תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בפיליפינים – מרחב קריפטו מוסדר על ידי הממשלה
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.
ברוך הבא לפרק הבא בסדרת הכתיבה שלי, ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה 2020 – תקציר 17’ – תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בפיליפינים.
הרפובליקה של הפיליפינים התגלה כאחת הכלכלות הדינמיות ביותר באסיה-פסיפיק בעולם עם יסודות כלכליים מרשימים. שוק הקריפטו גדל למרות עליות וירידות רבות בגלל הביקוש והקלות הגוברים בקרב הרגולטורים.
גישת הממשלה למטבעות קריפטוגרפיים
הפיליפינים נעשים יותר ויותר ידידותיים להצפנה בגלל גישה חיובית מצד הגורמים הרגולטוריים והבנק המרכזי. הבנק המרכזי רושם יותר ויותר בורסות ועסק גם בפרויקטים שונים של קריפטו. מצד שני, גופים רגולטוריים מסיימים באופן פעיל הנחיות הצפנה.
מטבעות קריפטו מוסדרים באופן רשמי לאחר הנפקת חוזר מס ‘944 מיום 07 בפברואר 2017, על ידי הבנק המרכזי, Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP).
מושל BSP, נסטור א ‘אספנילה ג’וניור בכנס שנתי הודה כי מטבעות וירטואליים יכולים לחולל מהפכה באספקת שירותים פיננסיים, במיוחד עבור תשלומים והעברות כספים..
הסבר על ביקורות הבנק המרכזי על המטבעות הקריפטוגרפיים לדבריו,
“אימצנו גישה רגולטורית לקריפטוגרפי המונפק באופן פרטי מאוזן, פתוח וגמיש. זה כדי לאפשר לשוק לקדם חדשנות פיננסית ולענף לנצל את כל היתרונות והיעילות שלו – בזהירות ”
הוא הצהיר עוד כי מטבעות קריפטוגרפיים אינם טובים ואינם רעים, הם ניטרליים. והבנק המרכזי יאפשר את פיתוחו כולל המסגרת הרגולטורית הדרושה כדי להגן על האינטרס של הצרכן ולשמור על יציבות פיננסית.
תקנות במטבעות הקריפטו
הבנק המרכזי של BSP, הרשות לניירות ערך (SEC) והמועצה למניעת הלבנת הון (AMLC) הם הגופים הרגולטוריים האחראים לתקנות ההצפנה..
בנגקו סנטרל פיליפינים (BSP)
בהתאם לחוזר שפורסם בפברואר 2017 לגבי מטבעות וירטואליים, המטבע הווירטואלי חילופי דברים המציעים המרה ממטבע פיאט למטבעות קריפטו ולהיפך, צריכים להירשם בבנק המרכזי.
החילופים ששווי התשלום שלהם עולה על 500,000 php צריכים לשלם באמצעות המחאה או להפקיד כספים ישירות בחשבון. במקרה של כספומטים של מטבעות קריפטוגרפיים, BSP מחשיב אותם כמרכזיות ואותו כלל חל גם על כספומטים.
הבנק המרכזי יפקח על בקרות פנימיות, ניהול סיכוני טכנולוגיה, הגנה על הצרכן, ארנק ניהול ונהלי AML.
המועצה למניעת הלבנת הון (AMLC)
ה- AMLC כבר שילבה את ה- תקני FATF כדי למנוע הלבנת הון ומימון טרור, יישום כללים ותקנות למען חוק איסור הלבנת הון. החוק קובע עקרונות שעל מוסדות פיננסיים לשקול כדי לנהל ולהקל על סיכוני הלבנת הון הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים.
רשות ניירות ערך (SEC)
ה- SEC פרסם את טיוטת כללים להחלפת נכסים דיגיטליים, היכן שבורסות הנכסים הדיגיטליים מוסדרות כארגון לוויסות עצמי (SRO) על פי הוראות קוד רגולציה לניירות ערך (SRC).
הכללים המוצעים כוללים את דרישות ההון, המגבלה השנתית ברכישת נכסים דיגיטליים ואיסורים על סחר פנים ומניפולציות בשוק..
ה- SEC מפרסם אזהרות פומביות הקשורות לחילופי מטבעות לא רשומים והונאות השקעה הקשורות לקריפטוגרפיים.
מסגרת הרגולציה
בפיליפינים ידידותיים לקריפטו יש קבוצה של תקנות מקיפות המכונות תקנות המציעות אסימון דיגיטלי (DATO). ההנחיות נוצרו ואושרו על ידי הממשלה הרשות לאזור כלכלי בגאגאי (CEZA) לספק שווקים מאובטחים ללקוחות.
הכללים החדשים מכסים רכישת כל סוגי נכסי הצפנה כולל אסימוני אבטחה ותועלת. בהתאם למסגרת הרגולטורית, ההשקעות במטבעות הדיגיטליים מחולקות לשלוש נדבכים המייצגים את טווח ההשקעות.
- דרגה ראשונה כוללת השקעות ונכסים, לא יותר מ -5 מיליון דולר.
- הרובד השני ינוע בין 6 – 10 מיליון דולר
- הרובד השלישי יהיה השקעות מעל 10 מיליון דולר.
מיסוי וכרייה
מיסים על מטבעות המטבעות
לשכת ההכנסות הפנימית (BIR) טרם פרסמה את ההנחיות שלה בנוגע לטיפולי המס על עסקאות מטבעות קריפטוגרפיים למרות העובדה שהמטבע הקריפטוגרפי זוכה להתעניינות עצומה בשוק הפיליפינים..
BIR ו- SEC מתייחסים למטבעות קריפטוגרפיים כאל “ניירות ערך” אשר עשויים להיות כפופים למיסים במסגרת מערכת ההכנסות הפנימית הלאומית (NIRS), כאשר כל הכנסה של אדם או תאגיד, בכל צורה שהיא, שמקורם בפיליפינים, חייבת במס..
כריית מטבעות מטבעות
כריית מטבעות קריפטוגרפיים פופולרי מאוד בפיליפינים וכריית ענן מופעלת כאחד העסקים במדינה. ה- SEC אוכף תקנות אבטחה על פעולות כריית הענן הרואה פעילויות מסוג זה כ”ניירות ערך “.
מפעילי כריית הענן צריכים להירשם ב- SEC כדי להתחיל את פעילותה במדינה. ה- SEC הוציא ייעוץ והזהיר את משתתפי כריית הענן.
מצד שני, הבנק הגדול ביותר במדינה, בנק אגוד הציג לראווה ביטקוין כריית ציוד בכנס עסקי.
סדרת אירועים
15-04-2020:- ה- SEC בפיליפינים חושף הונאת מטבעות קריפטו והזהיר את המשקיעים מפני תכנית שכונתה ‘מטבע המיליארד’, והודיע כי הם עלולים לעמוד בפני מאסר בן 21 שנה בגין התנהלותם כמוכר, מתווך, סוחר או סוכן..
21-01-2020:- קרן המטבע מעניקה סיוע טכני בכל הקשור לנכסי הצפנה לפיליפינים במטרה להפוך לשחקן קריפטו חשוב.
11-06-2019:– הבנק המרכזי מזהיר מפני השימוש הגובר בקריפטוגרפים במדינה.
07-08-2018:- הבנק המרכזי בפיליפינים שוקל אפשרות להנפיק את המטבע הדיגיטלי של המדינה עצמה ואת ההשפעה על המערכת המוניטרית.
02-08-2020:- ה- SEC בפיליפינים טיוטת כללים שפורסמה על מכירות אסימונים ומטבעות דיגיטליים. טיוטת הכללים מספקת מפת דרכים לתקנות למטבעות האסימונים שהונפקו ב- ICO.
10-07-2018:- CEZA הוציאה רישיון זמני לבורסת הקריפטו הראשונה שבסיסה בהונג קונג. עם זאת, החברה תינתן ברישיון קבוע לאחר שתעמוד בתקנות ה- SEC.
25-04-2018:- CEZA הוציאה רישיון לעשר חברות בורסות קריפטו במדינה כדי לסמן את כניסתן החוקית לאזור הכלכלי.
06-02-2017:- הבנק המרכזי פיקד על מטבעות קריפטוגרפיים כ”מכרזים חוקיים “על ידי הנפקת א עָגוֹל בהמרת מטבע וירטואלי.
06-03-2014:- הבנק המרכזי מנפיק א ידיעה לתקשורת המתאר מטבעות וירטואליים ואת הסיכונים בקנייה, החזקה או מסחר במטבעות וירטואליים.
הערה מסכמת
הרפובליקה של הפיליפינים מספקת סביבה ידידותית למשקיעי קריפטו ולסוחרים עם התקנות והחוקים הנדרשים. המדינה נמצאת על סף הפיכתה למוקד מטבעות קריפטוגרפי של אסיה בעתיד הקרוב בכדי להקל על האמינות בסין.
מכאן שהימים הקרובים יהיה ממש מעניין לצפות במאמציה של המדינה לבנות סביבה ידידותית מאוד לקריפטו לפעילויות הקריפטו..