תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בגרמניה – קריפטו בירת אירופה

היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.

לקבל תגובה אותנטית זה תמיד דבר חיובי ולהתגמל בביקורות נהדרות זה ‘הדובדבן שבקצפת !!!’

ובכן, להתקדם עם אותה חיוביות ומידע ממשי בפרק הבא של סדרת הכתיבה שלי, ‘פריצת הדרך של מטבעות הקריפטו 2020 – תקציר 13’ תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בגרמניה

גרמניה ידועה באיכותה שתמיד מבוקשת מאוד בין אם המוצרים שלה או שירותים כלשהם. בשנים האחרונות, תויגה גרמניה את עצמה בהצלחה כ- “בירת הקריפטו של אירופה”.

הממשלה גם מתכוונת להשתמש בבלוקצ’יין במגזרים שונים, מה שהופך את המדינה לראשונה בקרב אומות אירופה המסדירות לחלוטין מטבעות קריפטוגרפיים עם מסמכים מספקים..

ממשלת גרמניה בנושא מטבעות קריפטוגרפיים

הגרמנים מודעים היטב ליתרונות החידושים האחרונים של פינטק ולמדינה היה תפקיד מוביל באיחוד האירופי עם מרבית החידושים והתעשיות. הממשלה רוצה יותר ויותר בני נוער וסטארט-אפים להתערב בהמלצות ולהשתתף בכדי לחזק את כלכלת גרמניה.

בנוסף לפינטק, יש עניין עצום בבלוקצ’יין ובקריפטו ממגוון רחב של תעשיות. הגרמנים מראים את ראשם כלפי נכסים דיגיטליים ו טכנולוגיית בלוקצ’יין. הנוער הגרמני בקבוצת הגיל 18-29 תופס את החלק העיקרי בקרב המתעניינים בהשקעה בנכסים דיגיטליים.

תקנות בנושא מטבעות קריפטוגרפיים

גרמניה היא גן עדן קריפטו ומקום אידיאלי להחזיק אותם. הסיבה נעוצה בשנת 2013, כאשר כל העולם רק התוודע לאינטרנט, גרמניה חוקי ביטקוין וכינה אותו ‘כסף פרטי’.

המטבעות הקריפטוגרפיים מכונים ‘מכשירים פיננסיים’ תחת ה- חוק הבנקאות הגרמני. כל אדם או ארגון המעוניינים להציע שירותי קריפטו צריכים לקבל אישור מהרשות הפדרלית הפיננסית הפדרלית (BaFIN), הרשות הרגולטורית הפיננסית של גרמניה..

בשנת 2019 הממשלה העבירה הצעת חוק שהשפיעה באופן משמעותי על ה- מטבע מוצפן שירותים וחובבי קריפטו. ה ההוראה החמישית של האיחוד האירופי למניעת הלבנת הון (5AMLD) שינתה באופן דרסטי את דרישות הרישוי ואת ההתחייבויות למניעת הלבנת הון. החוק נכנס לתוקף ב -1 בינואר 2020. 

הכללים החדשים לא משפיעים רק על נותני השירותים במדינה אלא על החברות העובדות מחוץ לגרמניה עבור הלקוחות הגרמנים. גרמניה לא אימצה חוקים ספציפיים ל- ICO, אך ICO כפופים לתקנות הקיימות.

במקרה של ICO, אתה זקוק לרישיון פיננסי מקומי מלכתחילה וההון המורשה חייב להיות לפחות 730,000 אירו.

הבנקים מאוד ידידותיים עם מטבעות קריפטוגרפיים!

5AMLD שנכנס לתוקף החל מה -1 בינואר 2020, אפשר לבנקים הגרמניים למכור ולאחסן מטבעות קריפטוגרפיים. לקוחות הבנק יכולים כעת לקנות ולמכור מטבעות קריפטו בפלטפורמה הבנקאית. יותר מ -40 בנקים גרמניים מורשים פנו לרשות הפיקוח הפיננסי הפדרלי הגרמני BaFin המעוניינים לספק שירותי קריפטוגרפיה ללקוחותיהם..

הבנקים רשאים גם לבצע מכירה פומבית של המטבעות הקריפטוגרפיים כמו כל נכסים בגודל אחר. הפופולריות של הביטקוין העלתה עברייני רשת רבים. מטבעות הקריפטו שנתפסו על ידי פושעים אלה וגם על ידי פעילות בלתי חוקית, יכולים כעת להימכר במכירה פומבית על ידי רשויות הבנק.

סולאריסבנק בברלין היה המוסד הפיננסי הראשון שסיפק שירותי קריפטו ללקוחותיהם. מייקל אופרמן, ראש בנקאות קריפטו בחברת סולאריס, אמר,

“אנו עוסקים באופן אינטנסיבי בנושא משמורת הצפנה כבר שנה וחצי. הרגולציה החדשה בחוק הלבנת הון החדשה היא זמן טוב להתחיל באופן מעשי. הרי אנחנו לא מכון מחקר, אלא בנק מסחרי ”.

מיסוי וכרייה

מיסים על מטבעות מטבעות

גרמניה ידועה בשם ‘גן עדן למס ביטקוין’. אבל למה??

בגרמניה, עסקאות מטבעות קריפטוגרפיים פטורות ממע”מ ואין בהן מס רווח הון. הקונים נדרשים להחזיק את הנכסים הדיגיטליים שלהם לתקופה מינימלית של 12 חודשים כדי לקבל פטור ממסים. אם המטבעות הקריפטוגרפיים יימכרו לפני 12 חודשים, אז הרווחים במכירה יחויבו במס הכנסה פרוגרסיבי של 45%..

במקרה שהבורסות שקונות או מוכרות מטבעות קריפטוגרפיים בשמם הפועל כמתווך, יהיו פטורות ממס. אבל הבורסות העובדות בשוק הטכני לא יהיו זכאיות בשום הקלה.

כריית מטבעות קריפטוגרפיים

כְּרִיָה בדרך כלל דורש כוח מחשוב גבוה שאינו ידידותי לתקציב עבור אף משתמש פרטי. הכורים צריכים לעמוד בעלות רכישת הציוד במקום בו הם צריכים לשלם מראש.

ובימינו, יותר מאשר רק כרייה, בריכות כרייה או אסדות כרייה מבוקשים מאוד המהווים מאגר משאבים של כורים. אלה יכולים לבצע את תהליך הכרייה תוך פרק זמן סביר בשל כוח מחשוב גבוה.

מסיבה זו, הכורים מצטרפים לרשת כדי ליצור בריכות כרייה. כאן, אפשר להשקיע בבריכת כרייה תחת חוקים מסוימים שנוצרו תחת דיני השקעות. ההשקעה של צד ג ‘מאפשרת לכורים להגדיל את כוח הכרייה שלהם, וניתן ליהנות מהמשקיעים גם מרווחי הכרייה.

כעת, כאשר הם מגיעים למס על הרווחים שנצברו על ידי כריית מטבעות קריפטוגרפיים, הם לא יחולו מיסים כלשהם מכיוון ששירותיהם נחשבים מרצון.

סדרת אירועים

04-03-2020:- הרשות הפדרלית הגרמנית BaFin, הבהירה רשמית את מעמדה של ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים בשם ‘מכשירים פיננסיים’.

21-02-2020:- הרשות הפדרלית הפדרלית הפיננסית בגרמניה, BaFin פרסמה הנחיות נוספות בהתייחס לעמדותיה בנושא מטבעות קריפטוגרפיים. מנפיקי מטבעות קריפטוגרפיים נדרשים לקבל רישיון מהרגולטור.

גשו להדרכה המפורטת כאן.

24-07-2019:- BaFin הודיעה כי החל מה -1 בינואר 2020, רישיון הוא חובה לכל חילופי הצפנה וספקי הארנקים. עסקים במטבעות קריפטוגרפיים צריכים לציית לחוק למניעת הלבנת הון, לא משנה אם מדובר בגופים מעבר לים המכוונים ללקוחות גרמנים..

20-05-2019: – ממשלת גרמניה מאוד מעוניינת להכניס רגולציה ואסימון בלוקצ’יין. הם שחררו הדרכה לאותו דבר. ההתמקדות העיקרית הייתה בחוקים הגרמניים המציינים השקעות הון וביטחון המוסדרים על ידי המשטר המכובד שלהם. ההנחיה הדגישה גם את מאפייני האסימונים והסבירה גם את ההשפעות של אסימונים חדשים על הרגולציה הכספית של גרמניה. ומכאן שבאפין אישרה את אסימון האבטחה הראשון שלה.

  • אסימון – מטבעות מטבעות קריפטוגרפיים מכונים אסימונים.

15-11-2017:- הרשות הפיננסית הפדרלית הגרמנית (BaFin) פרסמה הצהרה ללקוחות המתריעה עליהם על הסיכונים הכרוכים בהצעות מטבע ראשוניות (ICO). הרשות שקלה את היעדר דרישות החוק ואת חובות השקיפות של ICO. זה עלול לגרום לסיכון עצום עבור הלקוחות.

12-06-2017:- ממשלות גרמניה ואוסטריה התכנסו למימון מחקר, ‘Bitcrime’ שהתמקד בשימוש במטבעות דיגיטליים בפשע מאורגן..

20-09-2016: – הבנק הבינלאומי של דויטשה בנק כינה את הביטקוין ומטבעות וירטואליים אחרים כ”חסרי אמון “וגם הביע את ספקו באותנטיות. חבר הוועד המנהל שנשא נאום בפורום הרשמי של המוסדות הכספיים והפיננסיים (OMFIF), ציין כי לאופי העברת עמיתים לעמית של מטבעות וירטואליים אין ערך טבעי.

23-05-2014:- משרד האוצר הגרמני, ה- Bundesministerium der Finanzen (BMF) פרסם מסמך חדש המציע מס על מכירת ביטקוין. הקמעונאים יחויבו במס פעמיים, פעם אחת על מכירת סחורות ושנית, כאשר הם מבקשים למכור ביטקוין שהם מקבלים ברכישה..

19-12-2013:- BaFin משחררת סקירה כללית של סיכונים הקשורים למטבע וירטואלי. זה גם ציין כי השימוש בביטקוין למטרות מסחריות ידרוש רישיון וניתן יהיה לאפשר אותו בנסיבות מסוימות.

19-08-2013:- משרד האוצר הגרמני אומר כי מטבע וירטואלי אינו כסף אלקטרוני או מטבע זר. אך גם הבהיר כי הם עדיין מכשירים פיננסיים כאמור תחת הכללים הגרמניים. עוד נקבע כי ניתן לחייב במס במטבע וירטואלי כהון.

22-12-2011:- רשות הפיקוח הפיננסית הגרמנית BaFin, אמרה כי ביטקוינים הם סחורות שחייבים במס. עוד אמרו כי ביטקוין פטור מההגדרה של כסף אלקטרוני מכיוון שאינם קשורים לשום מטבע חוקי למכרז.

הערה מסכמת

למרות אפקט 5AMLD, הכלל החדש של בנקים המספקים את שירותי הקריפטו מעודד. גרמניה איזנה בהצלחה גם את מעמד המטבעות הקריפטוגרפיים וגם את המערכת הכספית של המדינה למנוע מהקריפטוסים לעלות עליהם. במקביל, תמיכת הממשלות בטכנולוגיית הבלוקצ’יין עשויה להגביר את המשק בעתיד.

למטבעות הקריפטו יש את הסביבה הכי ידידותית כאן בגרמניה, עם פטור ממס ואופן תשלום חוקי. מכאן שמעניין יותר לראות את עתידם של מטבעות קריפטוגרפיים וטכנולוגיית הבלוקצ’יין במדינה עם חידושים ותקנות חדשים.

שאלות נפוצות