε μια ματιά στο γράφημα τιμών. Ειδικά τα κηροπήγια Bitcoin παρέχουν μια πολύπλοκη εικόνα των κινήσεων των τιμών στη δεδομένη χρονική περίοδο.
Τα διαγράμματα κηροπηγίων Bitcoin μπορούν να προβληθούν σε πολλαπλά χρονικά διαστήματα όπως 1 λεπτό, 3μ, 15μ, 30μ, 1 ώρα, 2Η, 4Η, 12Η, 1 ημέρα, 3D, εβδομαδιαία και μηνιαία. Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές και έμποροι κρυπτογράφησης δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ειδικά τα ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία διαγράμματα τιμών. Δίνει καλύτερη κατανόηση στην αγορά και την τάση που υφίσταται το περιουσιακό στοιχείο.
Ενώ τα ετήσια γραφήματα δίνουν μια μεγαλύτερη συνολική εικόνα, δεν το χρησιμοποιούν πολλές φορές σε σύγκριση με άλλα μεγάλα χρονικά πλαίσια. Επίσης, σε ανταλλαγές Bitcoin μπορείτε να βρείτε μόνο διαγράμματα με ωριαία, καθημερινή, εβδομαδιαία και τη μεγαλύτερη διάρκεια 1 μήνα. Δεν είναι πολλοί το ετήσιο διάγραμμα κηροπηγίων. Ακόμα και στην προβολή συναλλαγών και σε άλλους ιστότοπους χαρτογράφησης δεν υπάρχει επιλογή για προβολή γραφήματος Bitcoin σε ετήσια χρονική περίοδο. Δυστυχώς, θα πρέπει να σχεδιάζετε με μη αυτόματο τρόπο το ετήσιο γράφημα για το Bitcoin.
Ένας συγκεκριμένος αναλυτής στο Twitter (@ChartsBtc) μοιράζεται ετήσια γραφήματα σε λογαριθμική κλίμακα (log). Εκτός από αυτό, μοιράζονται επίσης το ιστορικό τιμών (κλίμακα καταγραφής), τα μισά κεριά, το διάγραμμα για τις υπερωρίες Bitcoin hashrate, το διάγραμμα κεφαλαίου αγοράς και μερικά άλλα ενδιαφέροντα γραφήματα. Ελέγξτε τα.
Πηγή: https://twitter.com/ChartsBtc
Το ετήσιο κερί Bitcoin πρόκειται να κλείσει πολύ σύντομα και έτσι φαίνεται. Είναι έως και 150% YTD (Έτος έως σήμερα).
Πιστεύετε ότι ένα μεγάλο λιπαρό πράσινο κερί έρχεται το επόμενο έτος με αποτέλεσμα τεράστια παραβολική αύξηση των τιμών Bitcoin όπως είδαμε το 2013 και το 2017; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα σχόλια.
Γνωστοποίηση κινδύνου:
Η συναλλαγή Bitcoin είναι επικίνδυνη και δεν είναι κατάλληλη για όλους. Εάν δεν είστε σίγουροι τι κάνετε, τότε μείνετε μακριά από τις συναλλαγές. Από την άλλη πλευρά, η επένδυση σε κρυπτογράφηση είναι μια απόφαση που εξαρτάται κυρίως από την προσωπική σας ανοχή κινδύνου. Επενδύστε μόνο όσα μπορείτε να χάσετε.
Όταν κοιτάζετε το ετήσιο γράφημα κηροπηγίων, μπορεί να είναι δύσκολο να μην είστε αισιόδοξοι. Αλλά μην κυνηγάτε και μην αγοράζετε την κορυφή. Αγοράστε τις πτώσεις και το μέσο κόστος του δολαρίου.
Σημείωση: Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται για εμπορική ή επενδυτική συμβουλή. Κατανοήστε τους κινδύνους και κάντε τη δική σας έρευνα πριν λάβετε οικονομικές αποφάσεις.