ויסות מטבעות בסין
היי, זהו קדיר א.ק, חובב הקריפטו ובעל טור מחקר.
סדרת כתיבה זו הייתה חוויה מדהימה עם החמישית ברציפות, האחרונה שנכתבה בתקנות בהודו.
היום אני מגיש בפניכם את המהדורה הבאה שלי של ‘פריצת הדרך של מטבע הצפנה: 2020 – תקציר 5’
ויסות מטבעות בסין
סין נחשבת לאחת השחקניות הגדולות ביותר בתחום הביטקוין. הממשלה תמיד קיימה ‘יחסי אהבה-שנאה’ עם המטבע הקריפטוגרפי והטכנולוגיה שעומדת מאחוריו.
המדינה שממלאת תפקיד מרכזי בתעשיית הביטקוין, במקביל הטילה תקנות ומגבלות בלתי מתפשרות על המסחר בקריפטו בעולם. בנקודת זמן זו, סין אסרה על פעילות הקריפטו בסין, וכוונה בקפדנות לפתח מטבע מטבע מוסדר משלה.
ממשלת סין בנושא מטבעות קריפטוגרפיים
לסין יש מערכת יחסים מסובכת מאוד עם מטבעות קריפטוגרפיים. עוד בשנת 2008 פותח הביטקוין ובשנה הבאה בשנת 2009 נוצרה העסקה הראשונה. הביטקוין הפך מוכר יותר בסין רק בשנת 2011, אך עם פחות פופולריות בקרב הציבור בגלל חוסר ידע. הכל התחיל בכך שארגונים לא ממשלתיים קיבלו ביטקוינים כתרומות וגל העסקים בביטקוין לא היה במצב רוח להתיישב.
כשביטקוין היה כל כך פופולרי אז מה שהוביל לאיסור??
הסיבה העיקרית שעומדת מאחורי האיסור היא כביכול כרייה נרחבת של מטבעות קריפטוגרפיים המייצרים פסולת אלקטרונית וצורכת כמויות מדהימות של חשמל. גם נושא הקריפטו נעשה בלתי חוקי, מה שסיכן את המערכת המוניטרית.
כריית קריפטו – עסק נהדר!!!
כריית הקריפטו בסין שלטה ב -2 / 3 מכל העסקאות בעולם. היא שלטה גם בכ 66% מכוחם של מחשבים ברחבי העולם המכונה ‘hashrate’. Hashrate מכתיב את יכולתו של המחשב לייצר מטבעות חדשים. מלבד זה שבב הכרייה מייצר עבודה ביום ובלילה לפיתוח מעבדים חזקים עוד יותר. זה די ברור שככל שהמעבד חזק יותר הוא צריכת החשמל היא גם נרחבת. נדרש כ- 73.12 TWh חשמל בשנה.
ביטקוין משלים 7 עסקאות בשנייה וכ- 308 ק”ג CO2 נפלט לכל עסקה בודדת. מדובר בכ -4,000 אמבטיות מלאות ב- CO2 לכל עסקה שהיא סכום עצום למדי. מלבד מכונות חדשות אלה מוחלפות במכונות ישנות. זה מוביל לפסולת רבים מכיוון שהם אינם ממוחזרים.
תקנות מטבעות קריפטוגרפיים בסין
הגופים הרגולטוריים של סין לא הכירו במטבעות הקריפטו כמטבע חוקי או כלי לתשלומים קמעונאיים. גם מערכת הבנקאות בסין אינה מקבלת מטבעות קריפטוגרפיים קיימים או מספקת שירותים רלוונטיים עבורם.
אמצעי רגולציה לגבי מטבעות קריפטוגרפיים
איסור על הצעות מטבע ראשוניות (ICO)
הנוהג של גיוס כספים באמצעות ICO אסור לחלוטין בסין. הרגולטורים הממשלתיים בסין שהטילו במשותף את האיסור כוללים,
- הבנק העממי של סין (PBOC)
- מינהל מרחב הסייבר של סין (CAC)
- משרד התעשייה וטכנולוגיית המידע (MIIT)
- המינהל הממלכתי לתעשייה ומסחר (SAIC)
- הוועדה הרגולטורית לבנקאות בסין (CBRC)
- הוועדה הרגולטורית לניירות ערך בסין (CSRC)
- הוועדה הרגולטורית לביטוח סין (CIRC)
על פי כללי ה- ICO, אסור לגייס מטבעות קריפטוגרפיים באמצעות מכירה והפצה לא סדירים של אסימונים המפעילים מימון ציבורי ללא אישור רשמי. מטבעות קריפטו המעורבים ב- ICO אינם מונפקים על ידי הרשות המוניטרית במדינה ולכן אינם מתקבלים כחובה כמכרז חוקי ואין להם מעמד שווה כ מטבעות פיאט. אסור להשתמש בהם ולהפיץ אותם בשוק. כללי ה- ICO מזהירים גם מפני פשעים כספיים אפשריים כגון דרכים בלתי חוקיות להנפקת אסימונים או ניירות ערך, גיוס כספים בלתי חוקי, הונאה פיננסית או כל מכירת פירמידה..
הגבלות על פלטפורמות מסחר במטבעות קריפטוגרפיים
כללי ה- ICO שהוסגרו הביאו גם מגבלות על העסק העיקרי של פלטפורמות מסחר במטבעות קריפטוגרפיים. על פי כללי ה- ICO, חל איסור על פלטפורמות המסחר.,
- המרת המכרז החוקי למטבעות קריפטוגרפיים או להיפך.
- רכישה או מכירה של מטבעות קריפטוגרפיים
- קביעת מחירים למטבעות קריפטוגרפיים
- מתן שירותי סוכנים קשורים אחרים
רשויות ממשלתיות עשויות לסגור את האתרים או את היישומים הניידים שאינם מצייתים לכללים אלה או אפילו להשעות את הרישיון לבורסות המסחר.
דרישות למוסדות פיננסיים
כללי ה- ICO אוסרים גם על מוסדות פיננסיים ומוסדות תשלומים חוץ בנקאיים לספק שירותים ישירים או עקיפים עבור מטבעות ICO ומטבעות קריפטוגרפיים. הם כוללים פתיחת חשבונות בנק או מתן שירותי רישום, מסחר, סליקה או פירוק. כמו כן, שירותי ביטוח היו אסורים.
עצור את כריית הביטקוין
קבוצת הסיכונים הפיננסיים של סין, הרגולטור הבכיר ביותר במימון באינטרנט באינטרנט פרסמה הודעה לכל הממשלות המקומיות על עיבוד היציאה המסודרת של כל חברות כריית הביטקוין. עוד הציעו שהם יכולים לעשות זאת על ידי הסרת המדיניות הקיימת עבור החברות מבחינת מחירי חשמל, מיסים או שימוש בקרקע.
מיסוי מטבעות קריפטוגרפיים
סין אינה מכירה במטבעות קריפטוגרפיים כמכרזים חוקיים ומכאן, הם אינם נתונים לשום מטריית מיסוי.
סדרת אירועים
04-02-2020:- כורי ביטקוין מתמודדים עם ויסות חמור בסין. הממשלה מתכננת לחלק מטבעות דרך הבנקים המסורתיים והמערכת המוניטרית. זה יהפוך את התהליך כולו לריכוזי הסותר את האופי הבסיסי של מטבע הקריפטו להיות מבוזר.
10-01-2020:- הבנק העממי של סין אמר כי השלים את התכנון ברמה העליונה, הניסוח הסטנדרטי והמחקר הפונקציונלי & פיתוח מטבע היואן הדיגיטלי. בתחילה, המטבע יופץ רק בבנקים שנזן וסוז’ואו. המשתמשים יכולים להירשם בארנקי הבנק. עם זאת, טרם פורסם תאריך השחרור.
22-12-2019:- פקיד בנק העם הסיני הממונה על יואן דיגיטלי חושף את אופיו של המטבע הדיגיטלי כ דיווח על ידי חדשות ניירות ערך בשנחאי .. הוא הצהיר כי זה לא ידרוש שום גיבוי של מטבעות, בניגוד לביטקוין. מו צ’אנגצ’ון, ראש מכון המטבע הדיגיטלי של בנק העם הסיני,
“המטבע לא נועד לספקולציות. זה שונה מביטקוין או אסימונים יציבים, שיכולים לשמש לספקולציות או לדרוש תמיכה בסל מטבעות. “
09-08-2019:- דו”ח עדכני חשף את תוכניות הפצת המטבעות הקריפטוגרפיים בין שבעת הגופים. אלה כוללים את בנק סין, הבנק התעשייתי והמסחרי של סין, הבנק החקלאי של סין, חברות טכנולוגיה כמו עליבאבא, טנסנט, יוניון פיי ואיגוד בנקים סיניים..
“המטבע הדיגיטלי של הבנק המרכזי יכול להיות מופץ באותה קלות כמו מזומנים, מה שתורם למחזור ולבינאומיות של הרנמינבי”, אמר מו צ’אנגצ’ון, סגן מנהל אגף התשלומים בבנק העממי של סין (PBOC) והראש החדש. מעבדת המחקר של קריפטוגרפים בסין.
12-04-2019:- הוועדה הלאומית לפיתוח ומחקר (NDRC), גוף המתוכנן על ידי המדינה המנהל את כלכלת סין, הציג רשימה של 450 פעילויות בזבזניות ומסוכנות. הם הציעו להוסיף כריית מטבעות קריפטו ברשימה והמליצו גם לחסל אותם לחלוטין. לאחר היישום, הממשלה הייתה מעלה את מחירי החשמל כך שחברות הכרייה נאלצות להיסגר או לעבור לגור בהן.
לדוח מפורט לחץ כאן.
24-08-2018:- הרגולטורים הסיניים יצא לאור אזהרות נוקשות מפני גיוס כספים באופן לא חוקי באמצעות מכירה וסחר של אסימוני קריפטו.
17-08-2018:- המשרד הלאומי לתיקון סיכונים בסין פינטק זיהה 124 המרת מטבעות בחו”ל שהייתה נגישה במדינה. סין מתכננת לחסום את הגישה לפלטפורמות אלה בתוך המדינה.
סין השביתה חשבונות חדשות של בלוקצ’יין באפליקציה החברתית WeChat וגם אסרה על מלונות לארח אירועי מטבעות קריפטוגרפיים.
28-06-2018:- בית משפט בעיר האנגג’ואו בסין, שלה פסק דין רשמי, אמר כי ניתן לייצר את הראיות המאומתות על ידי טכנולוגיית הבלוקצ’יין כראיה ממקרה למקרה.
השופט העיר:
“בית המשפט חושב שעליו לשמור על עמדה פתוחה וניטרלית לגבי שימוש בבלוקצ’יין לניתוח מקרים בודדים. אנחנו לא יכולים להוציא את זה רק בגלל שמדובר בטכנולוגיה מורכבת. אנחנו גם לא יכולים להוריד את התקן רק בגלל שהוא חסין טמפר וניתן לעקוב אחריו. … במקרה זה, השימוש בפלטפורמת בלוקצ’יין של צד שלישי שהיא אמינה ללא ניגוד אינטרסים מהווה את העילה המשפטית להוכחת ההפרה האינטלקטואלית. “
29-03-2018:- סגן נגיד הבנק המרכזי, Fan Yifei, אמר כי הממשלה פרסמה דו”ח לפיו היא מתכוונת לפתוח במאבק בכל סוגי המטבעות הווירטואליים בשנת 2018. סגן הנגיד גם הצהיר כי היא תקדם את המחקר והפיתוח של הדיגיטל הדיגיטלי שלה. מַטְבֵּעַ.
04-09-2017:- סין אסרה על כל החברות והאנשים לגייס כספים באמצעות ICO. פעילויות ה- ICO נחשבו בלתי חוקיות במדינה.
בנק העם הסיני של העם אמר בדו”ח כי 70% מה- ICO היו רמאים והורה גם למפעילים להחזיר כסף למשקיעים. מכיוון שהממשלה חששה שההונאה עלולה להוביל לבעיות חברתיות כמו שחיתות, ICO והחלפת ביטקוין מקומית נאסרה בסין. זה הוביל ליציאת חברות רבות מסין. אך הביקוש לגיוס כספים באמצעות ICO היה עדיין ביקוש עצום. כמה אתרי ICO בסין עדיין היו נגישים מבלי לעבור ברשת פרטית וירטואלית.
05-08-2017:- בנק העם הסיני הודיע על תוכניותיו להגביר את הפיקוח והרגולציה על התעשייה הפיננסית בסין, כולל הערכת מקרו-זהירות (MPA). עסק זה כולל מלווים של P2P, פלטפורמות תשלום מקוונות של צד שלישי, חברות מימון המונים ושירותים פיננסיים אחרים.
09-11-2016:- ממשלת סין הציבה א מודעת גיוס עבודה עבור מומחי בלוקצ’יין שיסייעו בפיתוח מטבע משלהם.
21-01-2016:- בנק העם של סין מבצע מחקר מטבע דיגיטלי ונמצא על סף פיתוח מטבע דיגיטלי משלו המוסדר על ידי הממשלה.
2015
סין שלטה בתחום הכרייה של ביטקוין ברכישת לפחות 50% מכוח הכרייה העולמי של רשת הביטקוין. ענקיות כריית הביטקוין היו F2Pool, AntPool, BTCC, Pool ו- BW.com אשר היוו מחצית משיעור החשיש ברשת של ביטקוין..
2014
נאמר כי סין אסרה בצורה לא נכונה על ביטקוין בשנת 2014. המטבע הקריפטוגרפי לא הוצא מחוץ לחוק באופן רשמי וגם לא עסקים מקומיים. ההערות של בנק העם הסיני בדצמבר 2013 ודיווח כוזב שהופץ כי סין אסרה לחלוטין על ביטקוין שהובילה לירידת ערך המטבע לאורך כל השנה..
באפריל 2014, חלק מהבנקים החלו לסגור את חשבונותיהם של עסקים ובורסות ביטקוין. בהצהרה משותפת של מנכ”ל חמש הבורסות הבולטות בסין, OKCoin, Huobi, BTC China, BtcTrade ו- CHBTC, הבהירו כי הם אינם מעודדים ספקולציות מופרזות בנכסים דיגיטליים וכל פיתוח נוסף בענף יופנה לרשויות..
במחצית השנייה של 2014 החלו בורסות OKCoin ו- Huobi לפעול בסינגפור ובהונג קונג בהתאמה והתמקדו בשווקים מחוץ לסין אך תמיד הרגישו את נוכחותם בסין. ואילו BTCC המשיכה להציע את שירותה באנגלית.
2013
בשלושת החודשים הראשונים היחסים בין סין לביטקוין לא היו קיימים כמעט. קומץ כורים וחילופי פזורים שהשיקו בשנת 2011, אנו מכירים כעת בציבור. רעידת אדמה קטלנית פקדה את יאן ב -20 באפריל 2013. ארגון לא ממשלתי One Foundation, הידוע בתרומתו להקלה באסון, לרווחת ילדים ועבודות שונות למען החברה, חשב לקבל תרומות שהציבור החזיק..
זה ביטקוין !!! ב- 21 באפריל 2013 פרסם הארגון את מחשבותיו בפומבי ותוך יומיים הם קיבלו 230 ביטקוין בתרומות שהסתכמו ב -2.4 מיליון דולר. שלוש התרומות הגדולות היו 88,39 ו- 25 BTC ואילו הנותרים היו מתחת ל- 10 BTC.
היקף הסחר ב- BTCC גדל ב -30% ולקוחות הביטקוין הורדו בכבדות וחצו את המספרים מעל ארצות הברית ב- 23 באפריל 2013. בין יוני-אוקטובר קהילת הביטקוין הסינית שגשגה להיות הגדולה בעולם. ענקית החיפוש הסינית באידו החלה לקבל ביטקוין עבור שירותי האבטחה של אתריה.
כשהוא צובר פופולריות וקבלה עצומה, ביטקוין הגיע לשיאו ל 1242 דולר ב -29 בנובמבר 2013. הדבר הבהיל את ממשלת סין מכיוון שהוא נחשב לאיום על מטבע הפיאט של סין. ומכאן, ב- 5 בדצמבר 2013, סין אסרה על בנקים העוסקים בביטקוין אך לא בעסקאות אינטרנט. זה הוביל לצניחת מחירים ב -30% ל -961 דולר עד 10 בדצמבר 2013.
2011
סין יצאה לכלכלה השנייה בגודלה בעולם בשנת 2010 ושחררה את תוכנית החומש ה -12 שלה בתחילת שנת 2011. תוכנית זו כללה פיתוח בענפים השונים, מידע וטכנולוגיה מהדור הבא הם אחד מהם..
ביוני 2011, בובי סי לי, יזם המכהן כיום בדירקטוריון קרן הביטקוין, הקים את בורסת הביטקוין הראשונה שנקראה BTCC. מרבית הלקוחות היו מהשוק המקומי.
2009
סין הייתה אחד השווקים הגדולים בעולם למשחקים מקוונים מרובי משתתפים כמו World of Warcraft. האמינו כי מיליוני צעירים שהיו מעורבים בעצמם מבצעים סחר של סחורות וירטואליות וזיכויים עבור סחורות אמיתיות ומזומן. באותו הזמן, מטבע QQ, סוג של מטבע וירטואלי, המיוצר על ידי ענקית אינטרנט סינית טנסנט, הפך פופולרי מאוד לסחר במוצרים אמיתיים. זה עורר את אזעקת הפקידים בבנק המרכזי בסין כאשר אנשים החלו לסחור במטבעות וירטואליים עבור בגדים, מוצרי קוסמטיקה.
שווקים מקוונים רבים, כמו eBay וטאובאו בסין, פרסמו למכירת מוצרים וירטואליים כמו מטבעות World of Warcraft. מכאן שסין אסרה על שימוש במטבעות וירטואליים ב יוני 2009.
המסקנה
שנת 2020 התחילה עם התפשטות הקטלניים נגיף קורונה, עיר בסין שהיא מוקד הרעש. כל השווקים, הכלכלה, המטבעות הקריפטוגרפיים היו עדים לנפילה בגלל ההתמוטטות. בפברואר מחירי הביטקוין ירדו מ -10300 דולר ל -8500 דולר.
בגלל מגפת ה- COVID-19, היואן הדיגיטלי התעכב בשלושה עד שישה חודשים. סין החלה את משחק המניעה שלה בהסגר שטרות למשך שבועיים. תומכי הקריפטו צייצו בשלב זה כי הביטקוין יכול לעזור לעצור את התפשטות נגיף העטרה על ידי צמצום הזיהום.