תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בווייטנאם
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.
קבל את הקוראים לפרק הבא בסדרת הכתיבה שלי, ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה 2020 – תקציר 21’ – תקנות המטבעות הקריפטוגרפיים בווייטנאם
מטבעות קריפטוגרפיים הגיעו לווייטנאם בשנת 2009, וכדומה לביטקוין, את’ריום, ליטקוין וריפל החלו להופיע בצורה של חלופה למזומנים קשים קרים. אנשים חיפשו דרכים שונות להעביר ולקבל כסף מחשבון הבנק בחו”ל ללא כל טרחה & עמלות כבדות ומצאו אפשרות טובה יותר במטבעות קריפטוגרפיים.
ממשלת וייטנאם בנושא מטבעות קריפטוגרפיים
וייטנאם היא אחת הכלכלות הצומחות ביותר בעולם עם G.D.P טוב. הממשלה הציבה חזון ברור לספק תמיכה מקיפה לשימוש בטכנולוגיות דיגיטליות במדינה להבטיח לחברות הבלוקצ’יין והקריפטו המקומיות את הדרישות הנדרשות..
האם ידעת!!! כמחצית מהסטארטאפים בווייטנאם הם מתחום הבלוקצ’יין והקריפטו בשנת 2019 שצפוי להניע עוד יותר בשנת 2020.
בנוסף לכך, רשויות המדינה הווייטנאמיות עובדות על יישומים אפשריים של טכנולוגיית הבלוקצ’יין במדינה.
בלוקצ’יין לחברה ללא מזומנים בווייטנאם
סגן ראש ממשלת וייטנאם, ווונג דין הו, חתם על החלטת מדיניות בשנת 2017, וקבע את תוכנית הממשלה להפחית את עסקאות המזומנים במדינה לפחות מ -10%. בנק המדינה של וייטנאם הודיע גם על פיתוח רשת התשלומים ללא מזומן בסך 700 מיליון דולר בשיתוף ספק שירותי התשלומים הדרום קוריאני, אליאקס.
בנק נוסף, Tien Phong Commercial Joint Stock Bank (TPBank) המתקדם צעד נוסף בשימוש בטכנולוגיית הבלוקצ’יין, שילב ידיים עם SBI Ripple Asia ביפן לפיתוח רשת תשלומים גלובלית מבוססת Ripplenet לעיבוד עסקאות חוצות גבולות..
עיר חכמה מבוססת בלוקצ’יין בווייטנאם
ממשלת וייטנאם בשנת 2017, השיקה את פרויקט העיר החכמה שלה במטרה לפתח ערי הו צ’י מין והאנוי לערים חכמות עד 2020 ו -2030 בהתאמה. פרויקט העיר החכמה ייבנה בטכנולוגיות כמו בלוקצ’יין, 5G וזיהוי פנים.
חוק מטבעות מטבעות
מטבעות קריפטו אינם נחשבים כאמצעי תשלום חוקי בווייטנאם, אך הם רשאים לקנות, להחזיק ולסחור. רשויות הממשלה עדיין מעריכות מחדש את גישתן כלפי מרחב הצפנה. עם זאת, הבנק המרכזי במדינה הצהיר בבירור כי אינו רואה בהם מכרזים חוקיים.
מה הביא להסתכלות על הצורך בתקנות?
ממשלת וייטנאם מביאה סיבות רשמיות רבות לצורך בתקנות ואוסרת אותן כאמצעי תשלום,
- לתעשיית הקריפטו אין פיקוח ממשלתי ולכן נוטה לפעילות בלתי חוקית.
- מטבעות קריפטוגרפיים חסרי הגנה על הלקוחות מכיוון שהם תנודיים באופיים מה שמוביל לחוסר יציבות במחירים, חששות ביטחוניים ומניפולציות בשוק.
- מטבעות קריפטו פתוחים לפעילויות לא חוקיות כמו העלמת מס, הלבנת הון, מימון טרור ופריצה.
- המטבעות הקריפטוגרפיים עשויים להיות בעלי יכולת לערער את היציבות של מערכות פיננסיות קיימות אשר יכולות להשפיע על כלכלת המדינה.
מפת הדרכים הרגולטורית של מטבעות קריפטוגרפיים
וייטנאם עשתה כמה מאמצים להסדיר את שטח המטבעות הקריפטוגרפיים במדינה. ב- 21 באוגוסט 2017 אישר ראש הממשלה נגוין שואן פוק פרויקט להשלמת המסגרת החוקית לניהול נכסים דיגיטליים ופעילותם.
ב- 11 באפריל 2018, א הוֹרָאָה הונפק לרשויות הרלוונטיות לניהול עסקאות קריפטו על מנת לנתח את ההשפעה השלילית על כלכלת המדינה. בהוראה, ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים דומים נאסרו על השימוש בהם כאמצעי תשלום עבור כל סחורה או שירות. אך המשתמשים היו חופשיים להשקיע במטבעות קריפטוגרפיים. אלה שמצאו אשמים ייענשו בקנס של עד 200 מיליון דולר וונדי (9,000 דולר).
בפברואר 2019 הגיש משרד המשפטים, סוכנות ממשלתית האחראית על פיתוח ויישום חוקים ותקנות במדינה, גם דו”ח שבדק את החקיקה הנוכחית בנושא עסקים הקשורים לקריפטו במדינה. הם הציעו שלוש מדיניות שונות שהממשלה תוכל לשקול ולהתחיל לעבוד על המדיניות שנבחרה על ידי הממשלה. הם,
- גישה רגולטורית צפה ורופפת
- גישה פשוטה
- חקיקה של עסקאות נכסים דיגיטליים בתנאים ספציפיים.
לאחרונה ב- 11 במאי 2020, משרד האוצר הווייטנאמי אישר להקים קבוצת מחקר שתבדוק, תנתח ותפתח מדיניות רגולטורית שונות סביב נכסי הצפנה. קבוצת המחקר תורכב מתשעה חברים בקבוצת המחלקות הבאות,
- המחלקה הכללית למיסוי
- המכון הלאומי למימון
- המחלקה הכללית של מכס וייטנאם
- מחלקת הבנקאות והמוסדות הפיננסיים של הבנק הממלכתי של וייטנאם
קבוצת המחקר תובל על ידי סגן יו”ר נציבות ניירות ערך המדינה, פאם הונג סון.
מיסוי וכרייה
מיסים על מטבעות מטבעות
כפי שכבר ידעתם לעובדה, ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים אינם נחשבים למכרזים חוקיים ונאסר עליהם להשתמש בהם כאמצעי תשלום, גם מדיניות המס עדיין אינה ממוסגרת..
רשויות המס איבדו תביעה נגד אזרח מקומי שחויבה במס על רווחי הביטקוין. מכיוון שהמטבעות הקריפטוגרפיים אינם נחשבים כנכס חוקי על פי החוק הווייטנאמי, בית המשפט קבע לרשויות כי אין להם זכות לחייב אותו במס..
כריית מטבעות מטבעות
מטבעות הקריפטו נותרו בלתי חוקיים נכון לעכשיו ומוגבלים באמצעות אמצעי תשלום וכך גם הכרייה. זה נחשב גם לא חוקי הממשלה גם העבירה חוק האוסר על ייבוא ציוד כריית ביטקוין לווייטנאם.
עם זאת, משרד התעשייה והמסחר הביע מורת רוח מהאיסור והראה גם חשש מהירידה בעסקי הכרייה. המשרד שלח הצעה לראש ממשלת וייטנאם, שנקרא מסמך 5964 / BTC – TCHQ, והזכיר כי פיסות הכרייה אינן מופיעות ברשימה האסורה של היבוא או הרשימה הלא בטוחה. מכאן שיש לאפשר את הייבוא שהתקבל על ידי הממשלה.
סדרת אירועים
11-05-2020:- ממשלת וייטנאם מקימה קבוצת מחקר שתבדוק וגישה לנכסי הצפנה וכן לפתח מסגרת רגולטורית לנכסים דיגיטליים.
17-11-2019:- יפן SBI Ripple אסיה ו- SBI Remit הכריזו על שותפות עם בנק המסחרי הווייטנאמי Tien Phong, בבנק המניות המסחרי, בפיתוח שירות העברת כספים ביפן-וייטנאם באמצעות RippleNet DLT.
12-11-2019:- הבנק הממלכתי של וייטנאם (SBV) עובד על צו חדש להסדרת מטבעות קריפטוגרפיים.
26-07-2018:- נציבות ניירות ערך המדינה הקשיחה את גישתה כלפי המטבעות הקריפטוגרפיים. היא אסרה על חברות ציבוריות, חברות ניירות ערך, חברות ניהול קרנות וקרנות השקעה בניירות ערך לעסוק בנכסים דיגיטליים ובפעילותה וחייבה אותם לציית לתקנות החוק בנושא חוק הלבנת הון..
19-07-2018:- הממשלה קיבלה את השעיית הייבוא של ציוד כריית הקריפטו שהוצע על ידי משרד התעשייה והמסחר.
13-04-2018:– בעקבות הונאה שהביאה להפסד של 15 טריליון דולר דונג וייטנאמי (658 מיליון דולר), ממשלת וייטנאם הוציאה הנחיה למשרדי הממשלה ולבנק המרכזי להדק את פעילות המטבעות הקריפטוגרפיים במדינה..
28-10-2017:- הבנק הממלכתי של וייטנאם והבנק המרכזי של וייטנאם אסרו על שימוש במטבעות דיגיטליים כאמצעי תשלום שיהיה אפקטיבי מתחילת 2018. עם זאת, לא היה כל איסור על ההשקעות על המטבעות הדיגיטליים..
27-02-2014:- בנק המדינה של וייטנאם פרסם אזהרה מפני השקעה במטבעות קריפטוגרפיים או ביצוע עסקאות כלשהן עקב סיכונים מזיקים הכרוכים בפעילות פלילית. עוד נקבע כי מטבעות וירטואליים אינם נחשבים למכרזים חוקיים.
הערה מסכמת
כעת רכשה ממשלת וייטנאם גישה פרוגרסיבית לוויסות המטבעות הקריפטוגרפיים ויזמה צעדים שונים. הגישות האחרות האחרות, לעומת זאת, עדיין מעורפלות וחסרות בהירות.
חוקים ורפורמות נוספים נדרשים כדי לוודא את הזרימה המאובטחת של עסקאות מטבעות קריפטו במדינה, כך שלא יתרחשו הונאות או הונאות המסכנות את כספי המשקיע. עתיד המטבעות הקריפטוגרפיים בטוחים ואמינים יותר במדינה כאשר מסגרות הרגולציה הללו מוצבות.