תקנות מטבעות קריפטוגרפיים באוסטרליה
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור המחקר.
ברוך הבא לסדרת הלמידה החדשה שלי משנת 2020 –“פריצת הדרך של מטבע הצפנים: תקציר 1 “
מטבעות קריפטוגרפיים ובלוקצ’יין באוסטרליה נחשבים לנכסים חזקים וחוקיים. לאחרונה התרחשו כמה התפתחויות חקיקתיות (2020) ובעקבותיהן הסתגלו הרשויות על ידי הממשלה ורגולטורים פיננסיים אחרים מאז 2013.
אני עוקב אחר העדכונים האחרונים בנושא לאחרונה.
- בורסת האבטחה האוסטרלית (ASX) עיכבה את המעבר לבלוקצ’יין בגלל ההשפעה העולמית של COVID – מגיפה 19.
- בית הספר למשפטים של האוניברסיטה הלאומית האוסטרלית (ANU) משתף פעולה עם יוזמת המחקר של Blockchain של ריפל כדי להפיץ שני קורסים חדשים בתכנית המאסטר שלה בשנה הבאה לחקור את ההשפעה של הבלוקצ’יין בתחום המשפטי..
- רשויות המדינה כולן אמורות להנפיק תזכורות לבעלי הצפנה לשלם את מיסיהן.
- על פי סקר של בנק המילואים באוסטרליה, פחות מ -1% מהאוסטרלים השתמשו בקריפטו לתשלומי צרכנים בשנת 2019.
בשנים האחרונות יש עלייה חדה במשתמשי Crypto ו- Blockchain. השוק האוסטרלי הוא רשת חוקית וביקורת, אתה יכול להיות גלוי לב באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים לעסקים או למסחר בבורסות קריפטו, אך הרווח שלך יחויב במס גם כן.
ניתן למדוד את ההשפעה של זה באמצעות כספים שגויסו על ידי הצעות המטבע הראשוניות (IOC) Enosi and Haven., הם גייסו מיליוני כספים והמשיכו לשרת ביקורת משפטית. האוסטרלים תמיד התאימו טכנולוגיה עם עניין מוחלט ומטרה לגיטימית לטובים.
תן לי לקחת אותך לסיור במערך החקיקה של תקנות הקריפטו האוסטרליות!
האם ידעת? כ -20% ממילני השנה באוסטרליה משתמשים במשקיעים מטבעות קריפטוגרפיים פעילים ופעילים.
עלייה חדה זו קרתה כאשר הממשלה החליטה ליישם את טכנולוגיית Blockchain בסנכרון עם תקנות המטבעות הקריפטוגרפיים. הוסיף נכסים אלה לחוק איסור הלבנת הון.
הממשלה מגניבה עם זה!
ממשלת אוסטרליה דואגת לטכנולוגיית Blockchain משנת 2013 והרשויות עובדות על עדכונים מאז. מה שהופך את זה לפשוט, הם פשוט לא רואים את זה כ’כסף ‘או’ כסף דיגיטלי ‘ולכן הרווחים שנצברו ממוסים במס הכסף הזה (הכנסה).
מצאתי כמה שורות של מושל בנק המילואים של אוסטרליה (RBA) פיליפ לואו, על שינוי במודל התשלומים:
“כשנחשבים ככלי תשלום בלבד, נראה שזה יהיה אטרקטיבי יותר עבור אלה שרוצים לבצע עסקאות בכלכלה השחורה או הבלתי חוקית, ולא לעסקאות יומיומיות.”
“אז הקסם הנוכחי עם מטבעות אלה מרגיש יותר כמו מאניה ספקולטיבית מאשר לזה שיש להשתמש בהם כצורה יעילה ונוחה של תשלום אלקטרוני,”
הוא גם אמר כי לממשלה אין כוונה להכניס ‘eAUD’ להחלפת כספי פיאט. הממשלה לא התערבה בתעשיית הקריפטו בצורה עמוקה מדי כמו שעשתה סין או דרום קוריאה, אך הטילה את התקנות המתאימות על מטבעות הקריפטו..
הממשלה גם תמכה רבות בטכנולוגיות החדשות בתחום הבלוקצ’יין והמטבעות. בשנת 2018 נאלצה הסוכנות לשינוי דיגיטלי לבחון את כל השירותים הממשלתיים האפשריים שניתן היה לקנות תחת יישומי בלוקצ’יין.
תקנות מטבעות קריפטוגרפיים באוסטרליה
הרגולטור העיקרי של האוסטרליה, השווקים, האשראי הצרכני והשירותים הפיננסיים, נציבות השירות וההשקעות האוסטרלית (ASIC) אינם מסדירים את ICO, אך הנכסים הדיגיטליים מוסדרים כ’מוצרים או שירותים פיננסיים ‘. ישנן תקנות ספציפיות הקשורות לבלוקצ’יין או לטכנולוגיית ספר חשבונות מבוזרת אחרת (DLT).
“עד מרץ 2020 אוסטרליה רשמה 312 חילופי קריפטו עם הרגולטורים החוקיים”
עם זאת, ASIC פרסמה גיליון מידע במארס 2017 והזכיר את הצעדים המתאימים לנקוט כדי להסדיר נושאים שעלולים להתעורר לאחר הטמעת טכנולוגיית הבלוקצ’יין וה- DLT. ASIC עדכן גם הנחיות חדשות לגיליון זה במאי 2019 (קראו אותו בסעיף סדרת האירועים למטה).
בעוד שהתקנות הנוכחיות יספיקו לטיפול ב- DLT, ייתכן שיידרשו רפורמות נוקשות יותר בעתיד ככל שהטכנולוגיה תבשיל..
בדרכים, מכירת מטבעות קריפטוגרפיים באמצעות ICO מוסדרת באוסטרליה, הקריטריונים לחברת Particp לנהל ICO הם כדלקמן:
- רישוי – כל גופים הנושאים עסק פיננסי חייבים להחזיק ברישיון שירות פיננסי אוסטרלי (AFSL).
- שיווק – בהתאם ל- ASIC, כל ICO יכול לעשות שיווק של כל הצעה, אך עליו להיות מלווה במסמך רגולציה קשור.
- נושאים חוצי גבולות – כל חברות זרות המעוניינות לבצע את עסק ההצפנה באוסטרליה צריכות לבסס את נוכחותה המקומית. על החברה לרשום את עצמה ב- ASIC וליצור סניף מקומי.
- חוקי צרכנות – לא משנה ICOs אינם מוסדרים על פי חוק התאגיד, אך הם מוסדרים על פי חוק הצרכן האוסטרלי, תחרות וצרכנות משנת 2010 (ACT). ACT אוסר על תכנים מטעים ומטעים המשמשים בשיווק. חומר הקידום של ICO צריך להבטיח שהקונים לא יוטעו במידע שקרי והמטבעות שהונפקו צריכים להתאים למטרתם.
מיסוי וכרייה – הכל טוב
מיסוי – אני מציע לקרוא אותו בזהירות!
מיסוי המטבע הקריפטוגרפי היווה תחום דיון, למרות ניסיונות חוזרים ונשנים של משרד המיסים האוסטרלי (ATO) להבהירו. ה- ATO רואה במטבעות קריפטו נכס המוחזק או נסחר, במקום מטבע. אתה יכול לקרוא עוד על טיפול מס בקריפטו באוסטרליה
בחדשות עדכניות מאוד נודע לי כי ‘תקנות המיסוי הללו צפויות להיות מופרות ולכן משרד המסים האוסטרלי (ATO) מזהיר את הסוחרים ושלח הודעות רשמיות לבצע את עסקאות המטבעות הביקורתיות של שנת הכספים הקודמת..
מעניין לדעת, איך המס הזה חל על משקיעים ומחזיקים?
השלכות המס על המשקיעים והמחזיקים תלויות בשימוש המיועד במטבעות קריפטוגרפיים. המשקיעים בעסקי סחר במטבעות חליפין כפופים להוראות מניות המסחר. הרווחים במכירת מטבעות קריפטו מתייחסים כהכנסות וחייבים במס במסגרת CGT. ההפסד מותר בניכוי על בסיס דומה.
מנפיקים של מטבעות קריפטוגרפיים
ICO שהוא מטבע שהונפק על ידי ישות או על ידי תושב מס אוסטרלי או הפועל באמצעות “מפעל קבע אוסטרלי” עשוי להיות חייב במס באוסטרליה. שיעור מס החברות הנוכחי הוא 27.5% או 30%. אם המטבעות שהונפקו נחשבים כהון עצמי למטרת מס, אזי על התמורה מ- ICO להיות חייבת במס על המנפיקים. אך כל התשואות העתידיות יטופלו כדיבידנדים.
מס טובין ושירותים אוסטרלי (GST)
החל מה -1 ביולי 2017, ספקי מטבע דיגיטלי אינם נדרשים לגבות GST וגם הרוכש אינו זכאי להחזר GST. המטבע הדיגיטלי, אם הוא משמש כאמצעי תשלום חלופי לכסף, הכללים הרגילים של GST, יוחל על תשלום וקבלת מטבע דיגיטלי..
המטבע הדיגיטלי בחקיקת ה- GST דורש את המאפיינים הבאים,
- זה צריך להיות פטרי כך שהוא יכול לשמש כמצב תשלום עבור כל רכישה.
- זה זמין לציבור ללא כל הגבלות.
- זה לא צריך להיות נקוב על ידי מטבע של מדינה כלשהי.
- ערך המטבע הדיגיטלי לא צריך להיות נגזר או תלוי בשום דבר אחר.
- זה לא נותן שום זכות או הרשאות לקבל משהו אחר.
אַכִיפָה
ה- ATO יצר כוח משימה מיוחד להתמודד עם התחמקות מטבע קריפטוגרפי. ה- ATO אוסף רשומות בכמויות גדולות של מחזיקי המטבעות מהספקים המכובדים. הם מבצעים התאמת נתונים כדי להבטיח שהמשתמשים ישלמו את סכום המס הנכון.
כְּרִיָה
האם אתה יודע? כריית מטבעות קריפטוגרפיים היא חוקית באוסטרליה כל עוד אתה משתמש במשאבים משלך כגון חשמל וכוח עיבוד.
אך נראה כי ה- ATO אינו משוכנע בחופש זה של כורי קריפטו או בעלי עסקים אוסטרליים. ה- ATO הציג קווים המוסיפים מיסוי גם לפעילות כריית הקריפטו.
הכנסות שמקורן בכריית מטבעות קריפטוגרפיים כעסק צריכות להיכלל תחת הכנסה ניתנת להערכה. כורי הקריפטו יחויבו במס גם על רווחים או רווחים שמקורם בהעברת מטבע קריפטו ממוקש לצדדים שלישיים. פעילויות כרייה מבוססות ענן באקוסטריה צריכות לשקול גם את הבעיות הקשורות לאבטחת סייבר.
חוקים לפעילות מטבעות מטבעות
הממשלה העבירה את החוק לממן הלבנת הון / מימון נגד טרור בשנת 2017 (AML-CTF) כדי להביא את המטבעות הקריפטוגרפיים והאסימונים למסגרת הרגולטורית. שערי המטבע הדיגיטלי (DCE) נדרשים להירשם במרכז דוחות העסקאות והניתוח האוסטרלי (AUSTRAC). אם לא נרשם, יוטלו עונש של שנתיים מאסר וקנס של 105,000 דולר או שניהם.
הבורסות הרשומות נדרשות לביצוע התהליך מכיר את הלקוח שלך כדי לפקח ולדווח על עסקאות חשודות. מפעילי הבורסה נדרשים גם לשמור על נתוני הלקוח לתקופה של שבע שנים.
סדרת אירועים
2020
28-02-2020:- בית משפט באוסטרליה קיבל שימוש בחשבון חילופי מטבעות קריפטו כבטוחה להוצאות משפט אפשריות. השופט הודה בטבע ההפכפך של נכסים דיגיטליים והגיע למסקנה כי מטבעות קריפטוגרפיים הם סוג של השקעה בזמנים פיננסיים מסוימים.
2019
10-10-2019:- מנטה פרת ‘באוסטרליה, אחד מבתי הזיקוק הגדולים בעולם השיק מטבע אתריום בגיבוי זהב שהובטח על ידי ממשלת אוסטרליה. טכנולוגיית הבלוקצ’יין של Ethereum שימשה לדיגיטציה של הזהב הממשלתי.
28-08-2019:- יועץ אבטחת IT אוסטרלי, קרייג רייט, שטען בפני סאטושי נקאמוטו, יוצר הביטקוין, נאלץ למסור מחצית מאחזקות הביטקוין שלו. הוא נתבע על ידי עזבונו של דייוויד קליימן, מתכנת שמת בשנת 2013. אחוזת קליימן טענה כי רייט וקליימן היו שותפים בין השנים 2009-2013 ומכאן שמשפחתו זכאית למחצית מהביטקוין שנכרה על ידי שניהם יחד..
31-05-2019:- ASIC הוציאה הנחיות מעודכנות לגבי נכסי ה- ICO ונכסי הצפנה, שייקראו “מוצרים פיננסיים”. כל השאלות הנפוצות הקשורות ל- ICO או נכסי הצפנה טופלו. ההנחיה כללה גם מידע על רישיונות למשתתפי נכסי הקריפטו החלים על פי החוק האוסטרלי.
08-03-2019:- אוסטרק השעתה שתי חילופי קריפטו לאחר שהחברות שימשו לסחר בסמים. זו הייתה ההשעיה הראשונה לאחר ש- AUSTRAC קיבלה את האחריות לאמיתות הבורסות מאז אפריל 2018.
18-02-2019:- סוכנות הטרנספורמציה הדיגיטלית באוסטרליה (DTA) הזהירה את הממשלה ממגבלות טכנולוגיית הבלוקצ’יין. צוות ה- DTA שפעל לקביעת יציבותה של טכנולוגיית הבלוקצ’יין גילה פערים מסוימים בשימוש כשביל בפרויקטים מסוימים בהשוואה לטכנולוגיות אחרות. מכאן ש- DTA הציע לעצור את הניסויים בטכנולוגיות אלה ולהתמקד ביישומים בעולם האמיתי הזמינים לשימוש מיידי.
2018
07-09-2018:- נציבות ניירות ערך והשקעות אוסטרלית (ASIC) פרסמה את התוכנית הארגונית שלה לשנים 2018-2022 אשר סיפקה מסגרת למטבעות קריפטוגרפיים.
26-03-2018:- משרד המיסים האוסטרלי (ATO) ערך סקר כדי לקבל משוב ציבורי על חוקי המיסוי החדשים המיושמים על מטבעות קריפטוגרפיים. הם רצו לדעת את ההשפעה על משלמי המסים עם הנושאים בזמן אמת העומדים בפניהם ולהעביר אותה לממשלה.
25-01-2018:– שדה התעופה בבריסביין אמור להפוך למסוף שדה תעופה מטבע קריפטוגרפי. שדה התעופה עובד עם הרשות המקומית וחברות בינלאומיות בכדי להפוך את שדה התעופה כולו לרבות חנויות, בתי קפה לידידותיים לביטקוין על ידי קבלתם.
2017
07-12-2017:- ממשלת אוסטרליה העבירה את התיקונים לחוק איסור הלבנת הון וטרור מ -2006. בחוק החדש נדרשות הבורסות הדיגיטליות לקיים את הליך הידע של הלקוח ולפקח עליו & דווח על עסקאות חשודות ל- AUSTRAC.
18-10-2017:- אוסטרליה אישרה להסיר את המס הכפול על מטבע דיגיטלי. החקיקה החדשה במסגרת התקציב 2017-18 הבטיחה כי בעלי נכסים ספרתיים כבר לא ישלמו מס טובין ושירות (GST).
07-08-2017:- סנאטורים אוסטרלים משתי המפלגות הפוליטיות הודיעו כי על בנק המילואים של אוסטרליה להכיר במטבעות קריפטוגרפיים כצורות רשמיות של מטבע. משרד המסים הפסיק לפיכך להתייחס לנכסים הדיגיטליים כאל נכס בלתי מוחשי הנתון ל- GST.
20-03-2017:- רגולטור ניירות ערך והשקעות אוסטרלי ASIC פרסם הנחיות לשימוש בטכנולוגיית ספר חשבונות מבוזר כולל טכנולוגיית בלוקצ’יין בשירותים פיננסיים ובשווקים. זה כלל הערכה של תקני הטכנולוגיה וניהול הסיכונים.
2016
01-04-2016:- התובע הכללי האוסטרלי פרסם מסמך לפיו הממשלה מוכנה לנסח את הצעות החקיקה להסדרת נכסים דיגיטליים עד אמצע שנת 2017. מטרת הממשלה תהיה להביא את המטבעות הקריפטוגרפיים לחוק נגד הלבנת הון..
31-05-2016:- רשות המשטרה האוסטרלית תפסה ביטקוין בשווי 13 מיליון דולר אשר הועמד במכירה פומבית מאוחר יותר. המשטרה החרימה את הביטקוין כהליכי פשע. זו הייתה המכירה הפומבית השנייה כזו של ביטקוין לאחר ששירות המרשלים האמריקני מכר 144,000 ביטקוין שנתפסו מכביש משי מקוון של בזאר..
2015
אוגוסט 2015:- ועדת ההתייחסות הכלכלית של הפרלמנט האוסטרלי פרסמה כותרת דו”ח, ‘מטבע דיגיטלי – משחק מחליף או נגן ביט’. היא הדגישה פיתוח מערכת רגולטורית יעילה למטבע דיגיטלי, ההשפעה הפוטנציאלית של הטכנולוגיה על הכלכלה והיתרונות האפשריים שניתן לנצל. משלחת נסעה גם לקנדה וסינגפור כדי לדון בעניינים הקשורים למטבעות דיגיטליים עם פקידי הממשלה.
30-03-2015:- האוצר האוסטרלי הוציא ספר לבן ביחס למטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין. היא פירטה את האתגרים העומדים בפני הסדרתם במסגרת חוקי המס וכי החברות העוסקות במטבעות דיגיטליים עשויות להקצות רווחים מחדש כדי למזער מיסים..
2014
20-08-2014:- משרד המיסים האוסטרלי (ATO) פרסם הנחיות בנושא טיפול במס במטבעות דיגיטליים. ה- ATO הגיע למסקנה כי מטבעות קריפטוגרפיים אינם כסף או מטבע חוץ אלא יכולים להיחשב כנכס לרווחי הון.
09-06-2014:- מושל בנק אוסטרליה, גלן סטיבנס, הצהיר כי מטבעות דיגיטליים יכולים להציב שאלות רגולטוריות. עוד אמר כי יש לאפשר לאותם משקיעים שמוכנים לקחת סיכונים תוך ניחוש המטבעות הדיגיטליים.
2013
24-06-2013:- משרד מיסוי אוסטרלי (ATO) מאשר כי עסקאות ביטקוין כפופות למס טובין ושירותים (GST) וכן למס הכנסה. נאמר גם כי הביטקוין צפוי להיות אמצעי לתשלום אלקטרוני או כסף.
חברות בלוקצ’יין באוסטרליה
להלן כמה מהבורסות הטובות יותר בהן המשתמשים יכולים לסמוך על השקעה בקריפטו.
- DigitalX:- זוהי חברת בלוקצ’יין מבוססת פרת ‘אשר הונפקה בבורסת האבטחה האוסטרלית ביוני 2014. היא חברת תשלומים דיגיטלית עולמית, שמטרתה בעיקר לפתח מוצרי ושירותי פינטק בתחום התשלומים וההעברות של חשבונות ניידים..
- ספר חשבונות:- זהו סטארט-אפ של בלוקצ’יין של WA המאפשר שיתוף בין עמית לעמית. החברה החלה עם ICO ראשוני של 34 מיליון דולר.
- Data61:- הצוות ב- Data61 בחן את הדרכים לאימוץ טכנולוגיית הבלוקצ’יין כדי להשיג יתרונות יצרניים טובים שיכולים להעצים את הכלכלה..
- ANZ ו- Westpac:- ANZ & Westpac התחברה עם מרכז המפעילים של IBM ומרכז הקניות בקבוצת תהליך האחריות הדיגיטלית. לאחר מכן הם השתמשו בבלוקצ’יין במקום בנייר לצורך ערבות בנקאית על חכירה של נכס מסחרי.
- Bron.tech:- זה נותן למשתמש רמה גבוהה יותר של שליטה על אופן שיתוף הנתונים האישיים שלהם על ידי הצדדים שלישיים. זוהי חברה שבסיסה בסידני שנמצאה בשנת 2015 ופיתחה מקום שוק לאיסוף נתונים ישירות ממשתמשיה.
יריית המסקנה
בשלב זה אני יכול לומר, אוסטרליה התמודדה עם מטבעות קריפטוגרפיים בצורה טובה יותר. מטבעות קריפטוגרפיים יכולים לשמש כמטבע פיאט אך עם הגבלות מסוימות. לאוהבי הקריפטו יכול להיות מקום שוק טוב באוסטרליה אלא אם כן הם לא מתמכרים לפעילויות לא חוקיות. ההיקף העתידי של כל טכנולוגיה ושילוב שלה בשירותי הממשלה הוא בקצב טוב.
שאלות נפוצות
אם אתה אדם קריפטו, אני מציע לעקוב אחר המגמות והעדכונים האחרונים בנושא תקנות מטבעות מטבעות קריפטוגרפיים באוסטרליה על ידי הממשלה והרגולציה.
אנא עקוב אחר הסדרה החדשה של תקנות הקריפטו באזורים שונים ושתף אותה עם חבריך, העוקבים והמתחילים שלך.
מומלץ לקרוא: פריצת הדרך של מטבעות הקריפטו: תקציר 2 – תקנות המטבעות הקריפטוגרפיים בבריטניה