תקנות מטבעות קריפטוגרפיות בצרפת

היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.

Bienvenue dans ma série d’écriture !!! היום נערוך את הטור דה פראנס. ברוך הבא לסדרת הכתיבה שלי ‘פריצת דרך הקריפטוגרפי 2020 – תקציר 14’ תקנות מטבעות קריפטוגרפיות בצרפת.

צרפת היא אחת המדינות המודרניות בעולם ומקרינה את עצמה כמנהיגת האומות האירופיות. צרפת היא בין המדינות שהבינו את החשיבות של טכנולוגיית הבלוקצ’יין ומטבעות קריפטוגרפיים והציבו תוכנית עבודה לפיתוח חידושים חדשים.

יחס הממשלה כלפי מטבעות קריפטוגרפיים

למטבעות קריפטוגרפיים יש גישה חיובית בצרפת עם התקנות הדרושות עליהם. הם נבחנים על ידי הגורמים הרגולטוריים של צרפת, רשות הכספים הפיננסיים (AMF), רשות הפיקוח וההחלטה הצרפתית (ACPR) ומידע אג’נס לאומי דה לה סיקוריט דה סיסטמס (ANSSI) – סוכנות אבטחת הסייבר של צרפת..

פרויקטים גדולים הושקו בצרפת תוך שימוש בטכנולוגיות הבלוקצ’יין שהובילו את עתידו של המטבע הצרפתי הצרפתי. לדוגמא, טזו, שהיא רשת בלוקצ’יין המקושרת לאסימון דיגיטלי, טז או טזי. צבא צרפת גילה את העובדה שהוא השתמש בבלוקצ’יין של טזוס כדי לאמת את הוצאות המשפט שלו.

הרשות הרגולטורית בצרפת, AMF הייתה בתחילה עמדה חשודה מאוד בנוגע למטבעות קריפטוגרפיים, והם גם רשמו רשימה של כמה מאתרי הקריפטו. אך כעת היא שינתה את עמדתה ביחס לנכסים הדיגיטליים ול- ICO.

השר הצרפתי ברונו לה מאייר הצהיר כי הממשלה תומכת במלואה בענפי הבלוקצ’יין והקריפטו.

“צרפת לא תחמיץ את מהפכת הבלוקצ’יין”, הוסיף.

תקנות בנושא מטבעות קריפטוגרפיים

ה- AMF פרסמה כללים חדשים עבור ספקי שירותי הנכסים הדיגיטליים המכונים חוק PACTE שעולה בקנה אחד עם האיחוד האירופי 5AMLD. ה- AMF דורש מספקי שירותי נכסים דיגיטליים להציע לפחות אחד מהשירותים המוזכרים להלן,

  • שירות שמירת נכסים דיגיטליים
  • קנייה או החלפה של נכסים דיגיטליים בתמורה למטבע פיאט
  • סחר בנכסים דיגיטליים בתמורה לנכסים הדיגיטליים האחרים
  • ניהול תיקי נכסים דיגיטליים
  • מתן ייעוץ למשקיעים המעוניינים בנכסים דיגיטליים.

חובה להירשם ל- AMF אם ספק השירות מציע שירות משמורת וכן מעודד קנייה או מכירה של נכסים דיגיטליים במטבע פיאט. כדי להירשם ל- AMF, ספקי השירות צריכים להציג את הדברים הבאים,

  • תוכנית אבטחת סייבר המדגימה את הצעדים יכולה להילקח כדי להילחם בסיכונים.
  • תוכנית עסקית לשנתיים.
  • רשימת נכסים דיגיטליים, הספק מעוניין להציע.
  • תוכנית של מערכת הבקרה הפנימית.
  • הליך תביעות הביטוח שלו.
  • תוכנית מערכת IT.
  • התוכנית למניעת הלבנת הון ומימון טרור.
  • המיקום הגיאוגרפי
  • לפחות מנהל בכיר אחד.

עם בקשת הרישום, ספקי השירותים צריכים גם להגיש ביטוח שיפוי או סכום מינימלי ככספי מילואים. לאחר שיירשם ספק השירות, יבוצעו ביקורות טכניות כדי להבטיח עדיפות על אבטחת סייבר.

צרפת, לאחר שהפכה למדינות הראשונות המאשרות רישום והעברת מטבעות קריפטוגרפיים, אימצה כעת מסגרת משפטית חדשה בשם חוק צמיחה עסקית (PACTE)..

במטרה להיות בחזית טכנולוגיית הבלוקצ’יין, חוק זה מסדיר את הנכסים הדיגיטליים או המטבעות הקריפטוגרפיים, ספקי שירותי נכסים דיגיטליים או בורסות ו- ICO.. 

מיסוי וכרייה

מיסים על מטבעות מטבעות

צרפת גובה מיסים על הרווחים מטבעות קריפטוגרפיים בשני תרחישים, ראשית כאשר הרווחים מושגים על ידי מסחר וכריית מטבעות קריפטוגרפיים, מס ההכנסה הפרוגרסיבי מחויב בכ- 45% ותרומות סוציאליות נוספות.

שנית, החברות העוסקות במטבעות קריפטוגרפיים, על הרווחים יחול מס רווחי חברות של 33.3% שיופחת בהדרגה ל -25% עד 2022.

כריית מטבעות מטבעות

כריית מטבעות קריפטו מותרת ואינה מוסדרת בהרבה בצרפת. עם זאת, הרווחים המופקים מכריית מטבעות קריפטוגרפיים ממוסים במסגרת מס הכנסה פרוגרסיבי המהווה כ 45% מהרווחים.

סדרת אירועים

10-04-2020: – בנק צרפת הודיע ​​על תוכנית הניסוי שלו במטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי.

22-01-2020:- הרגולטורים הצרפתיים מפרסמים חדש כללים לחברות קריפטו החל מיום 01-01-2020. הכללים החדשים שפורסמו נועדו בעיקר לספק רישיון לספקי שירותי נכסים ישירים (DASP). לאחר רישיון, DASP’S נדרשים לעבור ביקורת כדי לוודא שהמערכת שלהם מאובטחת.

11-04-2019: – האסיפה הלאומית הצרפתית אימצה תוכנית הנקראת, Plan d’Action pour la Croissance et la Transformation des Entreprises (PACTE- תוכנית פעולה לצמיחה וטרנספורמציה עסקית). תוכנית זו תקים מסגרת לגיוס תרומות מבוסס-קריפטו ולספקי שירותי נכסים דיגיטליים.

על פי תוכנית זו, חברת בלוקצ’יין נדרשת לקבל ‘ויזה’ או רישיון ברשויות הפיננסיות במדינה. אם החברות בוחרות שלא לאמץ את התוכנית, הן אינן זכאיות לשידול, למימון או לכל פעילות חסות.

14-11-2018:-  ממשלת צרפת קבעה מיסים על הרווחים מ- cryptocurrency של 30%. ההחזקה בתאגיד תחויב במס רק כאשר המטבעות הקריפטוגרפיים יומרו ליורו.

הודעה זו נעשתה על ידי שר האוצר הצרפתי ברנו לה מאיר בנאום בפני הוועידה השנתית של רגולטור השוק הפיננסי בצרפת.

09-10-2018:- הצעת החוק אושרה בקריאה ראשונה באסיפה הלאומית.

24-09-2018: – הוועדה הלאומית הצרפתית לאינפורמטיקה וחירות פרסמה הנחיות ליישום התקנה הכללית להגנת נתונים (GDPR) על טכנולוגיות הבלוקצ’יין.

18-06-2018:- הצעת החוק של PACTE הוגשה למועצת השרים.

04-05-2018:- שר הכלכלה והאוצר ברנו לה מאייר מציג סדרת צעדים שייכללו ב- PACTE.

26-04-2018:- מועצת המדינה הצרפתית הודיעה כי שינתה את שיעורי המס על מכירות הקריפטוגרפיים מ -45% ל -19%. הסיבה לכך ש- Cryptocurrency סווג מחדש כרכוש מיטלטלין. היוצאים מן הכלל לכך הם המטבעות שנצברו ישירות מפעולות כרייה, אשר יחויבו במס כהכנסה.

19-03-2018:- שר האוצר הצרפתי ברונו לה מאייר, דיווח כי צרפת מתכננת ליצור מסגרת חוקית עבור ICO. תוכנית הפעולה תוצע לממשלת צרפת בחודש אפריל / מאי.

הצעה זו תעניק לרשויות רגולטור השוק הצרפתי (AMF) את האפשרות להעניק הרשאה לחברות להנפיק מטבעות או אסימונים במכירות ICO או באסימונים. חובה שהחברות יעמדו בקריטריונים שנקבעו בזכות הגנת המשקיעים.

05-02-2018:- התייעצות ציבורית מקוונת הסתיימה עם 63000 קולות.

16-01-2018:- שר האוצר הצרפתי הודיע ​​על הקמתה של קבוצת עבודה לפיתוח תקנות מטבעות קריפטוגרפיים. סגן מושל הבנק המרכזי בצרפת לשעבר, ז’אן פייר לנדאו, יעמוד בראש הקבוצה.

המטרות של קבוצת העבודה היו ליצור שליטה רבה יותר בפיתוח מוצרים פיננסיים חדשים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים. כדי למנוע שימוש במטבעות קריפטוגרפיים בהעלמות מס, הלבנת הון, מימון טרור או פעילות פלילית אחרת היו חלק מהעבודה.

15-01-2018:- השקת ייעוץ ציבורי מקוון.

08-12-2017:- צרפת מעבירה כללים חדשים למסחר בניירות ערך לא רשומים באופן מיידי. הכללים החדשים פירושם שבנקים וחברות פינטק יכולים להקים פלטפורמות בלוקצ’יין למסחר בניירות ערך לא רשומים תוך הימנעות מהמתווך כמו מתווכים ובנקים אפוטרופוס..

23-10-2017:- השקת שלב הייעוץ הראשון ב- PACTE.

23-07-2014:- הסנאט הצרפתי פרסם דו”ח המתמקד בסוג הרגולציה שעל הממשלה להחיל על עסקאות ביטקוין. זה כינה את הביטקוין כסוג של כלי חליפין וירטואלי וכינה מטבעות קריפטוגרפיים “מגמה ארוכת טווח המעלה עניינים משפטיים וכלכליים חשובים, שרשויות ציבוריות כבר לא יכולות להתעלם מהן”..

11-07-2014:- בדו”ח, משרד האוצר הודיע ​​על תוכניותיו להציג אימות זהות לקוח עבור מפיצי ביטקוין ופלטפורמות אחרות עד סוף השנה..

07-07-2014:- משטרת צרפת השביתה בורסת ביטקוין שפועלת באופן לא חוקי בצרפת. הוא תפס 388 ביטקוין. מפעילי האתרים נבדקו באשמת בנקאות לא חוקית, הלבנת הון ואתרי הימורים בלתי חוקיים.

23-06-2014:- ועדת הסנאט בצרפת שמעה תצהיר על הנושאים הנוגעים לפיתוח ביטקוין ומטבעות וירטואליים דומים אחרים. הוועדה הגיעה למסקנה כי מטבעות קריפטוגרפיים הם מגמה ארוכת טווח ורשויות ציבוריות אינן יכולות להתעלם מהן.

הוועדה קיבלה גם את הסיכונים הכרוכים בביטקוין אך במקביל אמרה כי היא תציע הזדמנויות רבות בעתיד. ומכאן שרשויות ציבוריות צריכות לעבוד על המסגרת הרגולטורית.

25-04-2014:- משרד הכלכלה והאוצר הצרפתי אמר כי הכנסות המופקות ממטבע דיגיטלי חייבות במס. לא משנה שקריפטוגרפיה עדיין אינה מוכרת על ידי המדינה. עוד נמסר כי היא מחייבת הכרזה מהבנק מול הסוכנות הצרפתית למניעת הלבנת הון, אם מכירת מטבע וירטואלי מנותבת דרך בנק..

05-12-2013:- הבנק המרכזי הצרפתי מפרסם אזהרה על סיכונים הכרוכים במטבעות וירטואליים. הסיכונים כלולים

  • סיכונים ביטחוניים
  • היעדר סמכות רגולטורית מרכזית
  • ספקולציות ותנודתיות עצומה
  • סיכון משפטי
  • שימוש במטבעות לפעילויות לא חוקיות.

הערה מסכמת

מטבעות קריפטו נהנים מהסטטוס החוקי ביותר בצרפת המקבלים אותם כמטבעות. התקנות בנושא המטבעות הקריפטוגרפיים והחילופים מעודדות גם הן. הממשלה גם מתקדמת מאוד ביישום חידושים חדשים המשתמשים בטכנולוגיית הבלוקצ’יין.

אני מקווה שעתיד טוב יתקבל בברכה על ידי צרפת עבור מטבעות הקריפטו ועסקיה. התקנות העתידיות בוודאי יפארו את הקריפטות בצרפת וגם הכלכלה תוגבר עם שילוב טכנולוגי.

שאלות נפוצות