Κανονισμός κρυπτονομισμάτων στην Κίνα
Γεια, Αυτός είναι ο Qadir A.K, εραστής της Crypto και αρθρογράφος της έρευνας.
Αυτή η σειρά γραφής ήταν μια καταπληκτική εμπειρία με την 5η στη σειρά, η τελευταία που γράφτηκε ήταν κανονισμών στην Ινδία.
Σήμερα σας παρουσιάζω την επόμενη έκδοσή μου «Η ανακάλυψη κρυπτονομισμάτων: 2020 – Σύνοψη 5»
Κανονισμός κρυπτονομισμάτων στην Κίνα
Η Κίνα θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στο χώρο του Bitcoin. Η κυβέρνηση διατηρούσε πάντα μια «σχέση αγάπης-μίσους» με την κρυπτογράφηση και την τεχνολογία πίσω από αυτήν.
Η χώρα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία bitcoin, την ίδια στιγμή επέβαλε ασυμβίβαστους κανονισμούς και περιορισμούς στις συναλλαγές κρυπτογράφησης στον κόσμο. Σε αυτό το σημείο, η Κίνα έχει απαγορεύσει τη δραστηριότητα κρυπτογράφησης στην Κίνα και στοχεύει αυστηρά στην ανάπτυξη της δικής της ρυθμιζόμενης κρυπτογράφησης.
Κυβέρνηση της Κίνας για το Cryptocurrency
Η Κίνα έχει μια πολύ περίπλοκη σχέση με τα κρυπτονομίσματα. Το 2008, το Bitcoin αναπτύχθηκε και το επόμενο έτος το 2009, δημιουργήθηκε η πρώτη συναλλαγή. Το Bitcoin έγινε πιο εξοικειωμένο στην Κίνα μόνο το 2011, αλλά με λιγότερη δημοτικότητα στο κοινό λόγω έλλειψης γνώσεων. Όλα ξεκίνησαν με μια ΜΚΟ που δέχτηκε bitcoin ως δωρεές και το κύμα των επιχειρήσεων bitcoin δεν είχε διάθεση να εγκατασταθεί.
Όταν το bitcoin ήταν τόσο δημοφιλές, τότε αυτό οδήγησε σε απαγόρευση??
Ο κύριος λόγος πίσω από την απαγόρευση πιστεύεται ότι είναι η εκτεταμένη εξόρυξη κρυπτονομισμάτων που παράγουν ηλεκτρονικά απόβλητα και καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Το ζήτημα της κρυπτογράφησης έγινε επίσης παράνομο, το οποίο διακινδύνευε το νομισματικό σύστημα.
Crypto Mining – Μια εξαιρετική επιχείρηση!!!
Η εξόρυξη κρυπτογράφησης στην Κίνα είχε κυριαρχήσει στο 2/3 των συναλλαγών όλου του κόσμου. Είχε επίσης ελέγξει περίπου το 66% της ισχύος των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, το οποίο είναι γνωστό ως «hashrate». Το Hashrate υπαγορεύει την ικανότητα ενός υπολογιστή να παράγει νέα νομίσματα. Εκτός από αυτό το Mining Chip κατασκευάζει εργασία μέρα και νύχτα για να αναπτύξει ακόμη πιο ισχυρούς επεξεργαστές. Είναι αρκετά προφανές ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο επεξεργαστής, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι επίσης εκτεταμένη. Απαιτείται περίπου 73,12 TWh ισχύος ετησίως.
Το Bitcoin ολοκληρώνει 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο και εκπέμπονται περίπου 308 KG CO2 για κάθε μεμονωμένη συναλλαγή. Πρόκειται για περίπου 4000 μπανιέρες γεμάτες με CO2 για κάθε συναλλαγή που είναι αρκετά τεράστιο ποσό. Εκτός από αυτά τα νέα μηχανήματα αντικαθίστανται από παλιά. Αυτό οδηγεί σε πολλά απόβλητα καθώς δεν ανακυκλώνονται.
Κανόνες Cryptocurrency στην Κίνα
Οι ρυθμιστικοί φορείς της Κίνας δεν έχουν αναγνωρίσει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα ή εργαλείο για πληρωμές λιανικής. Ούτε το τραπεζικό σύστημα στην Κίνα δέχεται τυχόν υπάρχοντα κρυπτονομίσματα ούτε παρέχει σχετικές υπηρεσίες για αυτούς.
Κανονιστικά μέτρα για τα κρυπτονομίσματα
Απαγόρευση των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO’s)
Η πρακτική συγκέντρωσης χρημάτων μέσω ICO απαγορεύεται πλήρως στην Κίνα. Οι ρυθμιστικές αρχές της κινεζικής κυβέρνησης που επέβαλαν από κοινού την απαγόρευση περιλαμβάνουν,
- Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC)
- Η Διοίκηση του Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC)
- Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT)
- Η κρατική διοίκηση για τη βιομηχανία και το εμπόριο (SAIC)
- Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζικής της Κίνας (CBRC)
- Η Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Κίνας (CSRC)
- Η Ρυθμιστική Επιτροπή Ασφαλίσεων της Κίνας (CIRC)
Σύμφωνα με τους κανόνες του ICO, απαγορεύεται η αύξηση των κρυπτονομισμάτων μέσω παράτυπης πώλησης και κυκλοφορίας διακριτικών που απαιτούν δημόσια χρηματοδότηση χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση. Τα κρυπτονομίσματα που εμπλέκονται σε ICO δεν εκδίδονται από τη νομισματική αρχή της χώρας και ως εκ τούτου δεν είναι υποχρεωτικά αποδεκτά ως νόμιμο χρήμα ούτε έχουν το ίδιο καθεστώς με νομίσματα fiat. Δεν επιτρέπεται η χρήση και η κυκλοφορία τους στην αγορά. Οι κανόνες του ICO προειδοποιούν επίσης για πιθανά οικονομικά εγκλήματα, όπως παράνομους τρόπους έκδοσης κουπονιών ή κινητών αξιών, παράνομη συγκέντρωση χρημάτων, οικονομική απάτη ή οποιαδήποτε πώληση πυραμίδων.
Περιορισμοί στις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων
Οι κανόνες ICO που έχουν τεθεί έχει επίσης επιφέρει περιορισμούς στην κύρια δραστηριότητα των πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με τους κανόνες του ICO, οι πλατφόρμες συναλλαγών απαγορεύονται από,
- Μετατροπή νόμιμου χρήματος σε κρυπτονομίσματα ή αντίστροφα.
- Αγορά ή πώληση κρυπτονομισμάτων
- Καθορισμός τιμών για κρυπτονομίσματα
- Παροχή άλλων σχετικών υπηρεσιών αντιπροσώπων
Οι κυβερνητικές αρχές ενδέχεται να κλείσουν τους ιστότοπους ή τις εφαρμογές για κινητές συσκευές που δεν συμμορφώνονται με αυτούς τους κανόνες ή ακόμη και να αναστείλουν την άδεια των ανταλλαγών.
Απαιτήσεις για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Οι κανόνες του ICO απαγορεύουν επίσης στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στα ιδρύματα μη τραπεζικών πληρωμών να παρέχουν άμεσα ή έμμεσα υπηρεσίες για ICO και κρυπτονομίσματα. Περιλαμβάνουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ή την παροχή υπηρεσιών εγγραφής, διαπραγμάτευσης, εκκαθάρισης ή εκκαθάρισης. Απαγορεύθηκαν επίσης οι ασφαλιστικές υπηρεσίες.
Σταματήστε την Εξόρυξη Bitcoin
Η ομάδα αποκατάστασης χρηματοοικονομικών κινδύνων της Κίνας, η κορυφαία ρυθμιστική αρχή χρηματοδότησης διαδικτύου της χώρας, ανακοίνωσε σε όλες τις τοπικές κυβερνήσεις να επεξεργαστούν την ομαλή έξοδο από όλες τις εταιρείες εξόρυξης Bitcoin. Πρότειναν επίσης ότι μπορούν να το κάνουν αφαιρώντας τις υπάρχουσες πολιτικές για τις εταιρείες όσον αφορά τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, τους φόρους ή τη χρήση γης.
Φορολογία κρυπτονομισμάτων
Η Κίνα δεν αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμες προσφορές και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν σε καμία φορολογική ομπρέλα.
Σειρά εκδηλώσεων
04-02-2020:- Οι ανθρακωρύχοι Bitcoin αντιμετωπίζουν αυστηρές ρυθμίσεις στην Κίνα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να διανείμει νομίσματα μέσω παραδοσιακών τραπεζών και του νομισματικού συστήματος. Αυτό θα έκανε την όλη διαδικασία να συγκεντρωθεί σε αντίθεση με τη θεμελιώδη φύση του κρυπτονομίσματος να αποκεντρωθεί.
10-01-2020:- Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει τη σχεδίαση ανώτερου επιπέδου, την τυποποιημένη διατύπωση και τη λειτουργική έρευνα & ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος Yuan. Αρχικά, το νόμισμα θα διανεμηθεί μόνο σε τράπεζες Shenzhen και Suzhou. Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στα πορτοφόλια τραπεζών. Ωστόσο, η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
22-12-2019:- Ο υπάλληλος της People’s Bank of China που είναι υπεύθυνος για το ψηφιακό Yuan αποκαλύπτει τη φύση του ψηφιακού νομίσματος ως έχουν αναφερθεί από την Shanghai Securities News .. Δήλωσε ότι δεν θα απαιτήσει υποστήριξη νομισμάτων, σε αντίθεση με το Bitcoin. Ο Mu Changchun, επικεφαλής του ινστιτούτου ψηφιακών νομισμάτων της Τράπεζας της Κίνας, δήλωσε,
«Το νόμισμα δεν είναι κερδοσκοπικό. Είναι διαφορετικό από το bitcoin ή τα σταθερά tokens, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κερδοσκοπία ή απαιτούν την υποστήριξη ενός καλαθιού νομισμάτων. “
09-08-2019:- Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε τα σχέδια διανομής κρυπτονομισμάτων μεταξύ των επτά οντοτήτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Τράπεζα της Κίνας, η βιομηχανική και εμπορική τράπεζα της Κίνας, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, εταιρείες τεχνολογίας όπως η Alibaba, η Tencent, η Union Pay και μια ένωση κινεζικών τραπεζών.
«Το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας μπορεί να κυκλοφορήσει τόσο εύκολα όσο μετρητά, το οποίο ευνοεί την κυκλοφορία και τη διεθνοποίηση του ρενμίνμπι», δήλωσε ο Mu Changchun, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληρωμών της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC) και ο νέος επικεφαλής του εργαστηρίου κρυπτογράφησης της Κίνας.
12-04-2019:- Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Έρευνας (NDRC), ένας κρατικός οργανισμός που διαχειρίζεται την οικονομία της Κίνας, είχε μια λίστα με 450 σπατάλες και επικίνδυνες δραστηριότητες. Είχαν προτείνει την προσθήκη εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη λίστα και συνέστησαν επίσης την πλήρη εξάλειψή τους. Μετά την εφαρμογή, η κυβέρνηση θα αύξανε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι εταιρείες εξόρυξης να αναγκάζονται να κλείσουν ή να μετεγκατασταθούν.
Για μια λεπτομερή αναφορά, κάντε κλικ στο ΕΔΩ.
24-08-2018:- Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές που δημοσιεύθηκε αυστηρές προειδοποιήσεις κατά της παράνομης συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω της πώλησης και του εμπορίου διακριτικών κρυπτογράφησης.
17-08-2018:- Η Εθνική Υπηρεσία Επανόρθωσης Κινδύνων της Κίνας Fintech εντόπισε 124 ξένα νομίσματα στο εξωτερικό που ήταν προσβάσιμα εντός της χώρας. Η Κίνα σχεδιάζει να αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες εντός της χώρας.
Η Κίνα έκλεισε τους λογαριασμούς ειδήσεων blockchain στην κοινωνική εφαρμογή WeChat και απαγόρευσε επίσης στα ξενοδοχεία να διοργανώνουν εκδηλώσεις κρυπτογράφησης.
28-06-2018:- Ένα δικαστήριο στην πόλη Hangzhou της Κίνας, σε αυτό επίσημη κρίση, είπε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν επικυρωθεί από την τεχνολογία blockchain μπορούν να παραχθούν ως αποδεικτικά στοιχεία κατά περίπτωση.
Ο δικαστής σχολίασε:
«Το δικαστήριο πιστεύει ότι πρέπει να διατηρήσει μια ανοιχτή και ουδέτερη στάση σχετικά με τη χρήση blockchain για την ανάλυση μεμονωμένων υποθέσεων. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε μόνο και μόνο επειδή είναι μια πολύπλοκη τεχνολογία. Ούτε μπορούμε να χαμηλώσουμε το πρότυπο μόνο και μόνο επειδή είναι αδιάβροχο και ανιχνεύσιμο. … Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση μιας πλατφόρμας blockchain τρίτων που είναι αξιόπιστη χωρίς σύγκρουση συμφερόντων παρέχει το νομικό έδαφος για την απόδειξη της πνευματικής παραβίασης. “
29-03-2018:- Ο Αντιδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Fan Yifei είπε ότι η κυβέρνηση δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία δηλώνει το σχέδιό της να ξεκινήσει καταστολή σε όλους τους τύπους εικονικών νομισμάτων το 2018. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης δήλωσε επίσης ότι θα προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη του δικού της ψηφιακού νόμισμα.
04-09-2017:- Η Κίνα απαγόρευσε σε όλες τις εταιρείες και τους ιδιώτες να αντλούν χρήματα μέσω ICO Οι δραστηριότητες του ICO θεωρήθηκαν παράνομες στη χώρα.
Η People’s Bank of China δήλωσε σε μια έκθεση ότι το 70% των ICO ήταν δόλια και διέταξε επίσης τους χειριστές να επιστρέψουν χρήματα στους επενδυτές. Καθώς η κυβέρνηση φοβόταν ότι η απάτη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνικά προβλήματα όπως η διαφθορά, η ICO και η εγχώρια ανταλλαγή Bitcoin απαγορεύτηκαν στην Κίνα. Αυτό οδήγησε στην έξοδο πολλών εταιρειών από την Κίνα. Ωστόσο, η ζήτηση για συγκέντρωση χρημάτων με χρήση ICO εξακολουθούσε να είναι τεράστια. Ορισμένοι ιστότοποι ICO στην Κίνα ήταν ακόμη προσβάσιμοι χωρίς να περάσουν από ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο.
05-08-2017:- Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για αύξηση της εποπτείας και της ρύθμισης του χρηματοοικονομικού κλάδου της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Αξιολόγησης Μακροπροληπτικής Προληπτικής Αρχής (MPA). Αυτή η επιχείρηση περιλαμβάνει δανειστές P2P, διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών τρίτων, εταιρείες crowdfunding και άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
09-11-2016:- Η κυβέρνηση της Κίνας παρουσίασε ένα διαφήμιση πρόσληψης εργασίας για εμπειρογνώμονες blockchain να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του δικού τους νομίσματος.
21-01-2016:- Η λαϊκή τράπεζα της Κίνας διεξάγει μια μελέτη ψηφιακού νομίσματος και βρίσκεται στα πρόθυρα να αναπτύξει το δικό της ψηφιακό νόμισμα που ρυθμίζεται από την κυβέρνηση.
2015
Η Κίνα κυριάρχησε στον τομέα της Εξόρυξης Bitcoin αποκτώντας τουλάχιστον το 50% της παγκόσμιας ισχύος εξόρυξης δικτύου bitcoin. Οι γίγαντες εξόρυξης bitcoin ήταν οι F2Pool, AntPool, BTCC, Pool και BW.com που αντιπροσώπευαν το ήμισυ του ποσοστού κατακερματισμού του Bitcoin.
2014
Η Κίνα λέγεται ότι απαγόρευσε και απαγόρευσε το bitcoin κατά λάθος το 2014. Η κρυπτογράφηση δεν ήταν επίσημα απαγορευμένη ούτε τοπικές επιχειρήσεις. Τα σχόλια της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2013 και μια ψευδή αναφορά που κυκλοφόρησε ότι η Κίνα απαγόρευσε εντελώς το Bitcoin, το οποίο οδήγησε σε μείωση της αξίας του νομίσματος καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.
Τον Απρίλιο του 2014, ορισμένες τράπεζες άρχισαν να κλείνουν τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων και των χρηματιστηρίων bitcoin. Σε μια κοινή δήλωση των πέντε πιο διακεκριμένων ανταλλαγών της Κίνας, οι OKCoin, Huobi, BTC China, BtcTrade και CHBTC, κατέστησαν σαφές ότι δεν ενθαρρύνουν την υπερβολική κερδοσκοπία σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και ότι τυχόν περαιτέρω εξέλιξη στον κλάδο θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις αρχές.
Στο τελευταίο εξάμηνο του 2014, οι ανταλλαγές OKCoin και Huobi άρχισαν να λειτουργούν στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα, εστιάζοντας σε αγορές εκτός της Κίνας, αλλά πάντα αισθάνθηκαν την παρουσία τους στην Κίνα. Ενώ η BTCC συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα Αγγλικά.
2013
Τους πρώτους τρεις μήνες, η σχέση της Κίνας με το Bitcoin ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Μια χούφτα διάσπαρτων ανθρακωρύχων και ανταλλαγών που ξεκίνησαν το 2011, τώρα αναγνωρίζουμε το κοινό. Ένας θανατηφόρος σεισμός έπληξε το Ya’an στις 20 Απριλίου 2013. Ένας μη κυβερνητικός οργανισμός One Foundation, γνωστός για τη συμβολή του στην ανακούφιση από καταστροφές, την ευημερία των παιδιών και διάφορα έργα για την κοινωνία, σκέφτηκε να λάβει δωρεές που είχε το κοινό.
Αυτό είναι το Bitcoin !!! Στις 21 Απριλίου 2013, ο οργανισμός δημοσίευσε τις σκέψεις του δημοσίως και μέσα σε δύο ημέρες, έλαβαν 230 Bitcoin σε δωρεές που ανέρχονταν σε 2,4 εκατομμύρια δολάρια. Οι τρεις μεγαλύτερες δωρεές ήταν 88,39 και 25 BTC, ενώ οι υπόλοιπες ήταν κάτω από 10BTC.
Ο όγκος συναλλαγών στο BTCC είχε αυξηθεί κατά 30% και οι πελάτες Bitcoin κατεβάστηκαν σε μεγάλο βαθμό και ξεπέρασαν τους αριθμούς πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Απριλίου 2013. Μεταξύ Ιουνίου-Οκτωβρίου, η κινεζική κοινότητα Bitcoin έφτασε να γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο κινεζικός γίγαντας αναζήτησης Baidu άρχισε να δέχεται Bitcoins για τις υπηρεσίες ασφαλείας του ιστότοπου.
Κερδίζοντας τεράστια δημοτικότητα και αποδοχή, το Bitcoin έφτασε στο αποκορύφωμά του στα 1242 $ στις 29 Νοεμβρίου 2013. Αυτό ανησυχεί την κινεζική κυβέρνηση καθώς θεωρήθηκε ως απειλή για το νόμισμα της Κίνας. Και ως εκ τούτου, στις 5 Δεκεμβρίου 2013, η Κίνα απαγόρευσε τις τράπεζες να ασχολούνται με bitcoin αλλά όχι μέσω διαδικτύου. Αυτό οδήγησε σε πτώση των τιμών κατά 30% στα 961 $ έως τις 10 Δεκεμβρίου 2013.
2011
Η Κίνα βγήκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2010 και κυκλοφόρησε το 12ο Πενταετές Σχέδιο της στις αρχές του 2011. Αυτό το σχέδιο περιλάμβανε ανάπτυξη στους διάφορους κλάδους, η πληροφορία και η τεχνολογία επόμενης γενιάς είναι μία από αυτές.
Τον Ιούνιο του 2011, ο Bobby C Lee, επιχειρηματίας που τώρα υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Bitcoin, ίδρυσε την πρώτη ανταλλαγή Bitcoin που ονομάζεται BTCC. Οι περισσότεροι πελάτες προέρχονταν από την εγχώρια αγορά.
2009
Η Κίνα ήταν μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο για διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια για πολλούς παίκτες, όπως το World of Warcraft. Εκατομμύρια νέοι που συμμετείχαν πιστεύεται ότι πραγματοποιούν εμπόριο εικονικών αγαθών και πιστώσεων για πραγματικά αγαθά και μετρητά. Την ίδια στιγμή, Κέρμα QQ, μια μορφή εικονικού νομίσματος, που παράγεται από έναν κινεζικό γίγαντα Διαδικτύου Τέντεντ, έγινε πολύ δημοφιλής για εμπορία πραγματικών αγαθών. Αυτό πυροδότησε τον συναγερμό για τους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να ανταλλάσσουν εικονικά νομίσματα για ρούχα και καλλυντικά.
Πολλές διαδικτυακές αγορές, όπως το eBay και το Taobao της Κίνας, διαφημίστηκαν για την πώληση εικονικών αγαθών, όπως νομίσματα World of Warcraft. Ως εκ τούτου, η Κίνα απαγόρευσε τη χρήση εικονικών νομισμάτων στο Ιούνιος 2009.
Το συμπέρασμα
Το έτος 2020 ξεκίνησε με την εξάπλωση των θανατηφόρων Κορωνοϊός, μια πόλη στην Κίνα που είναι το επίκεντρο. Όλες οι αγορές, η οικονομία και τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν πτώση λόγω της κατάρρευσης. Τον Φεβρουάριο, οι τιμές Bitcoin μειώθηκαν από 10300 $ σε 8500 $.
Λόγω της πανδημίας COVID-19, το ψηφιακό Yuan καθυστέρησε κατά τρεις έως έξι μήνες. Η Κίνα ξεκίνησε το παιχνίδι πρόληψης με καραντίνα τραπεζογραμματίων για δύο εβδομάδες. Οι υποστηρικτές των Crypto αυτή τη στιγμή έγραψαν στο Twitter ότι το Bitcoin θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του κορανοϊού μειώνοντας τη μόλυνση.