הוכחת עבודה (POW) – מה זה ואיך זה עובד

אלגוריתם של קונצנזוס הוא, באופן כללי, תהליך קבלת ההחלטות בתוך קבוצה. האלגוריתמים לקונצנזוס הבלוקצ’יין עובדים עם היגיון זהה. יתר על כן, לאלגוריתמים של קונצנזוס הבלוקצ’יין יש יעדים ברורים להרחיב את השימוש ברשתות הבלוקצ’יין

ישנם סוגים שונים של אלגוריתמים של קונצנזוס, המבוססים על רשתות הבלוקצ’יין. אך שני העיקריים הם הוכחת עבודה (PoW) ו- Proof-of-Stake (PoS).

פרק זה של Hard Fork Basics עומד לבחון את אחד המאפיינים המגדירים ביותר של הבלוקצ’יין, מנגנון הקונצנזוס שלו, במיוחד Proof-of-Work (PoW). בסוף אתה צריך בתקווה להיות מסוגל להוכיח שאתה יודע במה מדובר.

במאמר זה נספק לכם את המדריך המלא על אלגוריתם הקונצנזוס הפופולרי, Proof-of-Work (PoW). הבה נבחן בפירוט בסקירה זו כעת.

מהי הוכחת עבודה?

הוכחת עבודה מקוצרת בדרך כלל גם בשם PoW. הוכחת עבודה (PoW) היא השיטה העתיקה ביותר של קונצנזוס. הרעיון להוכחת עבודה (PoW) פורסם לראשונה בשנת 1993 על ידי סינתיה דבורק ומוני נאור והוחל מאוחר יותר על ידי סאטושי נקאמוטו בעיתון הביטקוין בשנת 2008..

הסכמה על הוכחת עבודה היא מנגנון הבחירה עבור מרבית המטבעות הקריפטוגרפיים הנמצאים כיום במחזור. המונח “הוכחת עבודה” שימש לראשונה על ידי מרקוס יעקובסון ו ארי ג’ואלס בפרסום בשנת 1999.

זוהי למעשה רשת המונעת הוצאה כפולה, והמטבעות הקריפטוגרפיים הגדולים משתמשים בה כאלגוריתם הקונצנזוס.

אלגוריתם של PoW עובד בצורה כזו שצמתים בתוך רשת צריכים לפתור בעיה במתמטיקה על מנת לבנות את החסימה הבאה. שנית, מי שמקבל את הפתרון לבעיית המתמטיקה מקבל את ההסכמה לבחור את הגוש שיש להוסיף ליד הלוח..

מדוע הוכחת עבודה נחוצה?

הוכחת עבודה חשובה מכיוון שהיא מביאה חשבון של אמון בסביבה חסרת אמון. פרוטוקול זה מוודא כי כרייה מוגזמת לא תתקיים. היא עושה זאת על ידי הגברת הקושי לאמת כל בלוק.

זה שומר על היצע המטבע הקריפטוגרפי ותומך גם בכורים על מנת לשמור על הרשת פועלת. יחד עם זאת, הוא משתמש במשאבים מוגבלים כמו זמן, חוזק חישובי ואנרגיה.

הוכחת עבודה בודקת ומוודאת שהמשתמשים לא מוציאים את הכסף ללא צורך במקום בו הם לא צריכים להוציא. הוא משתמש בתערובת של קריפטוגרפיה ותורת המשחקים. אלגוריתם ה- PoW מאפשר לכולם לשנות את הבלוקצ’יין על פי כללי המערכת.

איך עובד השבויים?

ניתן לסכם בקצרה את פרוטוקול Working of Proof of Work:

1) העסקאות מאוגדות ביחידות המכונות בדרך כלל בלוקים

2) העסקאות בתוך כל בלוק מאומתות על ידי הכורים לגיטימציה.

3) על הכורים לפתור חידה מתמטית המכונה בעיית הוכחת העבודה כדי להסביר את האימות.

4) הכורה הראשון הפותר כל בעיית חסימות זוכה לתגמול.

5) ואז העסקאות המאומתות נשמרות בבלוקצ’יין הציבורי.

היתרונות של הוכחת עבודה

למערכות הוכחת עבודה יתרונות משמעותיים רבים. הם דרך מושלמת להרתיע שולחי דואר זבל. אם נדרשת כמות עבודה סבירה למשל שליחת דוא”ל לכל תהליך, אז לרוב הספאם לא יהיה מספיק כוח מחשוב כדי לשלוח מספר גדול של הודעות דוא”ל לא רצויות.

יתר על כן, ניתן להשתמש במסגרות הוכחת עבודה כדי לספק הגנה על הרשת כולה. זהו היתרון העיקרי של רשתות חסימות המשתמשות במערכת קונצנזוס להוכחת עבודה. אם מספיק צמתים מתחרים כדי למצוא פיתרון מסוים, אז עבור כל שחקן גרוע יחיד או אפילו קבוצה אחת של שחקנים גרועים, כוח החישוב הנדרש להציף ולשלוט ברשת הופך לבלתי מושג.

הוכחת עבודה לעומת הוכחת יתד

מערכות הוכחת ההימור באותה מטרה אך התהליך שונה במקצת מאשר במערכות הוכחה של עבודה. אין חידה מתמטית עם הוכחת ההימור. היוצר של בלוק חדש, לעומת זאת, נבחר באופן דטרמיניסטי על סמך יתרתם.

הוכחת ההימור כוללת מאמתים במקום הכורים. חלק מהקריפטו שלהם נעולים על ידי מאמתים כנתח במערכת האקולוגית. המאמתים הימרו על בלוקים שהם מקווים שיתווספו לצד הרשת. כאשר מכניסים את החסימה, המאשרים יקבלו תמריץ חסום השווה לסכום שלהם.

לראיות של יתד יש כמה מהיתרונות על פני הוכחת שירות. יעילות אנרגיה מוגברת היא החשובה ביותר. הם נוטים להיות הרבה יותר ירוקים לעומת האחרים מכיוון שהוא מצמצם את תהליך הכרייה עתיר האנרגיה. החשמל הנצרך בו זמנית הוא רק חלק קטן מזה שנצרך ב- PoW.

הוכחת מגבלות עבודה

עם זאת, ישנם חסרונות או מגבלות מסוימים הקשורים להוכחת העבודה, אותם ניתן לתאר בפירוט באופן הבא:

1) הוצאות ענק: יש צורך בחומרת מחשב מיוחדת להפעלת אלגוריתמים מסובכים לכרייה. העלות גם גבוהה ולא משתלמת. בנוסף, בריכות הכרייה המיוחדות זקוקות לכמות עצומה להפעלה, מה שמקל עוד יותר על העלות.

2) חוסר התועלת של חישובים: יש הרבה כוח שנדרש כדי שהמכונות ייצרו חסימה על ידי הכורים. עם זאת, ההערכות שלהם אינן תקפות בשום מקום אחר, כגון חברה, מדע או אחרים.

3) 51% התקפה: מתקפה של 51% היא התקפת הוכחת עבודה של רוב קבוצת המשתמשים, השולטת ברוב כוח הכרייה. התוקפים מגיעים בכוח מוחלט, שם הם יכולים למונופול על ידי יצירת חסימות ולקבל תגמולים.

סיכום

הוכחת עבודה הייתה הפיתרון המקורי לבעיית ההוצאה הכפולה והוכיחה שהיא מדויקת ויעילה. כל הכורים נדרשים לפתור סכום מורכב בהוכחת העבודה. המנצח נקבע עוד על ידי האדם שבבעלותו הכי הרבה מכשירי חומרה.

עם זאת, יש כמה בעיות שעומדות בפני אלגוריתם הוכחת העבודה שיש לקחת בחשבון. זה כולל את כמות האנרגיה שהוא זקוק לה, ריכוזי הכוח שיש כיום לבריכות הכרייה והסיכונים לתקיפה של 51 אחוזים. הזוכה נקבע עוד על ידי האדם המחזיק ביותר ציוד החומרה.