רגולציה של מטבעות קריפטוגרפיים ברוסיה – מאגר של כישרון לפיתוח Blockchain

היי, זהו קאדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור.

כל פרק מסדרת הכתיבה שלי העניק לי חוכמה רבה ועכשיו להתקדם לאזור הבא שלי לחקור בסדרה, ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה 2020 – תקציר 10’ ויסות מטבעות מטבעות ברוסיה.

רוסיה היא אחד המקרים המעניינים ביותר של צומת הבלוקצ’יין והקריפטו עם גיאופוליטיקה ועניינים גלובליים. היו ספקולציות רבות ביחס של ממשלת רוסיה כלפי מטבעות קריפטוגרפיים ואפשרויות התקנות עליה עדיין מעורפלות.

כיום רוסיה היא מעצמה עולמית לכישרון פיתוח וחדות עסקית בתחום הבלוקצ’יין. ולכן החלטת ממשלת רוסיה על מטבעות הקריפטו בטח תשפיע רבות על קהילת הקריפטו שכן קהילת הבלוקצ’יין מסתמכת על כישרון הפיתוח הרוסי..

אז במאמר זה, נסקור את כל ההיסטוריה וגם את הסיכויים העתידיים האפשריים של המטבעות הקריפטוגרפיים במדינת רוסיה.

עמדת הממשלה בנושא מטבעות מטבעות

ממשלת רוסיה קיבלה בברכה את טכנולוגיית בלוקצ’יין אך הרשויות דחו מטבעות קריפטוגרפיים בגלל האופי הלא שקוף של עסקאות המטבעות. הרובל הרוסי נחשב כאמצעי התשלום היחיד ברוסיה והנפקת מטבעות אחרים אסורה.

תפיסת המדינה כלפי מטבעות קריפטוגרפיים ובלוקצ’יין לא היה ברור שכן המטבעות הקריפטוגרפיים שהיו אמורים להיות מוסדרים פעם ברוסיה יכולים לעמוד בפני איסור. בעוד משרד האוצר של רוסיה ניסה להסדיר מטבעות קריפטוגרפיים במדינה, הבנק המרכזי של רוסיה רוצה לאסור אותם. רוסיה מביאה הצעת חוק שעשויה לשים איסור גורף על הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים ומכירה תעבור במחצית השנייה של 2020.

במשך שנים רבות, הרשויות הרוסיות שמו לב לשימוש הפוטנציאלי בטכנולוגיית הבלוקצ’יין ובמטבעות קריפטוגרפיים. הדגש היה בעיקר על הצעדים שננקטו למניעת הלבנת הון, שחיתות ופעילויות בלתי חוקיות אחרות. הבנק המרכזי של רוסיה ומשרד האוצר הם הרגולטורים המרכזיים של מטבעות קריפטוגרפיים.

תקנות בנושא מטבעות קריפטוגרפיים

שוק המטבעות הרוסי נמצא על סף עדים לשינוי מכיוון שהמדינה עומדת לאמץ כללים ותקנות חדשים עבור מטבעות קריפטוגרפיים על ידי ניסוח הצעת חוק. עקב מגיפת קורונאווירוס, נוהל החקיקה הואט והצעת החוק תתקבל עד סוף האביב..

אלכסיי גוזנוב, ראש המחלקה המשפטית, הבנק המרכזי של רוסיה העוסק בסיכונים הכרוכים במטבעות קריפטוגרפיים,

“אנו מאמינים שיש סיכונים גדולים להכשיר את הפעולות באמצעות מטבעות הקריפטו, מנקודת מבט של יציבות פיננסית, מניעת הלבנת הון והגנה על הצרכן.”

בנוסף לכך הוא אומר עוד,

“אנו מתנגדים לעובדה שישנם מוסדות שמארגנים את שחרור המטבע הקריפטוגרפי ומאפשרים את תפוצתו. הצעת החוק הקרובה מגבשת ישירות את האיסור בנושא, כמו גם על ארגון המחזור של מטבע הקריפטו, ומכניסה אחריות להפרת איסור זה. “

על פי הצעת החוק, בעלות על מטבעות קריפטוגרפיים אינה עבירה רק אם ביצעו את העסקה שלהם בסמכות השיפוט שאינה אוסרת.

מיסים וכרייה

מיסים

מטבעות קריפטוגרפיים אינם נחשבים למכרזים חוקיים ברוסיה ולכן אין מיסים כרגע. אך המדינה פועלת במונחים של הסדרתן והבאת פעילויות הקריפטו תחת מיסים.

ראש ממשלת רוסיה, מיכאיל מישוסטין הוא איש מיסים לשעבר ותומך מטבע קריפטוגרפי. כיום הוא עובד על חוקי המס עם כל הפעולות עם המטבעות הקריפטוגרפיים.

“אני משוכנע שיש צורך במס על פעולות כאלה ולהעריך נכון את ההשלכות הכלכליות של השימוש במטבעות קריפטוגרפיים”, הצהיר מישוסטין.

כְּרִיָה

כריית מטבעות קריפטוגרפיים הוא אחד העסקים הרווחיים ברוסיה. סיביר היא אחד האזורים הפורחים לכרייה. כיוון שהפכה את המשאבים למחיר סביר והאקלים הקור הטבעי מהווה יתרון נוסף לשמירה על קרירות הטמפרטורות. המפעלים הנטושים הוותיקים הענקיים הופכים לחוות כרייה.

אף על פי שרוסיה הגישה הצעת חוק חדשה המתכוונת להסדיר מטבעות קריפטוגרפיים, אין בהצעת החוק אזכור לכרייה. זה יכול להעלות ספקולציות חדשות לגבי כוונת הממשלה לכרייה. שבין אם הם בעד זה ובין אם לא. מכיוון שהצעת החוק עוכבה, יהיה מעניין לראות אם הכרייה תוסדר או לא.

חוקים המיושמים עבור Cryptos

רוסיה הציגה הצעת חוק בנושא ‘נכסים פיננסיים דיגיטליים’ שנוסחה במאי 2018. הצעת החוק כינה מטבעות קריפטוגרפיים כנכס פיננסי דיגיטלי שאינו אמצעי תשלום לגיטימי בשטח רוסיה.

הצעת החוק מחייבת את חילופי הקריפטו לעבור את תהליך KYC של לקוחות לצורך מטרת הלבנת הון ומימון נגד טרור. מוקדם יותר הוגדרה המגבלה העליונה למשקיעים ל 50,000 רובל (900 $) כסכום ההשקעה המקסימלי, אך כעת המגבלה המקסימלית תוגדר על ידי הבנק המרכזי של רוסיה..

הצעת החוק קובעת,

“ארנק דיגיטלי נפתח על ידי מפעיל בורסת נכסים פיננסית דיגיטלית רק לאחר שעבר את נהלי הזיהוי של הבעלים בהתאם לחוק הפדרלי למאבק בהלבנת הון ומימון טרור.”

עם זאת הצעת החוק הוחזרה לחברים בדצמבר 2018, כאשר בכל המינוח הקשור לקריפטו ואסימונים הוחלף במונח ‘זכויות דיגיטליות’ וההגדרה של כריית מטבעות קריפטו נמחקה מהצעת החוק.

המסמך היה יצא לאור באתר הרשמי של נשיא רוסיה בפברואר 2019.

על פי הצעת החוק שעודכנה, מכירה ורכישה של מטבעות קריפטוגרפיים יכונו כפעילות חשודה.

סדרת אירועים

03-04-2020:- יו”ר ועדת הדומא הממלכתית הרוסית לשווקים פיננסיים אישר את השלמת הצעת החוק המיוחלת לנכסים דיגיטליים שתסדיר את מטבע החוץ. עם זאת, העיכוב נבע ממגיפה עולמית של נגיף כתר.

18-02-2020:- הבנק המרכזי של רוסיה (CBR) הוכרז בפברואר 2020, ההשלמה המוצלחת של פלטפורמת הפיילוט המאפשרת למשתמשים לסמל נכסים, כולל מניות ומטבעות.

05-12-2019:- המשרד לענייני חוץ במדינה אישר את הדיווח על שיתוף פעולה עם בית המשפט העליון ומוסדות פיננסיים אחרים להכנת הצעת החלטה שתאפשר לרשויות לתפוס מטבעות קריפטוגרפיים..

https://twitter.com/cryptonews/status/1202601047539224579

05-11-2019:- הגוף הרגולטורי במדינה, משרד האוצר, הציע גישה חדשה למטבעות הקריפטו, שם הם יחולקו לשלוש קטגוריות,

  • נכסים וירטואליים
  • אסימונים טכניים
  • נכסים פיננסיים דיגיטליים

20-06-2019:- הבנק המרכזי של רוסיה בוחן את האפשרויות להנפיק מטבע קריפטוגרפי לאומי משלו אשר לא יהיה נכס פרטי.

23-07-2018:- יו”ר ועדת הדומא הרוסית לשווקים פיננסיים הודיעה על הצעת חוק חדשה בנושא מטבעות קריפטוגרפיים שנועדה לאכוף מיסים על סחר וכריית קריפטו.

02-03-2018:- המשרד לפיתוח כלכלי של רוסיה, הציע חוקים חדשים בחוקים שנוסחו בעבר, שכללו פטור ממס על רווחים מעסקאות הקשורות למטבעות קריפטוגרפיים, וכן הגדלת ההשקעות האישיות של ICO פי עשרה.

13-01-2018:- משרד האוצר הודיע ​​על לגליזציה של מטבעות קריפטוגרפיים בבורסות שאושרו.

07-12-2017:- ממשלת רוסיה שעבדה על החוקים להסדרת מטבעות קריפטוגרפיים הציעה להכריז על כריית מטבעות קריפטוגרפיים כבלתי חוקיים לפי סגן שר האוצר של רוסיה, אלכסיי מויסייב..

15-10-2017:- נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הורה לממשלה ולבנק המרכזי של רוסיה להנפיק את המטבע הקריפטוגרפי של המדינה עצמו ‘Cryptoruble’. זה יהיה מכרז חוקי שלא ניתן לכרותו.

09-09-2017:- ממשלת רוסיה מתכננת לסבסד את עלויות האנרגיה לטובת הכורים.

28-07-2017:- ממשלת רוסיה חשפה תוכניות לאסור על אנשים רגילים לקנות מטבעות קריפטוגרפיים.

11-03-2016:- משרד האוצר הרוסי המתייחס למטבעות קריפטוגרפיים כאל “פונדקאיות” הציע להעניש את האזרחים העוסקים במטבעות קריפטו במאסר עד 7 שנים..

28-11-2015:- משרד האוצר הרוסי מתקדם בחקר הדרכים ליישום הבלוקצ’יין. סגן שר האוצר, אלכסיי מויסייב, אמר כי המשרד עובד על טיוטת חוק שתבקש להעניש את מי שממיר מטבעות קריפטוגרפיים לרובל. לדבריו, “אנו מרגישים שטכנולוגיית הבלוקצ’יין חשובה מאוד בפיתוח שירותים שונים באינטרנט”

עם זאת, הוא גם אמר כי המשרד מתכנן לאסור מטבעות קריפטוגרפיים.

03-12-2014:- משרד האוצר הקטין את העונשים לאנשים שעלולים להתמודד עם יצירת, הנפקה או קידום מטבעות דיגיטליים.

13-09-2014:- סגן שר האוצר הודיע ​​על אכיפת החוק שנוסח לאסור עסקאות מטבעות קריפטו עד לאביב הבא. הכורים יעמדו בפני עונשים פליליים והחילופים & החנויות המקוונות המקבלות ביטקוין ייאסרו.

07-02-2014:- הבנק המרכזי של רוסיה אמר כי על פי החוקים הנוכחיים, לא ניתן להתייחס למטבעות הווירטואליים כאל כסף אלא להיקרא “פונדקאית כסף” האסורה..

15-01-2014:- ועדת הביטחון של בית התחתון של מדינת דומא אישרה טיוטה להצעת חוק למאבק בטרור שכללה מגבלות על עסקאות אנונימיות הכוללות מטבעות וירטואליים..

מחשבה מסכמת

רוסיה הפכה לשחקנית הגדולה ביותר בכל מגזר בו היא משתתפת. וגם בשוק הקריפטו, כל מהלך של רוסיה יכול להשפיע רבות על שוק הקריפטו. למרות שהממשלה אמורה לייעל את פעילויות הצפנה, הבנק המרכזי תמיד בעד איסור מחשש לאובדן שליטה על המערכת המוניטרית..

זה באמת יהיה מעניין לחזות בשינוי בשוק הקריפטו ברוסיה ובכל רחבי העולם לאחר הצעת החוק הנוכחית וייאכפה כחוק.. 

שאלות נפוצות