הודו בעד קריפטו, מה הלאה?

30 ביוני אמור היה להיות עוד יום גדול לחלל הקריפטו ההודי. פסק הדין של הנחיית FATF היה על הסיפון, אבל נראה שיש שתיקה מוחלטת בזרם ואף אחד לא מדבר על זה.

בשנת 2019, FATF הוציאה הערה פרשנית (IN) של תיקונים להנחיות בנושא נכסים וירטואליים (מטבעות קריפטוגרפיים). המלצות אלה מ- FATF היו צריכות להיות מיושמות על ידי המדינות החברות עד 30 ביוני 2020, כולל הודו.

בעיצומו של מריבת הגבול בהודו-סין, אפקט ה- COVID המתפשט במהירות, ושבר את הכספים, לא נראית שום תנועה ביחס ליישום הנחיות ה- FATF ברגולטורים ההודים.. או שזה בשביל משהו אחר?

אמנם אנו רואים שאוסטרליה, סינגפור ואזרחי אירופה הביעו את דעתם על כך והסדירו את מטבעות הקריפטו בגבולותיהן. אבל נראה כי הרוסית תוריד את מטבעות הקריפטו בקרוב.

אוהדי הקריפטו ממתינים לפסק הדין.

כולם בהודו היום רוצים שיהיה להם ביטקוין (מטבע קריפטוגרפי) בכיסם. לאחר הסרת האיסור ופריצת COVID-19, תקופות הנעילה הניעו את המונח ‘מטבעות קריפטוגרפיים’ באופן מקצועי ומודרני יותר..

ספק שירותי הקריפטו כמו ארנקים ומרכזיות מוכנים עם תוכנית הפיתוח העתידית שלהם ומחכים בקוצר רוח לפעולות רגולטוריות ברורות.

החילופים כתבו ל- RBI וביקשו להבהיר את מעמדם. שאליו ה- RBI ביטל את האיסור על בנקאות, בתגובה.

מומחים אומרים כי מטבעות קריפטו יהיו בקרוב נושא סטנדרטי שכל איש מימון וטכנולוגיה ילך אחריו ויהווה גם חלופה למודל התשלומים שלנו.

למה הם יאסרו את זה? מה אם יעשו זאת?

בשבועיים האחרונים, ה- ‘הערה’ שהופץ בין הבין-משרדי תפס את אור הזרקורים. רבים חשבו שהשטר עשוי להיות אותו הצעת החוק שהמליצה על ‘BAN’. אך לא הייתה שום הוכחה משמעותית שתומכת בטענה זו.

עכשיו אם הממשלה שוקלת את האיסור, שוב, מה יכולות להיות הסיבות האפשריות??

הממשלה עשויה לשקול את אותן המלצות של ועדת סובש חנדרה גרג שחשש מ אובדן מונופול על המדיניות המוניטרית מה- RBI.

כמו כן נאמר בו ההשפעה השלילית של תנודות של מטבעות מטבעות מטבעות מטבעות.

הוועדה המליצה גם לאסור מטבעות קריפטו בהודו שבו מוטלים גם קנסות כבדים וקנסות.

הסיבה האחרת האפשרית יכול להיות היעדרה של כל רשות מוסדרת. אופי הבלוקצ’יין שעליו בנויים המטבעות הקריפטוגרפיים אינו מאפשר שום סמכות לשלוט בעסקאות.

זה יכול להיות הגורם העיקרי לעיכוב ביישום כל מסגרת רגולטורית מכיוון שהרגולטורים ההודים עומדים להתמודד עם פעילויות במדינות מוסדרות קריפטו כמו אוסטרליה, סינגפור וכו ‘.. אבל לכמה זמן?

כיצד ניתן להסדיר מטבעות קריפטוגרפיים בהודו?

לשם כך, בעיקר נדרשים הרגולטורים לעשות זאת להבין את הטכנולוגיה לבחון לעומק את עבודתו, יתרונותיה ולצאת עם בעיות אם ישנן.

הממשלה יכולה להביא נכסים דיגיטליים תחת הזרם הנוכחי AML-CTF חוקי המדינה וכן להחיל מס מסוים על רווחיהם.

עובדה נוספת שהרגולטורים צריכים לחשוב עליה היא שלא ניתן לאסור לחלוטין מטבעות קריפטוגרפיים בשום מקום בעולם.

מכאן שאם לא יוסדר, זה עלול להוביל לתשלומי ‘מתחת לשולחן’ שעלולים בתורם להביא לעולם את השוק השחור במדינה..

יש האומרים זאת!

נישל שטי, מייסד שותף של WazirX מקווה למעורבות חיובית מצד מנהיגי הודו בעניין זה.

הוא אמר,

“נראה מחוקקים נוקטים צעדים חיוביים לקראת הבנת הצפנה ומערבים את התעשייה לגבש מערך נכון של תקנות הצפנה.”

בסרטון שהועלה על ידי קשיף רזא עַל יוטיוב, הוא דן באיסור האפשרי על מטבעות קריפטוגרפיים אך גם אמר כי אין צורך להיכנס לפאניקה מכיוון שהממשלה לא אמרה דבר רשמי.

אשיש סינגל, מייסד ומנכ”ל CoinSwitch אמר בראיון כי האפשרות לאיסור מטבעות הקריפטו נמוכה מאוד בהשוואה לשנים קודמות.

הוא אמר,

“נכון לעכשיו, הצעת החוק המוצעת כוללת סבירות נמוכה לעבור. יש אנשים חכמים בממשלה שיעשו את הצעדים הנכונים קדימה במקום רק לאסור קריפטו לחלוטין “.

כללית!

בתחילה, כשנודע לי על הנחיות FATF על נכסים וירטואליים, הייתי די בטוח שהממשלה תיישם את ההמלצות ותספק למרחב הקריפטו חוקים נחוצים..

אך למרבה הצער, הממשלה עדיין נמצאת במצב מבולבל אם להסדיר את המטבעות הקריפטוגרפיים או לא. עם זאת, התרחיש הנוכחי מצביע על התפתחויות חיוביות בנוגע לקריפטוסים בהודו.

היום, בהיותו היום האחרון לשקול את המלצות ה- FATF, כל שטח הקריפטו המתין לעדכונים. אך למרבה הצער, הממשלה לא הגיעה עם שום דבר. אך עדיין אנו מקווים שהממשלה תבצע את ההליך הרגולטורי בקצב טוב ללא כל עיכוב נוסף.