רגולציה של מטבעות קריפטוגרפיים בדרום אפריקה – ממשלה יזומה בנושא בלוקצ’יין
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.
עוברים לקטע ה -11 בסדרת הכתיבה שלי, סדרת כתיבה, ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה 2020 – תקציר 11’. ויסות מטבעות מטבעות בדרום אפריקה.
מטבעות מטבעות במיוחד Bitcoin הם ככל הנראה אמצעי חילופי פופולרי מאוד בקרב רוב האנשים בגבולות פנים וחוץ. עם זאת, בנק המילואים בדרום אפריקה (SARB) לא הכיר בהם רשמית כמכרז חוקי במדינה.
יש כלכלנים שאומרים כי מטבעות קריפטו הם חידוש משבש שעלול לפרוח ביבשת אפריקה.
האם ממשלת דרום אפריקה מעדיפה קריפטוסים?
אף על פי שממשלת דרום אפריקה טרם ראתה במטבעות קריפטוגרפיים מכרזים חוקיים, הממשלה יוזמת לייעל את המטבעות הקריפטוגרפיים ופעילותה. הם מודעים היטב לעובדה שאפריקאים רבים השקיעו וממשיכים להשקיע בהם כשהם מודעים לכל הסיכונים האפשריים.
ולכן שר האוצר של דרום אפריקה, טיטו מבואני, הודיע על הקמתו של כוח המשימה הצפוני של קריפטו לרגולטורי…
כוח משימה קריפטו זה יהיה אחראי לביצוע מחקרים על היישומים הפוטנציאליים של טכנולוגיית הבלוקצ’יין במדינה. הקבוצה כוללת את נציגי מרכז המודיעין הפיננסי, האוצר, רשות ההתנהלות במגזר הפיננסי, בנק המילואים ושירות ההכנסות של SA (SARS)..
“מצפים כי בעקבות הערות והשתתפות רחבות בתעשייה, קבוצת העבודה הרגולטורית של נכסי הצפנה תהיה מוכנה לפרסם מאמר מחקר סופי בנושא במהלך שנת 2019”, אמר מבואני..
קבוצת העבודה ניתחה בעיקר שני מקרי שימוש בקריפטו: מסחר בקריפטו ושימוש במטבעות קריפטוגרפיים לתשלומים. ניתן להעריך את נייר הייעוץ המפורט של קבוצת העבודה כאן.
תקנות הקריפטו בדרום אפריקה
כבר בשנת 2014, בנק המילואים בדרום אפריקה (SARB) אישר את עמדתו בנוגע למטבעות וירטואליים כי הוא אינו מכיר בהם כמכרזים משפטיים ול- SARB הסמכות היחידה להוציא מכרז חוקי. כמו כן, הזהיר משתמשי מטבעות קריפטוגרפיים בסחר ושימוש בכסף דיגיטלי
עוד אישרו שוב את אותו הדבר בשנת 2017 כי מטבע וירטואלי אינו נחשב ‘מטבע’ בדרום אפריקה.
הרשות להתנהלות במגזר הפיננסי (FSCA) היא הגוף הרגולטורי האחראי על מעקב אחר מטבעות קריפטוגרפיים בשיתוף פעולה בדרום אפריקה עם בנק הרזרבה בדרום אפריקה (SARB).
הצעד הראשון שעשתה הממשלה בזכות הסדרת מטבעות קריפטוגרפיים היה שינוי מעמד המטבעות הקריפטוגרפיים מ’אסימונים דיגיטליים ‘ל’מכשירים פיננסיים תחביבים’..
שלוש הסיבות העיקריות שהממשלה חוששת לגבי מטבעות קריפטוגרפיים יכולים להיות,
- לא מודע לסיכונים הכרוכים במסחר בקריפטוגרפים.
- יש לפתח את המסגרת הרגולטורית מאפס.
- מכיוון שהמסחר בקריפטוגרפים תומך בעסקאות אנונימיות, האפשרות להלבנת הון או כל פעילות בלתי חוקית עולה.
מאוחר יותר בינואר 2019, SARB הגיעה לרגולציה המוגבלת עם המטבעות הקריפטוגרפיים שבהם חילופי קריפטו ו ארנק ספקים יצטרכו להירשם לרגולטורים על פי כללים חדשים.
עם זאת, הבנק המרכזי שמר על עמדתו בנוגע למטבעות הקריפטוגרפיים כי עליהם להישאר ללא מעמד של מכרז חוקי ואין להכירם בכסף אלקטרוני.
לאחרונה, באפריל 2020, הציעו הרגולטורים המובילים בדרום אפריקה 30 כללים חדשים להסדרת מטבעות קריפטוגרפיים. הממשלה אמורה להטיל תקנות מחמירות יותר על המטבעות הקריפטוגרפיים.
חוקים המיושמים על מטבעות קריפטוגרפיים
ספקי שירותי נכסי ההצפנה הכוללים חילופי שירותים ושירותי משמורת מחויבים להירשם על פי חוק מרכז המודיעין הפיננסי משנת 2001 (FICA). המעשה מחייב את נותני השירותים לעמוד בדרישות נגד הלבנת הון ומימון נגד של טרור.
לאחר פרסום חוקי הקריפטו שפורסמה על ידי SARB בינואר 2019, הבנק המרכזי בדרום אפריקה הודיע לאחרונה כי הוא אמור להכניס חוקים חדשים בכדי למנוע שימוש בתשחץ כדי להימנע מפיקוח מטבע. החוקים החדשים יציבו מגבלות על כמות המטבע המקומי שנשלח מחוץ למדינה,
למרות כל התקנות והחוקים המחמירים משתמשי הקריפטו בדרום אפריקה מחזיקים את השוק גבוה.
לרגע, גיוס ההון של חברת הקריפטו האפריקאית למרות הרגולציה המחמירה, החדשות הגדולות היו כשמצאנו את ניגריה וגאנה בשם בין שוק המטבעות המוביל בעולם. היה יישום טכנולוגי כמו הקמעונאי המקוון Pick n Pay כדי לקבל ביטקוין ו- בנק גאנה משיק מטבע דיגיטלי: e-cedi.
זה מרשים לראות כיצד ממשלת דרום אפריקה והקהל מאמצים ומיישמים את טכנולוגיית הבלוקצ’יין. נראה שהעתיד נוצץ עם זהב ומטבעות קריפטוגרפיים יחד.
מיסוי וכרייה
מיסים על Cryptos ופעילותו
שירות הכנסות דרום אפריקה (SARS), רשות המסים במדינה לא פטרה את סוחרי הצפנה והכורים מתשלום מיסים. כללי המס הקיימים מכסים גם מטבעות קריפטוגרפיים כאשר משלמי המסים נדרשים להכריז על רווחים או הפסדים של מטבעות קריפטו כחלק מהכנסתם החייבת..
מטבעות הקריפטו כפופים למס הכנסה או למס רווחי הון. המפורטים להלן הם התרחישים השונים שבהם ניתן לחייב במס במטבעות הקריפטו.
- מטבעות קריפטוגרפיים שהושגו באמצעות השלמת כרייה מוצלחת
- החלפת מטבע הפיאט למטבעות קריפטוגרפיים או להיפך.
- מטבעות קריפטו התמכרו לעסקאות חליפין שאינן אלא משמשות כאמצעי תשלום.
מס הכנסה מוחל על המטבעות הקריפטוגרפיים כאשר אתה מרוויח את המטבעות הקריפטוגרפיים תמורת סחורה או שירותים שניתנו או אם אתה סוחר יום..
מצד שני, מס רווח הון מוחל כאשר קנית והחזקת את המטבע הציבורי לפרק זמן ארוך מאוד, נניח יותר משלוש שנים והחלף למטבע פיאט..
כְּרִיָה
כלכלת דרום אפריקה חזקה בהשוואה לזו של מדינות אפריקה אחרות. וכך הופכת אותם למשימה קלה לקנות ציוד כרייה. הגישה החיובית של הממשלה לטכנולוגיית הבלוקצ’יין יצרה סביבה נוחה לכרייה.
המטבעות הקריפטוגרפיים שנצברו לאחר ההצלחה כריית מטבע קריפטוגרפי נחשב כהכנסה חייבת וחייב בתשלום מיסים לפי מס ההכנסה הקיים במדינה.
סדרת אירועים
19-04-2020:- בנק המילואים בדרום אפריקה מציע 30 כללים להסדרת מטבעות קריפטוגרפיים. המלצות אלה אכן תואמות תקני FATF.
09-04-2020:- Cardano משתפת פעולה עם ברית הבלוקצ’יין הדרום אפריקאית (SANBA) לקידום השימוש בבלוקצ’יין בדרום אפריקה.
15-03-2020:- Binance הודיעה על תמיכת Fiat בסך מיליון דולר בחינוך של Blockchain לדרום אפריקה.
19-11-2019:- אחד הבנקים הגדולים ביותר בדרום אפריקה FNB סוגר את חשבונות הבנק של חילופי המטבעות.
16-01-2019:- בנק המילואים בדרום אפריקה שחרר א נייר ייעוץ לאכוף כללים חדשים על המטבע הקריפטוגרפי, על נכסיהם וכספומטים.
09-04-2018:- סארס הצהיר כי מטבעות קריפטוגרפיים יכוסו תחת הכלל הרגיל של מס הכנסה. עם זאת, משלמי המסים כפופים להכריז על רווחי הקריפטו או על הפסדיהם בהכנסה החייבת שלהם. זה מְשׁוּחרָר חוזר בנושא זה.
13-02-2018: – SARB הוכרז תוכנית הפינטק החדשה שלה למעקב וניתוח התפתחויות פינטק.
26-07-2017:- העיירה אוראניה שבדרום אפריקה תשיק מטבע דיגיטלי משלה e-‘ora ‘אשר יודפס את לשכת המסחר של אורניה ותופץ דרך הבנק המרכזי שלה..
23-08-2016:- ב נְאוּם בכנס אבטחת הסייבר שהתקיים ביוהנסבורג, נגיד הבנק המרכזי, לסג’ה קגניאגו, ציין כי הממשלה בוחנת את השימוש האפשרי בטכנולוגיית הבלוקצ’יין ומעוניינת ביישום הטכנולוגיה.
20-02-2014:- הבנק המרכזי בדרום אפריקה הזהיר מפני הסיכונים הכרוכים במטבעות קריפטוגרפיים והנפיק א נייר עמדה על מטבעות וירטואליים.
מחשבה מסכמת
דרום אפריקה ללא ספק מספקת הזדמנות ענקית עבור חברות בלוקצ’יין ומטבעות קריפטוגרפיים. הממשלה מאוד להוטה ליישם טכנולוגיית בלוקצ’יין אך קבעה כללים קשים יותר למטבעות קריפטוגרפיים.
זה יהיה מעניין מאוד לראות את השינויים בשוק הקריפטוגרפים בדרום אפריקה וגם ברחבי העולם בעקבות החוק, החוק החדש נאכף..
קרא גם: עשרת חילופי הקריפטו המובילים באפריקה