תקנות מטבעות קריפטוגרפיים במלזיה
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.
ברוך הבא לפרק הבא בסדרת הכתיבה שלי, ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה 2020 – תקציר 16’ תקנות מטבעות קריפטוגרפיים במלזיה
מלזיה, מדינה רב-אתנית, רב-דתית, עם רק מחצית מהאוכלוסייה המורכבת מהמלזים והשאר, המיעוטים בכל רחבי העולם. במלזיה יש את הכלכלה הטובה ביותר באסיה עם כ -6.5% G.D.P בכל שנה. אז, מה הסטטוס של המטבעות הקריפטוגרפיים במדינה !!! תן לנו לגלות.
ממשלה בנושא מטבעות קריפטוגרפיים
לתקנות מטבעות מטבעות במלזיה יש גישה מפוקפקת, לא ידידותית כמו תקנות מטבעות מטבעות ביפן ו סינגפור אך דומה לאלה שב הוֹדוּ .נושא שנוי במחלוקת בין המחוקקים לגופים הרגולטוריים.
זה היה הראשון ב- JAN 2019, תקנת הקריפטוגרפיה המלזית נכנסה לתוקף. ה
המטבעות הקריפטוגרפיים אינם נחשבים ‘חוקיים’ במדינה אך אין זה אומר שהם בלתי חוקיים. עם זאת, לאחרונה בינואר 2020, ממשלת מלזיה הבהירה זאת על ידי מכריז שמטבעות קריפטוגרפיים לא ייאסרו אלא יוסדרו. שר האוצר של מלזיה, ג’והארי עבדול גאני, אמר,
“אין תוכניות לאסור מטבעות קריפטוגרפיים במלזיה, שכן פעולה דומה תבלום את היצירתיות והחדשנות במגזר הפיננסי”
לפי הגורמים הרשמיים, הממשלה נמצאת בתהליך להקל מעט תוך גיבוש תקנות, כך שהתאגידים יוכלו לנצל הכי הרבה את ההזדמנויות העסקיות העתידיות. בעוד שמושל הבנק המרכזי במלזיה, מוחמד איברהים, מאמין בתהליך שקוף יותר בעסקי הצפנה. הוא אמר,
“בעיקרון, אנו נותנים למקדמי המטבעות כולל Bitcoin, Ethereum ו- Ripple להיות שקופים יותר, לשיטות להיות שקופות יותר ולאנשים מאחורי הסצינה להיות שקופים יותר. על ידי כך, הציבור יכול להחליט בעצמו אם הוא רוצה להשקיע במטבעות קריפטוגרפיים, ”
תקנות המדינה בנושא קריפטוסים
מלזיה היא אחת המדינות שהיו מאוד לא בטוחות בוויסות המטבעות הקריפטוגרפיים עד השנה שעברה. לאף אחד כולל הרשויות הרגולטוריות לא הייתה תפיסה ברורה של מטבעות קריפטוגרפיים חוקיים או לא חוקיים.
נציבות ניירות ערך במלזיה (SC) הגדירה כעת תקנות מחמירות וישירות יותר בנושא מטבעות קריפטוגרפיים. התקנה מסווגת מטבעות דיגיטליים, אסימונים ונכסי קריפטו כניירות ערך המעבירים אותם בסמכות נציבות ניירות ערך..
החילופים נדרשים להגיש בקשה לרישיון מהרגולטור לפעול במדינה. לבורסה רישיון רק בהתאם לעמידה בכללי הרגולציה. הבורסה צריכה:-
- הגש תיעוד השקעות של 1.2 מיליון דולר הון משולם לאישור הבנק המרכזי של מלזיה (בנק נגרה).
- רשום ושמור את פרטי המשתתפים והעסקאות במסגרת הרגולציה.
- ציית לכללי ה- AML-CTF וגם לגישה המיושמת להבטחת הבטיחות הכספית של הלקוחות.
- תוכנית עבודה שקובעת לאסוף נתונים אודות לקוחות שם, פעילויותיהם וכו ‘.
הבורסות שאינן עומדות בדרישות שלעיל לא יונפקו רישיון והבורסות הפועלות יהיו סגורות.
כדי לוודא אם חילופי הצפנה מורשים לפעול, אנשים יכולים להתייחס לכך קישור
חוקים המוטלים על מטבעות קריפטוגרפיים
חוקים מלזיים מחייבים הרשמה לבורסות מקומיות ב- SC ובהמשך עומדים בדרישות הרישיון שהוזכרו לעיל. הם יקבלו זמן של 9 חודשים לשם כך.
שוק ההון וצו השירות 2019
החוק נעשה על פי חוק ההון והשירות 2007, שקבע את ההגדרות של מטבע דיגיטלי ואסימונים דיגיטליים כ”ניירות ערך “לחוק ניירות הערך במלזיה..
על פי חוק זה, ההחלפות להירשם ב- SC יפעלו כ’מפעילים מוכרים ‘. ההנחיות קבעו גם קריטריונים לקביעת התאמה ותקינות של מנפיקים ומפעילי בורסה, תקני גילוי, כללי מסחר והגנת נכסי הלקוח..
ניתן לגשת לחוק המפורט כאן
חוק נגד הלבנת הון וטרור
החוק יוחל על אנשים או חילופי חילוץ המבצעים פעילויות המפורטות להלן,
- המרת מטבע דיגיטלי בכסף
- החלפת כסף למטבע דיגיטלי
- החלפת מטבע דיגיטלי אחד למטבע דיגיטלי אחר
בפברואר 2018 פרסם הבנק המרכזי של מלזיה מסמך מדיניות בנושא מטבעות דיגיטליים ו- AML-CFT שמטרתו להבטיח צעדים יעילים נגד הלבנת הון וסיכוני מימון טרור הקשורים לשימוש במטבעות דיגיטליים ולהגביר את השקיפות בפעילות המטבע הדיגיטלי ב מלזיה.
מיסוי וכרייה
מיסים המוטלים על מטבעות קריפטוגרפיים
מועצת ההכנסות הפנימית של מלזיה (IRBM) האחראית להכנסות ולמס של המדינה. בהתאם להם, תקנות המטבעות הקריפטוגרפיים אינן פוטרות את המס על הסוחרים. הם יחולו על חוק מס הכנסה מלזי. מס הכנסה רגיל או GST מרמזים על פעילויות המטבעות הקריפטוגרפיים. עם זאת, אין מס רווחי הון במלזיה.
מטבעות כריית מטבע
ממשלת מלזיה אינה מגבילה את פעילות הכרייה או את המסחר וגם הבנק המרכזי לא מסדיר את פעילויות הכרייה. הכרייה במלזיה זוכה לתחרות עצומה מסין וממזרח אירופה.
ההשקעות העצומות בציוד כרייה, שימוש די כבד בחשמל בתוספת הרבה חום ורעש שהופקו הפכו את הכרייה למשרה נמוכה במלזיה. מצד שני, התחזוקה הקשה של מכונות הכרייה ותוכנית ההחזר על ההשקעה הארוכה הפכו את הכרייה לאמצעי השקעה בלתי סבירים במלזיה.
סדרת אירועים
04-04-2020:– פלטפורמת קריפטוגרפיה מבוססת מלזיה, Tokenize מלזיה השיגה את הרישיון מהגופים הרגולטוריים לפעול כחוק במלזיה.
28-03-2020:– Binance הודיעה על כרטיס חיוב משלה וכן אמרה כי הבדיקה הראשונית תתבצע במלזיה.
19-01-2020:- נציבות ניירות ערך במלזיה מפרסמת הנחיות בנושא נכסים דיגיטליים.
17-01-2020:- נציבות ניירות ערך במלזיה פרסמה מסגרת רגולטורית שהכריזה על הצעת המטבע הראשונית (ICO) כבלתי חוקית והיצע חליפין ראשוני (IEO) כאמצעי החוקי היחיד לביצוע מכירות האסימונים..
23-12-2019:- בפסגה בהשתתפות המדינות המוסלמיות הציע הנשיא האיראני ליצור מטבעות קריפטוגרפיים מוסלמים לקצץ את התלות בדולר האמריקני. ראש ממשלת מלז, מהאתיר מוחמד, פתוח לרעיון של מטבעות מטבעות מוסלמים מאוחדים.
06-11-2019:- הבנק המרכזי HSBC הודיע על חקיקת מכתב אשראי על בלוקצ’יין במלזיה.
15-01-2019:- ועדת ניירות ערך במלזיה הכריזה על כללי רגולציה חדשים על מטבע דיגיטלי ועל אסימונים דיגיטליים. ה- SC הזכיר גם את העבודה עם הבנק המרכזי לפיתוח מסגרת רגולטורית לנכסים דיגיטליים.
22-03-2018:- על פי דיווח יצא לאור, סגנית נגידת הבנק המרכזי של מלזיה, ג’סיקה צ’ו צ’נג ליאן בנאום דנה ברצונה של המדינה ליישם את טכנולוגיות פינטק ובלוקצ’יין במגזר הבנקאי. לדבריה, תשעה בנקים שיתפו פעולה בפיתוח יישומי בלוקצ’יין למימון סחר.
06-11-2017:יו”ר נציבות ניירות ערך בכנס פיננסים אמר כי הוועדה עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם הבנק המרכזי, בנק נגארה מלזיה, בכדי לעבוד על התקנות וההנחיות בנושא הנכסים הדיגיטליים והמטבעות הקריפטוגרפיים. היו”ר אמר גם כי הם עובדים על תוכנית פיילוט לחקר טכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת.
02-01-2014:- הבנק המרכזי של מלזיה הודיע כי מטבעות קריפטוגרפיים אינם מוכרים כמכרז חוקי והוא אינו מסדיר את פעילותם. זה גם הזהיר את הציבור מהסיכונים הכרוכים בהתמודדות עם מטבעות קריפטוגרפיים.
הערה מסכמת
לממשלת מלזיה גישה חמה עם המטבע הקריפטוגרפי ועסקיו במדינה. אין ספק שהם יישמו את התקנות הנדרשות, אך עדיין, מדיניות המיסוי עליהם אינה ברורה.
עתיד המטבעות הקריפטוגרפיים במדינה יהיה עדיין בהיר יותר כאשר ייושמו תקנות וחוקים נוקשים.