מדינות מובילות המובילות את הדרך למימון מבוזר
מהמזרח התיכון ועד המערב האמריקאי, הבלוקצ’יין פורח.
רכיבה על פיג’בק על מטבעות קריפטוגרפיים פופולריים כמו ביטקוין ואת’ריום היא הרעיון של מימון מבוזר, המקוצר לפרויקטים של קריפטו של DeFi. מקרים של שימוש במימון מבוזר הם בדרך כלל על המצאה מחודשת של דרך תואמת blockchain לעשות פעילות פיננסית כלשהי. DeFi היא קבוצת משנה של מחשבה המונעת על ידי מטבעות קריפטו, השואלת ברצינות רבה יותר.) מה אם טכנולוגיית הבלוקצ’יין תומכת למעשה בכלכלה שלנו?
זה עדיין לא קרה, אבל יש כמה בולטים על הבמה העולמית שמובילים את הדרך לדברים האלה. יתר על כן, מאותם מטפחים אנרגיות יזמיות או כאלה שמזניקים פרויקטים ניסיוניים משכנעים.
הנה המדינות שמייצרות תאוצה חזקה לטכנולוגיית ההצפנה של DeFi.
ארצות הברית
נראה כי ארה”ב יש יד בכל תחום בתחום הטכנולוגיה ואז לכמה, ובלוקצ’יין אינו יוצא מן הכלל. המדינה היא נקודה חמה יזמית משגשגת עבור חברות סטארט-אפ ומפתחי בלוקצ’יין. כמו כן, מספר מדינות בארה”ב התחילו את מקרי השימוש שלהן במבחנים.
אולי המשכנעת מביניהן היא מדינת מערב וירג’יניה, אשר ביצעה תהליך הצבעה להיעדר בלוקצ’יין שממלא תפקיד ישיר בתהליך הממשלתי שלהם מהטלפונים הניידים שלהם.. וואטס החברה אפשרה את תוכנית הפיילוט.
סַנְטֵרא
היריבה הכלכלית הידועה לשמצה של ארה”ב עומדת לפחות שווה איתה בחזית הבלוקצ’יין. קריפטו הוא נושא חם באופן יוצא דופן כשמדובר בסין בימינו. הממשלה גינתה בעבר את הטכנולוגיה, אך נראה שחל שינוי בזמן לאחרונה. נשיא סין שי ג’ינפינג עלה לכותרות ההצפנה של DeFi כאשר לאחרונה יצא לטובת הציבור לטכנולוגיית הבלוקצ’יין.
סין אפילו הקניטה את המטבע הדיגיטלי המאושר על ידי המדינה לבוא, אם כי עדיין אין על מה לדבר. נראה כי המדינה מחזיקה מלאי קניין רוחני רלוונטי, עם זאת – המדינה זכתה ב -44 פטנטים הקשורים לבלוקצ’יין מאז 2016.
איראן
מתחרה אמריקאית במובן שונה בהרבה, יוזמות הבלוקצ’יין של איראן מונעות במידה רבה ככלי להימלטות (או להתגבר עליה אחרת) מהסנקציות הכלכליות של ארה”ב. הריאל האסימוני של המדינה עדיין לא קיים, אך הבנק המרכזי של איראן עדכן לאחרונה את חוקיו כדי שיהיו נוחים יותר למטבעות קריפטוגרפיים – הם אפילו הפכו איסור לשעבר.
למרות שהמניעים שלה מגיעים ממקום אחר ממדינות אחרות ברשימה זו, סצנת הבלוקצ’יין של איראן עומדת לצמוח במהירות רבה.
סינגפור
עיר האריות אירחה את האירוע בן היומיים של Block Show Asia והייתה גם בית כנס Crypto DeFiance הראשון של פרויקט שיווי המשקל, אי פעם, באופן מיידי. שיווי משקל מהווה מסגרת לבניית אפליקציות מימון מבוזרות, ומוצר הדגל שלה הוא יציב מטבע דולר המכונה USD. EOSDT.
שני אירועי הצפנה הגדולים הללו התרחשו גב אל גב בסינגפור בנובמבר 2019, וזה לא מקרי. המדינה היא לא רק ביתם של קהילת DeFi משגשגת, אלא שנראה שהשלטון המקומי נשען גם לקריפטו..
ממשלת סינגפור הכריזה על Ubin, גרסה דיגיטלית של הדולר הסינגפורי (SGD) בשנת 2017. הבנק המרכזי פרסם את הפעלת ה- SGD על בלוקצ’יין את’ריום. (Ubin קיים מכיוון שהבנק המרכזי בסינגפור שיתף פעולה עם ייעוץ בלוקצ’יין בשם R3).
איחוד האמירויות הערביות וערב הסעודית
בתחילת 2019 חברו הרשויות הפיננסיות של כל אחת מהמדינות הללו להשקת פרויקט מטבע דיגיטלי בשם Aber. Aber תוכנן לשמש להסדרת עסקאות פיננסיות בין המדינות. אמירות דובאי החלה לבדוק את ההשקה של מטבע קריפטוגרפי משלה שנתמך על ידי המדינה מאז 2017, אך היא טרם התממשה.
סנגל
ה- eCFA של סנגל, גרסה דיגיטלית של מטבע הפיאט שלה ב- CFA פרנק, הונפק בהצלחה בשנת 2016. בנק מקומי בשם Banque Régionale de Marchés (BRM) שחרר את מטבע הקריפטו, בשיתוף עם סטארט-אפ אירי בשם eCurrency Mint Limited. החברה הזו במקרה עוזרת לבנקים מרכזיים להקים מטבעות דיגיטליים משלהם.
ויברציות DeFi חזקות גם במדינות רבות אחרות, ומסיבות רבות ושונות. מוונצואלה לתוניסיה ועד איי מרשל, DeFi בדרך לצבור תאוצה עולמית באמת.