פירוק ויסות הקריפטו ברוסיה – עובדות והתפתחות אחרונה

  • האימוץ ההמוני של הביטקוין הולך וגדל ללא קשר לתקנות
  • רוסיה מעודדת טכנולוגיית Blockchain, מכוונת מטבעות קריפטוגרפיים
  • גניבת ביטקוין אינה פשע היא רוסיה

בכל שוק ביטקוין עדים לעלייה במשתמשיו ובנפח המסחר בביטקוין. ובכן, יש מדינות שמתייחסות למטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין על ידי ויסותן בעוד שחלקן אפילו לא מאפשרות למסחר ורואות בכך כחוקי.

רוסיה היא אחת המדינות בהן ביטקוין ושאר המטבעות הקריפטוגרפיים אינם מתקבלים בברכה כמו הבלוקצ’יין. המדינה רוצה לפגוע חזק יותר במטבעות הקריפטו ובפעילותה באמצעות הטלת חוקים ומיסים מחמירים. אך חובבי הקריפטו ברוסיה ללא קשר לחוקים המוצעים נוטים לבצע סחר ללא הפסקה.

תקנות הקריפטו ברוסיה – כן לטכנולוגיה, לא לקריפטו

חברות הקריפטו הרוסיות יהיו עדים לימים קשים כשהממשלה נמצאת בתהליך של הסדרת מטבע החוץ. הצעת חוק כבר הוצעה בבית התחתון על ידי מחוקקי רוסיה הממליצה על איסור מוחלט על הנפקת מטבעות קריפטוגרפיים חדשים והפצת הקיים..

בנוסף, האנשים ייענשו על קניית קריפטו במזומן או העברה לחשבונות הפועלים בבנקים ברוסיה. כמו כן קנסות של עד 7000 דולר. ואילו החברות המנפיקות מטבעות וירטואליים ללא אישור מהבנק הרוסי ייקנסו בסכום של עד 2 מיליון רובל (28,000 דולר).

אם הצעת החוק תהפוך לחוק, האנשים המחזיקים במטבעות קריפטוגרפיים ייאלצו לחשוף את אחזקותיהם ולהסביר גם כיצד רכשו אותם.

עם זאת, המשרד הרוסי התנגד להצעת החוק ואמר כי אנשים יכולים להשתמש בטכנולוגיה כדי לעקוף את האיסור ולהשתמש בו. זה, בתורו, יוליד ‘שוק שחור’ גדול שלא ניתן לשלוט בו.

אתה עשוי להתעניין גם ב – מה המשמעות של תקנות קריפטו חדשות בשוויץ עבור חברות קריפטו?

בתי משפט ברוסיה – “גניבת ביטקוין אינה פשע”

הדבר נודע בעקבות תקרית דרמטית ברוסיה. ממש לאחרונה, בית המשפט הפלילי הרוסי פסק מקרה של שנת 2018 שקשור בסופו של דבר למטבעות קריפטוגרפיים. סיפור ארוך קצר, עוד בשנת 2018, שני גברים, פיטר פירון ויוג’ין פריגוז’ין, העמידו פנים שהם קצינים בסוכנות אכיפת החוק והטרור של רוסיה, שירות הביטחון הפדרלי (FSB)..

הם איימו על סוחר הקריפטו, נחטפו ואילצו את הסוחר לשלם להם 5 מיליון רובל (מעל 70,000 $) לצד 99.7 BTC. הקורבן העביר 99.7035 BTC וכמה אסימני קריפטו אחרים [Digibyte ו- BitShares] לחוטפים. לאחר מכן הם גזרו עונשי מאסר של שמונה ועשר שנים.

הסוחר פנה עוד לבית המשפט המחוזי בסנט פטרסבורג בכדי לאלץ את הגנבים להחזיר את סך הכספים. עם זאת, לאחר סדרת טיעונים ונהלים, בית המשפט פסק את התיק בחלקו לטובת הקורבן. לפיכך, גנבים עשויים להחזיר את 5 מיליון הרובלים הגנובים ואילו זה לא נתן את הצו על מטבע קריפטוגרפי גנוב..

מה שתפס את עיני כולם, בית המשפט קבע בפסק דינו כי מטבעות קריפטוגרפיים אינם נחשבים כרכוש. נקודת העניין היא שהקריפטוגרפיה בקוד האזרחי הרוסי אינה מוכרת כמכרז חוקי או כפונדקאית שלה. לכן הם לא יכול ייחשב כרכוש לצורך תיק פלילי. ומכאן, אין צורך להעביר חזרה.

מטבע קריפטוגרפי [גניבה] אינו פשע נגד רכוש. עקב היעדר מעמד משפטי, לא ניתן להכיר בו כאובייקט של המשפט האזרחי, סיכם בית המשפט.

עם זאת, הקורבן עשוי עדיין לדפוק בית משפט אזרחי ולנסות את מזלו.!

עליית פעילות הביטקוין ברוסיה

למרות חוק כה מחמיר, הרוסים ממשיכים להתמודד עם פעילויות המטבעות הקריפטוגרפיים. שוק הקריפטו היה עד לזרימה בבורסות P2P ביטקוין וסוחרי הצפנה.

לפי הדיווחים, נפח המסחר ומספר המשתמשים הפעילים גדל באופן דרמטי. במיוחד מאז מרץ למרות ויסות הקריפטו ברוסיה מעורפל.

נציגי הבורסות הרוסיות מבינאנס, גארנטקס ו- EXMO התמקדו בצמיחה במספר משתמשים ברוסיה במהלך תקופת הנעילה, ממרץ עד יוני..

עם זאת, הגידול בהתעניינות במטבעות קריפטוגרפיים מגיע בזמן בו הממשלה נמצאת על סף הכנסת מגבלות קשות עליהם.

התו הסופי

לרוסיה יש תמיד ‘צעד קדימה וצעד אחורה’ כשמדובר בקריפטוגרפיה. מאז הקמתה, לפי סדרת הדיווחים, רוסיה תמיד התכוונה להסדיר אותה.

מכאן שמאז 2018, החוק הוחשב, גויס, והוכנס לבסוף. הבנק המרכזי גם הוא בעד איסור מוחלט.

אך האם כל ממשלה יכולה לאסור זאת לחלוטין??

זה מאוד קשה. כפי שכולנו יודעים לא ניתן לאסור לחלוטין מטבעות קריפטוגרפיים. עלינו להמתין ולחזות בהשפעות של הצעת החוק לאחר שהוסבה לחוק. מכיוון שאין ברוסיה תקנות קריפטו ספציפיות, הרוסים עוסקים כעת בעסקאות P2P ביטקוין.