תקנות מטבעות קריפטוגרפיים באיטליה – כאן הביטקוין הוא מטבע!
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור מחקר.
זו הייתה חוויה מדהימה בכתיבת סדרה זו ותגובה נהדרת מצד קוראי. מאמר נוסף ממתין למשוב שלך כאן.
היום נכיר את התקנות ברפובליקה האיטלקית ‘Bel Paese’ – כלומר מדינה יפהפייה, עם הפרק הבא שלי בסדרת הכתיבה שלי, ‘פריצת הדרך של מטבע הקריפטו 2020 – תקציר 12’ – תקנות המטבעות הקריפטוגרפיים באיטליה..
איטליה הייתה אחת המדינות הראשונות שבדקו את מטבעות קריפטוגרפיים וניסה לייעל את פעילותם. עם זאת, עדיין אין תמונה ברורה אך ניתן לדבר על נחישות הממשלה בהתמודדות עם הצפנה ופעילותם.
ממשלת איטליה ומטבעות קריפטוגרפיים
נכון לעכשיו, אין תקנות המונעות מאיטלקים להחזיק, להשתמש, לקנות או למכור מטבעות קריפטוגרפיים כאמצעי תשלום. המטבעות הקריפטוגרפיים הם מכרזים חוקיים באיטליה. ממשלת איטליה תכננה להביא אותם למערכת המיסוי הקיימת שלהם.
הממשלה מכירה ביטקוין כמטבע והסביבה באיטליה ידידותית להצפנה עם כ 39 כספומטים ביטקוין ומספר עצום של משתמשי ביטקוין מקומיים. יש עניין מוגבר בקרב הפרטים כמו גם השלטון ביישום בלוקצ’יין במגזרים שונים באיטליה כדי לצלול את הצמיחה הכלכלית של המדינה.
לאחרונה סוכנות החדשות המובילה באיטליה השתמשה בטכנולוגיית בלוקצ’יין כדי להילחם בהפצת חדשות מזויפות.
ואגודת הצלב האדום האיטלקית שותפה עם כמה חברות אחרות להשקת פלטפורמת גיוס תרומות ולקבלת ביטקוינים כתרומות על רקע מגיפת קורונאווירוס.
תקנות בנושא מטבעות קריפטוגרפיים
כאמור לעיל, מטבעות קריפטוגרפיים הם מכרזים חוקיים באיטליה. התקנות באיטליה לעומת זאת אינן ברורות בפחות דיוק. הבנק המרכזי, בנקא ד’איטליה, עם החששות מחוסר מידע, תקנות, מעקב וערבויות פרסם א הודעה ב- 30 בינואר 2015, תוך אזכור התנודתיות הגבוהה, האפשרויות של פעילויות אסורות והיעדר תקנות מס.
מאוחר יותר בספטמבר 2018, איטליה הצטרפה לשותפות הבלוקצ’יין האירופית. מניע השותפות היה ליצור שיתוף פעולה טוב יותר בין המדינות החברות ולהיערך להשקת אפליקציית בלוקצ’יין בכל רחבי האיחוד לטובת המגזר הציבורי והפרטי. איטליה תמכה גם בא הצהרת מלטה כדי לסייע בקידום השימוש ב- DLT בארץ.
מיסים על מטבעות מטבעות
למרות שמטבעות הקריפטו הם חוקיים באיטליה, חוקי המס עליהם אינם ברורים באיטליה. החוקים הטעו לעתים קרובות את הסוחרים באמונה כי ארנקי הביטקוין פטורים ממסים.
הסיבה מאחורי הבלבול הייתה היעדר מידע על הביטקוין או המטבעות הקריפטוגרפיים המטופלים כמטבעות זרים או לא. הסוחרים חשו כי חוקי המס אינם מיושמים על ביטקוינים מכיוון שהם לא נחשבו כמטבע זר.
עם זאת, מחלקת ההכנסות נכנסה וסיווגה את הביטקוין כמטבע חוץ והמס על הרווחים חייב במס. לפיכך, ארנונה שהחזיקה נכסים בשווי של יותר מ- 60,000 $ במשך יותר משבעה ימים באותה שנה תחויב במס. באיטליה שיעור המיסוי על רווחים על סחר במטבע חוץ הוא 26%.
חוקים המיושמים על מטבעות קריפטוגרפיים
מטבעות וירטואליים והחלפות מטבעות וירטואליות נכללים תחת ההנחיה החדשה שהוטמעה, ההוראה החמישית של האיחוד האירופי נגד הלבנת הון. איטליה וכל המדינות החברות באירופה צריכות לעמוד בתנאי ה- 5AMLD וליישם אותה.
לאחרונה ב -10 בינואר 2020 יישם האיחוד האירופי חוק חדש בשם האיחוד האירופי ההנחיה החמישית למניעת הלבנת הון (5-AMLD) ואיטליה היא אחת המדינות החברות הצפויות ליישם את החוק. על פי ההנחיה, ה חילופי מטבעות קריפטו וה ארנק ספקים נדרשים לזהות את לקוחותיהם באמצעות תהליך KYC וגם לרשום את עצמם ברשויות הנוגעות בדבר.
סדרת אירועים
22-03-2020:- בנק איטלקי באנקה סלה, פותח א ביטקוין פלטפורמת מסחר הנקראת Hype platform, בה הלקוחות יכולים לסחור בביטקוין באמצעות חשבונותיהם.
02-12-2019:- ממשלת איטליה המונה 30 מומחים איטלקיים יחד לפיתוח מסגרת רגולטורית לקידום טכנולוגיית הבלוקצ’יין במדינה.
23-01-2019:- ועדות הסנאט האיטלקיות לעניינים חוקתיים ועבודות ציבוריות אישרו תיקון בשם ‘Decreto semplificazioni’. התיקון הגדיר טכנולוגיה מבוססת ספר, המכונה טכנולוגיית בלוקצ’יין, להנצחת מסמכים. ממשלת איטליה עדיין לא מאשרת תיקון זה
26-06-2017:- האיחוד האירופי טרם אישר את השינויים שנעשו במסגרת AML4 שהציעה איטליה ב 25 במאי 2017. השינויים כללו מאמרים שונים במיוחד עבור מטבעות וירטואליים וכן להציג רישום להמרת מטבע וירטואלי..
02-09-2016:- רשות המסים המובילה באיטליה, אגנציה דלה אנטרט, פרסמה עדכון חדש בהתייחס למטבעות הדיגיטליים. הוא קבע כי רכישות ומכירות שבוצעו באמצעות ביטקוין יהיו פטורות ממע”מ. המסמך קובע ,
“פעילויות מתווך מטבעות מסורתיות המתבצעות במטבעות וירטואליים המוחזקים על ידי משתתפי השוק פטורות ממע”מ, שכן הן בין העסקאות הקשורות לשטרות ומטבעות.”
02-02-2015:- הבנק המרכזי של איטליה הוציא שוב הנחיה לפיה ניתן להשתמש במטבעות קריפטוגרפיים לפעילויות לא חוקיות. אך העסקים המאחסנים ומחליפים מטבע פיאט למטבע וירטואלי אינם נדרשים לעמוד בדרישות AML / KYC. עם זאת, עסקים אחרים הקשורים למטבע וירטואלי אינם כלולים.
30-01-2015:- הבנק המרכזי של איטליה מפרסם שתי הוראות אזהרות בנוגע לשימוש במטבע וירטואלי. רשות הבנק האירופית הבהירה גם את עמדתה כי כל מוסד פיננסי אינו צריך לקנות או להשקיע בשום מטבע וירטואלי עד לקביעת מסגרת משפטית רשמית..
11-07-2014:- הרשויות באיטליה פרסמו אזהרות ביטקוין וקראו גם להסדיר. התובע הכללי של רומא, לואיג’י צ’יאמפולי, אמר בראיון כי הביטקוין יכול לשמש עבריינים להלבנת הון, למימון טרור או פעילויות מאפיה..
כמו כן, רשות משטרה פיננסית איטלקית אמרה בראיון כי ללא כל תקנה, הביטקוין יהיה כלי רב עוצמה לפעילויות בלתי חוקיות. שניהם דחקו בהסדרה קפדנית בנושא מטבע החוץ.
18-01-2014:- חבר הפרלמנט האיטלקי סרחיו בוקאדוטרי חשף תיקון לחוק המוצע. תיקון זה יגדיר את הביטקוין ויזם תהליך לוויסות מטבע החוץ. החוק הציע גם את ממשלת איטליה לזיהוי השולח שעסקתו עולה על 1000 יורו
הערה מסכמת
איטליה היא אחד המקומות היפים לביקור וגם עבור המטבעות הקריפטוגרפיים. ניתן להשתמש בקריפטוסים כחוקיים כאמצעי תשלום. עם זאת, הממשלה צריכה לעבוד על חוקי הרגולציה והמסים בצורה ברורה ומדויקת יותר.
איטליה מכירה בפוטנציאל של המטבעות הקריפטוגרפיים לעודד פעילויות בלתי חוקיות ולכן הממשלה משקיעה כעת יותר זמן בגיבוש מסגרת רגולטורית, מה שהופך אותה לבטוחה יותר עבור המשקיעים והמתלהבים..