האם טכנולוגיית בלוקצ’יין ומטבעות קריפטוגרפיים מיועדים רק לשירות עצמי?

טכנולוגיית Blockchain ומטבעות קריפטוגרפיים עולות לכותרות בשנים האחרונות מאוד. תרומתם בעסקאות פיננסיות מבוססות טכנולוגיה מהירות יותר וכן בצבירת הון של בעלי הלך הרוח הרוויחו את הכסף הדיגיטלי ואת הטכנולוגיה הבסיסית שלו לאור הזרקורים..

הטכנולוגיה של בלוקצ’יין: האם זה רק לאינטרסנטים?

טכנולוגיית הבלוקצ’יין כנראה הניעה את העלייה של ביטקוין ושאר מטבעות קריפטוגרפיים. זה נחשב לפריצת דרך להיות ספר מסוג מודרני לעסקאות פיננסיות המתוחזקות ובבעלות כל המשתתפים בעולם הקריפטו, במקום להיות בשליטת רשות חזקה..

הביטקוין הוא המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי ונחשב לעתיד הכסף. נעשה בו שימוש בעסקאות עכשוויות. חובבי מטבעות קריפטו שיבחו ביטקוין על היותם עצמאיים ולא קשורים לשום בנק מרכזי או מוסד ממשלתי.

מיליונרים של ביטקוין אכן קיימים ויש להם עדויות משלהם על הדרך בה הם הגיעו למסלול לעושר הקריפטו. בהתחשב באופיים אלה של טכנולוגיית הבלוקצ’יין ומטבעות קריפטוגרפיים, נראה כי מושגים עתידניים אלה של חילופי כספים ימשכו באופן מסיבי את האינטרסים האינטרסים.

אלה האנשים שמונעים על ידי הטבע האנושי שרוצים רק לקחת, לקחת, לקחת ולא להחזיר שום דבר לחברה. עם זאת, האם טכנולוגיית הבלוקצ’יין באמת באמת מתוכננת לצורך השירות העצמי? התשובה היא לא מוחלט. בצד הנגדי של הספקטרום, ניתן להשתמש בטכנולוגיית ספר החשבונות ותוצר הלוואי שלה למטרות אלטרואיסטיות.

לאחר זמן רב, גובר העניין בהפעלת הטכנולוגיה לפילנתרופיה.

צדקה טכנולוגית Blockchain

תרחישים עכשוויים המעטפים נתינה פילנתרופית

ארגוני צדקה היו קיימים מאז ומתמיד. עזרה ליתומים ולקורבנות אסונות הומניטריים, תמיכה במחקרים מדעיים ובגורמים סביבתיים היו סיבת הראיון העיקרית שלהם.

מקובל שמוסדות פילנתרופיה אלה חושפים את אירועי הגיוס שלהם למיליוני דולרים. אף על פי כן, למרות התרומות האלטרואיסטיות שניתנו על ידי תורמים ברחבי העולם, האמונה והאמון של הציבור בארגוני צדקה אלה היו ללא צלילה..

למשל, בארצות הברית מדובר במוניטין ללא רבב של קבוצות צדקה. על פי המחקר בשנים האחרונות, אחד מכל שלושה אזרחים אמריקאים איבד את אמונו בעמותות.

ציבור הצדקה כביכול כבר לא מאמין שארגונים פילנתרופיים אלה מנתבים ישירות את הכסף כדי לעזור לאחרים או למטרות שנועדו לקיים את טובת הכלל..

באותו אופן כמו בארה”ב, בבריטניה, מבין יותר מ -1,000 משתתפי הסקר שנחקרו על ידי קבוצת צדקה, גיוס כספים בבריטניה, התגלה כי האמונה בארגונים פילנתרופיים ירדה.

בשנת 2014 אלה סומנו בנתונים 6.7 מתוך 10 שצנחו ברצינות ל -5.7 מתוך 10 שנתיים לאחר מכן. אומרים שאנשים לא אמונים על ארגוני צדקה כשמדובר באופן השימוש בכספי התורמים.

בנוסף, הסיקור בתקשורת המשמש כביקורת על פעילויות פילנתרופיות וחוסר המודעות לאן ההכנסות באמת הולכות הם מהסיבות לדקדנטיות הבולטת..

מכיוון שתרומות צדקה היו בצורת כסף או מטבעות פיאט, האם יש דרך כיצד ניתן להפוך תרחישים כאלה על ידי שימוש בטכנולוגיית הבלוקצ’יין? ככל הנראה, מערכות מבוססות בלוקצ’יין יכולות לתרום באופן חיובי לחידוש המוניטין המזוהם של ארגונים פילנתרופיים.

פילנתרופי באמצעות טכנולוגיית בלוקצ'יין

הגדרה תפעולית ואופי הקריפטו-פילנתרופיה

קריפטו-פילנתרופיה היא מושג שנוצר מתוך איחוד טכנולוגיית הבלוקצ’יין והאלטרואיזם. נראה כי זו התשובה לחקירה הנוגעת לאופן שבו הטכנולוגיה יכולה להיות הגיונית בסיוע לנזקקים וכן בתמיכה אנוכית בסיבות חברתיות וסביבתיות..

Coinbase מנכ”ל ומייסד שותף בריאן ארמסטרונג מחשיב את הקריפטו-פילנתרופים כאל אנשים עשירים שצברו עושר באמצעות הבעלות שלהם על מטבעות סייבר. רוויים שהם שקועים בעצמם ובעלי תחושת הבטלה להצליח, הם פונים לפילנתרופיה כדי להשיג מצב win-win עם אחרים.

ג’רמי אפשטיין, ראש חברת Never Stop Marketing וחובב בלוקצ’יין, רואה בתומכי קריפטו-פילנתרופיה אנשים שאפתניים המחזיקים בתשוקה, אנרגיה והון פיננסי המסייעים לגופים בינלאומיים..

מיטיב קרן האננס האנונימי, שזוהה רק כאורן, תיאר איך זה להיות נדבן קריפטו. הוא שיתף את זה, למרות שאולי הגיע למיצוי הפוטנציאלי הפיננסי, הוא נתקל בהרגיש חסר ערך וריק מאסיבית.

התחושה הייתה כל כך צורכת שהדרך היחידה להימלט ממנה הייתה לחלוק את הרווחים הכספיים הניכרים שלו שמקורם בקריפטוגרפיה לאחרים. קריפטו-פילנתרופיה מתממשת כיום באמצעות אירועים ומיזמים כמו מטבעות וירטואליים למטרות צדקה, חברתיים להשפיע על הצעות המטבע הראשוניות, וגיוס תרומות של ביטקוין.

כל המאמצים הללו מדגישים את שקיפות התרומות הכספיות במאמצים הפילנתרופיים. הם עוזרים להבטיח לתורמים שתרומתם הכספית האלטרואיסטית פונה לאנשים או למטרות הנכונות.

קריפטו-פילנתרופי

12 דוגמאות לישויות קריפטו-פילנתרופיות בינלאומיות

שים לב כי ניתן להשתמש בטכנולוגיית בלוקצ’יין בסיוע לעניים, אנשים וארגונים ברחבי העולם מתחילים לעסוק בקריפטו-פילנתרופיה. מלבד תרומות כספיות, הם מארגנים פרויקטים של צדקה ופלטפורמות פילנתרופיות חדשניות.

1. BitHope

זוהי פלטפורמת מימון המונים המאפשרת לנותני צדקה לתרום בצורה ביטקוין. פעילויות הגיוס של BitHope תומכות במטרות פילנתרופיות נבחרות.

2. מטבע מים נקיים

הצדקה הזו מטבע דיגיטלי נועד לגייס כספים למען המטרה ללא כוונת רווח, צדקה: מים, המספקת מים שתויים למשפחות ברחבי העולם.

3. קרן אננס

המכונה “קרן ההצפנה”, משקיע אנונימי שזוהה רק בשם הקוד “אורן” עומד מאחורי הארגון הפילנתרופי הזה..

האתוס המנחה שלו הוא: “כי ברגע שיש לך מספיק כסף, כסף לא משנה.” יתר על כן, קרן האננס תרמה מעל 56 מיליון דולר ל -56 ארגוני צדקה נבחרים.

קרן אננס

4. פינקקוין

בהיותו סימן פילנתרופי, הוא מאפשר למשקיעים לעזור לארגוני צדקה ולהשיג תשואות עבור השקעותיהם. Pinkcoin רשום במיינסטרים המרת מטבע וירטואלי רישומים. בנוסף, זה עשה טוב לעומת מטבעות דיגיטליים הנסחרים מסחרית.

5. דנמרק

מדינה סקנדינבית זו הובילה מאמצים לבצע העברות כספיות הומניטריות וצדקה באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים. הוא אלוף בשקיפות מוגברת של תרומות צדקה.

6. נאמנות צדקה

כמיזם פילנתרופי המומלץ על ידי תורמים בסך 16 מיליארד דולר, דוח הנתינה לשנת 2017 הגיע למסקנה כי התרומות שניתנו בביטקוין זינקו ליותר מ -9 מיליון דולר במחצית הראשונית של שנת 2017..

נאמנות צדקה

7. אליס.סי

זוהי פלטפורמה פילנתרופית התומכת בטכנולוגיית בלוקצ’יין. זה מאפשר לארגונים פילנתרופיים להגדיל את הסיוע הכספי. תורמים מרוויחים מכיוון שהם מסוגלים לראות את תוצאות תרומת הצדקה שלהם.

8. קרן איקסו

ארגון זה הממוקם בדרום אפריקה ממנף את טכנולוגיית הבלוקצ’יין כדי לייעל את ההשפעה של פיתוח בר קיימא. התורמים יכולים לגשת למידע אודות סובסידיות ממשלתיות ואג”ח המשפיעים על החברה באמצעות מה שהממסד מכנה “הוכחת השפעה”.

9. BitGive

קרן זו אוספת תרומות שבוצעו בביטקוין. להציל את הילדים היא סיבה שנהנתה מעזרתה של BitGive. גורמים אחרים ללא מטרות רווח שבהם תמכו כוללים את Medic Medic, TECHO ו- The Water Project.

BitGive

10. הלפרביט

מטה המטה ברומא, איטליה, מהווה פלטפורמת ניהול אסון סביבתי מקוונת. הלפרביט מאפשר תרומות פילנתרופיות מבוססות טכנולוגיית בלוקצ’יין.

11. AidChain

מבוסס על ה את’ריום מערכת טכנולוגיית בלוקצ’יין, פלטפורמה זו מחברת בין תורמי צדקה ברחבי העולם. זה מאפשר גילוי והשתתפות בפרויקטים פילנתרופיים. שקיפות מלאה מקלה על ידי AidChain, מה שמאפשר למוטבים להתחקות אחר הסיוע הכספי שלהם.

12. Giftcoin

פלטפורמה זו מסייעת במעקב אחר תרומות מרגע שניתנה להן כאשר נעשה שימוש בסיוע כספי זה. לאחרונה היא שיתפה פעולה עם המורשת האנגלית, ארגון הצדקה הבריטי השומר על יעדי מורשת היסטורית כמו חומת אדריאנוס והסטונהנג ‘..

תרומות של Giftcoin

ככל הנראה, טכנולוגיית הבלוקצ’יין וקיזוזי המטבע הקריפטוגרפיים שלה מיועדות לא רק ללקוחות. השימוש בהם בפעילות פילנתרופית באמצעות יצירת מטבעות וירטואליים, פלטפורמות וארגון אירועים וגורמים לכולם מוכיחים כי אלטרואיזם הוא באופן טבעי מרכיב של ה- DNA האנושי..

אף על פי שמערכות צדקה מעוגנות באמצעות בלוקצ’יין ומודעות לטכנולוגיה עדיין מתהוות, סביר מאוד להניח כי מטבעות ופלטפורמות דיגיטליות יופעלו על ידי ארגונים וקרנות פילנתרופיות בשנים הבאות..

מכיוון שבני אדם הם באופן חדשני וסקרן באופן טבעי, טכנולוגיית הבלוקצ’יין ומרכיביה הקשורים בה ישתמשו במידה ניכרת בכדי להחליף או לשבש צורות מסורתיות של עזרה לנזקקים ותומכים בסיבות אלטרואיסטיות..

לבסוף, מאחר וערכי שקיפות ואחריות מהדהדים ברחבי העולם בכל הנוגע לצדקה, התרחיש העגום הנוכחי בתחום הפילנתרופי עשוי להיות עד לשינוי מהפכני..

באמצעות טכנולוגיית בלוקצ’יין להשגת יושרה, צדקה תחזיר לעצמה את ההגדרה האידיאלית שלה.

תמונה באדיבות: SuperstarsLiteracy, Bitcoinist, DailyDot, Apricot Wild, Ice3x, Getway ו- Forbes.