מסחר במט”ח לעומת מסחר בקריפטו מפתח והדמיון
לסחר במט”ח ולסחר במטבעות קריפטוגרפיים יש הבדלים רבים, אך יש גם הרבה קווי דמיון. אם אתה סוחר טירונים, כדאי לך ללמוד על ההבדלים העיקריים והדמיון לפני שתבחר בין השניים.
אם אתם מתכננים להתחיל לסחור במטבע, אתם כנראה על הגדר האם עליכם לבחור לסחור במטבעות קריפטוגרפיים או במטבעות זרים. ובכן, נתחיל בלומר לך ששוק המט”ח ושוק המטבעות הקריפטוגרפיים הם שני דברים נפרדים.
מסחר בקריפטו ובפורקס נחשבים לעתים קרובות דומים כמו כן, שניהם כוללים מסחר במטבעות. עם זאת, שניהם מורכבים מזה ויש להם מאפיינים ספציפיים משלהם.
עכשיו, כשאתה מתחיל, זה יכול להיות מאתגר לדעת על ההבדלים. וזה יכול להיות קשה עוד יותר לדעת באיזה בחר אם אינך בטוח מה מייחד כל אחד מהם. אז הנה כל מה שעליך לדעת על השניים:
שוק המט”ח לעומת שוק הקריפטו
ראשית הדברים הראשונים, בואו נדון בשווקים. אי אפשר להבין מדוע סחר בקריפטו או במט”ח שונה אם אינך יודע דבר על השווקים.
הסביר שוק הפורקס
שוק המט”ח הוא השוק הגדול והנזיל ביותר בעולם. זהו שוק מבוסס ומבוזר בו נסחרים כל המטבעות מרחבי העולם. עם זאת, מעל 85% מכלל העסקאות העולמיות בשוק קורים בשבעה זוגות פופולריים בלבד: GBP-USD, EUR-USD, USD-JPY, AUD-USD, NZD-USD, USD-CHF, USD-CAD.
כעת, העניין עם היותו שוק עולמי הוא העובדה ש- Forex יכול להיות מושפע מהמון גורמים החל מהודעות פוליטיות ועד למספרי אינפלציה, דיווחי משרות ואפילו אסונות טבע. עם זאת, למרות זאת, כ -5.3 טריליון דולר נסחרים בשוק מדי יום בממוצע.
לכן, שוק המט”ח הוא מסיבי!
המטבעות בשוק המט”ח מגובים על ידי ממשלה ריכוזית.
הסביר שוק הקריפטו
שוק הקריפטו הוא ערך חדש יחסית בעולם הפיננסי. ליתר דיוק, שוק הקריפטו התחיל עוד בשנת 2009 עם הקמת הביטקוין, המטבע הראשון. אך למרות היותו צעיר להפליא, שוק הקריפטו הפך במהרה לשדה מסחר אדיר, וכעת יש לו למעלה מ -2,000 מטבעות קריפטוגרפיים.
השוק הפך במהירות למערכת אקולוגית עצומה של סחר בנכסים דיגיטליים שונים. כיום, יש לו נפח יומי ממוצע של כמעט 100 מיליארד דולר, שרובם עוברים בורסות.
בהשוואה לשוק המט”ח, שוק הקריפטו אינו תלוי בבנקים מרכזיים ובממשלות.
דמיון עיקרי והבדלים בין מסחר במט”ח לעומת קריפטו למסחר
עכשיו כשאתה יודע יותר על שני השווקים, בוא ונעמיק יותר בדמיון ההבדל וההבדל בין המסחר בפועל במטבעות זרים ומסחר במטבעות קריפטוגרפיים..
קווי דמיון בין השניים
בעוד שחלק מהסוחרים עשויים לטעון כי השוואה בין השניים היא כמו השוואה בין תפוחים לתפוזים, אך למעשה יש הקבלות רבות ביניהן..
למשל, הדמיון המשמעותי ביותר בין השניים הוא ששניהם מתקיימים בסביבה דיגיטלית, במובן זה ששניהם מסתמכים על הפעלת טכנולוגיית תקשורת מודרנית..
יתרה מכך, דמיון נוסף הוא ששניהם עוסקים במטבעות לעומת סחורות אחרות כמו זהב, נפט או גז טבעי. למרות שלא כולם מסכימים להעניק לנכסים דיגיטליים את התואר “מטבע”, ביטקוין ושאר מטבעות קריפטוגרפיים פועלים ונתפסים בעיני רבים כמטבעות..
מלבד זאת, שני השווקים כוללים גם מגוון גדול של שחקנים מאנשים פרטיים ועד מוסדות פיננסיים אדירים, וכל השחקנים הללו מנהלים עסקים רגילים או מנסים להרוויח באמצעות התנודתיות בשווקים..
דמיון משמעותי נוסף הוא העובדה שלשניהם יש תנודתיות גבוהה, שיכולה להיות גם תכונה שלילית וגם חיובית. התנודתיות בשני השווקים פירושה שהם יכולים להיות נתונים לשינוי עצום במחיר בפרק זמן קצר. עם זאת, בהשוואה למטבעות זרים, מטבעות קריפטוגרפיים נוטים להשתנות בפראות.
הבדלים בין השניים
למרות שיש קווי דמיון רבים, שני השווקים נותרים שונים מאוד.
אחד ההבדלים הקריטיים בין קריפטו למסחר במט”ח הוא העובדה שמסחר בפורקס מחייב מתווך כדי להקל עליו. סוחרים יכולים. עם זאת, קבל חשבון שנותן גישה ישירה לשוק, אך עם זאת מדובר במהלך מוסדר ביותר.
לכן, לעבור דרך מתווך הוא צעד הרבה יותר פשוט עבור המשקיעים והסוחרים, גם אם זה אומר שהם צריכים לתת למתווך קיצוץ מהזכיות שלהם. ועוד, המתווכים הפורקסיים הטובים ביותר לחו”ל מספק גם אפשרות לסחור בשווקים בינלאומיים אם תנאי המסחר צמודים מדי במדינה שבה סוחרים חיים.
לעומת זאת, מטבעות קריפטוגרפיים מובאים בעיקר בבורסות, שפועלות בדומה למתווך או מתווך ויקבלו קיצוץ. עם זאת, בניגוד למתווכים, הבורסה משמשת כסמכות היחידה לרכישה ומכירה של מטבעות קריפטוגרפיים. יתרה מכך, בדרך כלל יש לבורסה שער קבוע או מבנה שערים שתמיד יהיו זהים לכל עסק.
מלבד זאת, מטבעות זרים אינם זהים למטבעות קריפטו משום שהם יכולים להיות מושפעים בקלות מאירועים גלובליים. משברים פוליטיים, אירועים כלכליים או אפילו אסונות טבע יכולים להשפיע על המטבע של המדינה, ולהביא שינויים רבים בשוק.
לעומת זאת, כשמדובר במה שקובע את ערך המטבעות הקריפטוגרפיים, הכל קשור לביקוש והיצע. ליתר דיוק, אם לקריפטוגרפיה מסוימת יש היצע סמלי גבוה אך ביקוש מועט מצד סוחרים, ברור, שוויו יירד. מהצד השני, היצע נמוך וביקוש גבוה גורמים למחיר המטבע הקריפטוגרפי לעלות.
בחירה בין מסחר במט”ח למסחר במטבעות קריפטו
“מי מתאים לי?” זו שאלה שכל סוחר מתחיל צריך לשאול את עצמו בין לבחור באופן אקראי. עם זאת, אין תשובה מתאימה לשאלה זו מכיוון אם תרצה בכך סחר במטבעות קריפטוגרפיים או במטבעות זרים זו בחירה מאוד אישית.
נניח שאתה אוהב את הסיכון ושואף לרווחים גבוהים יותר (שעלולים להגיע עם הפסדים גבוהים יותר) מאשר שאתה יותר סוחר שצריך לצאת לשוק הקריפטו. לעומת זאת, אם אתה מעדיף שוק מוסדר ומחמיר יותר, שכרוך גם בסיכונים נמוכים יותר, אולי עליך להיות סוחר בפורקס.